Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Προσέφυγε στο CAS ο Ολυμπιακός για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Προσέφυγε στο CAS ο Ολυμπιακός για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Οι Ερυθρόλευκοι κατέθεσαν προσφυγή στο CAS για την τιμωρία που τους επιβλήθηκε για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Δεν είναι κάτι καινούργιο ή κάτι που αλλάζει την καθημερινότητα του Ολυμπιακού. Αποτελούσε ειλημμένη απόφαση για τους Ερυθρόλευκους να κυνηγήσουν μέχρι τέλους τη δικαίωσή τους για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Και άρα η προσφυγή στο CAS, τα Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάνης, δεν είναι κάτι που πρέπει να προκαλεί έκπληξη σε κανέναν.

Οι Πειραιώτες θεωρούν ότι θα δικαιωθούν εκτός ελληνικών συνόρων και για αυτόν τον λόγο έκαναν ήδη την προσφυγή τους στην Ελβετία και πλέον περιμένουν τις εξελίξεις. Και προετοιμάζονται.

Ο Ολυμπιακός προσέφυγε στο CAS, λοιπόν και πλέον οι διαδικασίες θα τρέξουν. Ο πλήρης φάκελος με τα επιχειρήματα ετοιμάζεται.

Οι Πειραιώτες επέλεξαν τον δικό τους «διαιτητή», έναν από τους τρεις δικαστές που θα συμμετάσχει στην εκδίκαση της υπόθεσης. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για Ελβετό, χωρίς ακόμη να έχουν γίνει περισσότερες λεπτομέρειες γνωστές.

Πλέον, το CAS αναμένεται να ακολουθήσει την προβλεπόμενη διαδικασία. Αναμένεται το επόμενο διάστημα να κληθεί η Ομοσπονδία να διορίσει τον δικό της «διαιτητή», καθώς η ΕΠΟ είναι ο άμεσος διάδικος από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός επιδιώκει να εκπέσει η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων, του δευτεροβάθμιου πειθαρχικού οργάνου του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Οταν συμβεί και αυτό, με την Ομοσπονδία να καταθέτει τις απόψεις της και τον δικό της φάκελο, τότε θα οριστεί δικάσιμος, η οποία δεν μπορεί να προβλεφθεί πότε θα συμβεί. Από τον Ολυμπιακό, πάντως, έχουν ζητήσει επίσπευση της διαδικασίας, ώστε η απόφαση να βγει το συντομότερο δυνατό, με σκοπό να διορθωθεί το σφάλμα της απόφασης των ελληνικών δικαιοδοτικών οργάνων.

Ο Παναθηναϊκός θα επιχειρήσει επίσης να βρεθεί στη διαδικασία ως έχων άμεσο συμφέρον. Από την άλλη, οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν αναμένεται να έχουν δικαίωμα παρέμβασης στο CAS η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ, καθώς είναι διαφορετικές οι διαδικασίες που ακολουθούνται. Αυτό θα ίσχυε, όπως λένε νομικοί κύκλοι, ακόμη κι αν οι δύο Δικέφαλοι είχαν προσπαθήσει να παρέμβουν και κατά την εν Ελλάδι εκδίκαση της υπόθεσης.

Αυτό που έχει σημασία να τονιστεί είναι ότι στο CAS η υπόθεση κρίνεται εκ του μηδενός. Ο,τι κι αν έχουν αποφασίσει οι αθλητικές δικαστικές αρχές της Ελλάδος ουσιαστικά μπαίνει στην άκρη και οι τρεις δικαστές εξετάζουν και κρίνουν από την αρχή όλη την υπόθεση, με όλα τα στοιχεία που θα παρουσιαστούν.

Ο Ολυμπιακός δεν αλλάζει τη απαίτησή του.

Οι Ερυθρόλευκοι προσέφυγαν επαναλαμβάνοντας πως επιθυμούν να τους αναγνωριστεί μη υπαιτιότητα για τη διακοπή του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, όπως προκύπτει από τις εκθέσεις του διαιτητή, του γιατρού του αγώνα και του παρατηρητή. Ωστόσο, επειδή το Ανώτατο Διαιτητικό όργανο του παγκόσμιου αθλητισμού δεν δικάζει με βάση άλλο νομικό πλαίσιο από το ελληνικό, μπορεί να προκύψει μια τελείως διαφορετική απόφαση.

Από την πλήρη δικαίωση, έως την επιστροφή του ενός βαθμού που αφαιρέθηκε ή ακόμη και την επανάληψη/συνέχιση του ντέρμπι, με παραμονή της ποινής αφαίρεσης του ενός βαθμού. Είναι όλα ανοιχτά και στον Ολυμπιακό θεωρούν ότι με βάση τα στοιχεία που θα παρουσιάσουν στη Λωζάνη, θα μπορέσουν να ανατρέψουν την τιμωρία τους ή έστω να τη μετριάσουν. Μια διαδικασία, ωστόσο, που θα τραβήξει αρκετό καιρό, όπως όλα δείχνουν.

Sports in

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό. Παρακολουθήστε live στις 20:45 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φενέρμπαχτσε – Μονακό για το Game 4 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024