Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Την έκθεση Xenia εγκαινίασε η Όλγα Κεφαλογιάννη - Τι είπε για τουρισμό και Airbnb

Την έκθεση Xenia εγκαινίασε η Όλγα Κεφαλογιάννη – Τι είπε για τουρισμό και Airbnb

Για τη διαφοροποίηση και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος με ποικίλες δραστηριότητες, μίλησε η Όλγα Κεφαλογιάννη στη γενική συνέλευση του ΞΕΕ

Την τουριστική έκθεση Xenia, η οποία αποτελεί το κορυφαίο εμπορικό φόρουμ του ξενοδοχειακού κλάδου, εγκαινίασε το Σάββατο η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Όπως ανέφερε νωρίτερα από το βήμα της γενικής συνέλευσης του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, «έχουμε τη βούληση, το σχέδιο και την τεχνογνωσία, ώστε να κάνουμε την Ελλάδα πρότυπο φιλοξενίας και προορισμό αξέχαστων ταξιδιωτικών εμπειριών, με μία ανάπτυξη δίκαιη και ισόρροπη, τα οφέλη της οποίας θα αφορούν ολόκληρη τη χώρα και όλους τους Έλληνες πολίτες».

«Δεδομένη η νομοθέτηση κανόνων ελέγχου και φορολόγησης» για τα Airbnb

Προσδιορίζοντας τους στόχους και τη νέα στρατηγική, η κυρία Κεφαλογιάννη παρουσίασε ένα σχέδιο δράσης, το οποίο περιλαμβάνει:

– Την προώθηση της βιωσιμότητας των προορισμών, με παρεμβάσεις που θα συμβάλλουν στην επέκταση της τουριστικής δραστηριότητας σε όλη τη χώρα και πέραν των μηνών τουριστικής αιχμής.

– Τη διαφοροποίηση και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος με ποικίλες δραστηριότητες, όπως ο ορεινός τουρισμός, ο αγροτουρισμός και ο γαστρονομικός τουρισμός, ο καταδυτικός τουρισμός και ο τουρισμός υγείας και ευεξίας.

– Την αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, ώστε οι παρεχόμενες υπηρεσίες να ακολουθήσουν τη συνολική ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος αλλά και τη φήμη της Ελλάδας ως παγκόσμιου τουριστικού brand.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη εγκαινιάζει την έκθεση XENIA

«Δεδομένη η νομοθέτηση κανόνων ελέγχου και φορολόγησης» Airbnb

Αναφερόμενη στο νομοθετικό πλαίσιο για την υλοποίηση των στρατηγικών στόχων, η υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι ο νέος νόμος που ψηφίστηκε συνιστά ένα μεγάλο βήμα στην κατεύθυνση χάραξης μιας νέας πολιτικής για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς και ότι θα συνεχιστούν οι ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις με διαβούλευση και τη συνεργασία του συνόλου των φορέων τουρισμού.

Ειδική αναφορά έκανε στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2022 – 2025», τονίζοντας ότι έχει ήδη διασφαλιστεί η σταθερή ροή της χρηματοδότησης μέχρι τη λήξη του, ενώ ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος παρέχει τη δυνατότητα σε περισσότερους συμπολίτες μας να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα.

Εστιάζοντας στις βραχυχρόνιες μισθώσεις (Airbnb), η Όλγα Κεφαλογιάννη ανέφερε χαρακτηριστικά πως είναι «δεδομένη» η νομοθέτηση πλαισίου κανόνων ελέγχου και φορολόγησης, με την οριοθέτηση ελάχιστων λειτουργικών και τεχνικών προδιαγραφών, με πρώτο την αναλογική εφαρμογή και τις βραχυχρόνιες μισθώσεις των τελών που υφίστανται τα ξενοδοχεία.

Sports in

Εγραψε ιστορία ο συγκλονιστικός Παναγιώτης Γκιώνης και πάει Παρίσι!

Ο πρωταθλητής του πινγκ πονγκ σε ηλικία 44 ετών κατάφερε κάτι που φαινόταν ουτοπικό και ανέλπιστο, αλλά το τεράστιο ταλέντο του και η αστείρευτη ψυχική του δύναμη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024