Ολυμπιακοί Αγώνες: Ανησυχία στη Γαλλία για την πληρότητα των μεταφορών
Η δήμαρχος του Παρισιού μίλησε για δύο πράγματα για τα οποία δεν πρόκειται να είναι έτοιμοι, για «μεταφορές» και «καταφύγιο ανθρώπων χωρίς σταθερό σπίτι».
Η δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό, εκτίμησε ότι «δεν πρόκειται να είμαστε έτοιμοι» οσον αφορά στα μέσα μαζικής μεταφοράς της γαλλικής πρωτεύουσας, εν’ όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, επικαλούμενη ανεπαρκή αριθμό και συχνότητα τρένων σε ορισμένα σημεία.
Ερωτηθείσα σχετικά στην εκπομπή «Quotidien» στον τηλεοπτικό σταθμό «TMC», η δήμαρχος της πρωτεύουσας, μίλησε για «δύο πράγματα για τα οποία δεν πρόκειται να είμαστε έτοιμοι», συγκεκριμένα για «μεταφορές» και «καταφύγιο ανθρώπων χωρίς σταθερό σπίτι».
«Είμαστε ακόμα σε δυσκολία, ήδη, στις καθημερινές μεταφορές, και δεν μπορούμε να καταφέρουμε να φτάσουμε στο επίπεδο της ακρίβειας και της άνεσης για τους Παριζιάνους», σημείωσε η Ινταλγκό και πρόσθεσε: «Στην πραγματικότητα, υπάρχουν σημεία όπου οι μεταφορές δεν θα είναι έτοιμες, επειδή δεν θα υπάρχει επαρκής αριθμός των τρένων και η απαραίτητη συχνότητα».
Κληθείσα ν’ απαντήσει για το ποιός έχει την ευθύνη, η Ινταλγκό επεσήμανε ότι μοιράζεται μεταξύ της περιφέρειας και της κυβέρνησης: «Αλλά τα κάνουμε όλα αυτά μαζί, οπότε νιώθω και εγώ ανησυχία».
Ο αρμόδιος υπουργός για τις μεταφορές, Κλεμάν Μπον έσπευσε να αντιδράσει, κατηγορώντας την Ινταλγκό, ότι «προσπάθησε να δημιουργήσει θρόυβο» αντί για «συμμετοχή στις οκτώ στρατηγικές επιτροπές μεταφορών για την προετοιμασία» των Αγώνων.
Το μήνυμα της Βαλερί Πεκρές
«Θα εκτιμούσαμε την παρουσία της Αν Ινταλγκό στις επιτροπές κινητικότητας των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, εάν έχει να κάνει οποιεσδήποτε προτάσεις σχετικά με τις μεταφορές», σχολίασε σχετικά η πρόεδρος της περιοχής Île-de-France, Βαλερί Πεκρές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η κινητικότητα στην περιοχή του Παρισιού κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων το καλοκαίρι του 2024, αποτελεί πρόκληση για τις αρχές, «επειδή έχουμε δεσμευθεί ότι το 100% της πρόσβασης στους αγωνιστικούς χώρους μπορεί να γίνει με δημόσια μέσα μεταφοράς», τόνισε ο Μπον στο τέλος Οκτωβρίου.
Σχεδόν 15 εκατομμύρια θεατές και διαπιστευμένα άτομα αναμένεται να παρακολουθήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων θα φιλοξενηθεί στο Παρίσι και στο Île-de-France.
- Super League: Must win παιχνίδι για τον Άρη και «τελικός» στην Κρήτη – Τα τρία κομβικά ματς των play out
- Το… παράπονο του Φρανσίσκο: «Εγώ πρέπει να πάρω το βραβείο του MVP, όχι ο Βεζένκοφ»
- H απόφαση του Αντρέι Στογιάκοβιτς για το μέλλον του
- Η Κόβεντρι του Φρανκ Λάμπαρντ επέστρεψε στην Premier League
- Ίντερ – Κάλιαρι 3-0: Ακόμη πιο κοντά στο πρωτάθλημα οι «νερατζούρι»
- Πέθανε ο θρύλος του παγκόσμιου μπάσκετ Όσκαρ Σμιντ
- Τι δείχνει η παράδοση για τις ομάδες που παίζουν στα play in της Euroleague
- Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Το «μονοπάτι» τους και πώς μπορούν να συναντηθούν στα πλέι οφ της Euroleague
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/daniel-olah-enaFJelpNxY-unsplash-1-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442