Ελέγχους σε επτά στέκια νεαρών όπου συχνάζουν ανήλικοι και καταγράφονται περιστατικά βίας πραγματοποίησε χθες το απόγευμα η Αστυνομία.
Συγκεκριμένα όπως ανακοινώθηκε από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων και τις Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας Βορειοανατολικής, Νοτιοανατολικής και Δυτικής Αττικής, με τη συνδρομή αστυνομικών των ομάδων Ο.Π.Κ.Ε και ΔΙ.ΑΣ., σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν απογευματινές και βραδινές ώρες χθες (24-11-2023) ειδικές επιχειρησιακές δράσεις για την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων σε Κολωνό, Μαρούσι, Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Γλυφάδα, Πετρούπολη και Ίλιον.
Χαρτογράφηση των περιοχών
Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων ελέχθησαν 240 άτομα, ενώ συνελήφθη 17χρονος ημεδαπός στην περιοχή του Κολωνού για παράβαση του νόμου περί όπλων καθώς κατείχε μεταλλικό πτυσσόμενο μαχαίρι.
Σκοπός της δράσης, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας ενώ τα στοιχεία που συλλέγονται θα αποτελέσουν αντικείμενο αξιολόγησης και διερεύνησης για το σχεδιασμό στοχευμένων δράσεων σε περιοχές όπου διαπιστώνεται συσσώρευση περιστατικών ανήλικης παραβατικότητας.
Επισημαίνεται ότι ανάλογες εξορμήσεις θα συνεχιστούν εντατικά σε ολόκληρη την Αττική στο πεδίο της πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου της νεανικής εγκληματικότητας ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Σύμφωνα με νέα έρευνα, οι πολεμικές τέχνες δεν αποτελούν απλά μια μορφή φυσικής δραστηριότητας, αλλά μια σύνθετη πρακτική που συνδυάζει κίνηση, συγκέντρωση, αναπνοή και κοινωνική αλληλεπίδραση
Οι Πανελλαδικές συνεχίστηκαν σήμερα για τους υποψήφιους των ΓΕΛ με την εξέταση σε Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία - Το in σε συνεργασία με το φροντιστήριο ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ παρουσιάζει τις απαντήσεις
Οι Πανελλαδικές συνεχίζονται με τους υποψήφιους των ΓΕΛ να εξετάζονται σε μαθήματα προσανατολισμού - Το in σε συνεργασία με το φροντιστήριο ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ παρουσιάζει τις πρώτες εκτιμήσεις για τα θέματα