Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η έρευνα της Εισαγγελίας για το ποδόσφαιρο και η (μόνιμη) εξαίρεση του Ολυμπιακού…

Η έρευνα της Εισαγγελίας για το ποδόσφαιρο και η (μόνιμη) εξαίρεση του Ολυμπιακού…

Εδώ και χρόνια ο Ολυμπιακός καταγγέλλει με διευθύνσεις και ονόματα, όλα εκείνα που μόλις άνοιξαν «φάκελο» για το ποδόσφαιρο στη Δικαιοσύνη. Μόνο που…

Σε εξέλιξη βρίσκεται μια νέα εισαγγελική έρευνα για τη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και αυτό είναι καλό νέο. Διότι ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι προ πολλού και η Δικαιοσύνη έχει το δικό της μεγάλο μερίδιο ευθύνης για όσα συμβαίνουν σε αυτόν τον πολύπαθο χώρο.

Πως ξεκίνησαν όλα; Από μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Γιάννη Αλαφούζου στο BBC. Κατήγγειλε πολλά και διάφορα ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός (χειραγώγηση αγώνων, δωροδοκία, αθλητική βία κλπ). Ο αντί-εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιώργος Οικονόμου, λοιπόν -με άριστα αντανακλαστικά- έδωσε εντολή στον αρμόδιο εισαγγελέα πρωτοδικών για να ανοίξει ο σχετικός φάκελος. Και τα υπόλοιπα έχουν πάρει το το δρόμο τους…

Την υπόθεση κρατά στα χέρια του ο αθλητικός εισαγγελέας Κώστας Σπυρόπουλος και ανεξάρτητα από το φινάλε αυτής της ιστορίας δεν γίνεται να μην σταθείς στην προσπάθεια. Στο ότι κάποιος ασχολήθηκε – ασχολείται με το ποδόσφαιρο που χρόνια τώρα είναι παρατημένο σε «μυστήριους» και σε «σκελετούς από τη ντουλάπα» που δεν χρειάζεται να νυχτώσει για να αρχίσουν τις βόλτες στο πάρκο Γουδή.

Μια απορία μόνο: έπρεπε ειδικά ο κ. Αλαφούζος να δώσει μια τέτοια συνέντευξη ώστε να κινηθεί ο σχετικός μηχανισμός; Διότι όσα είπε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στο BBC και άλλα τόσα, ο Ολυμπιακός ως ΠΑΕ και οι διοικούντες τα έχουν καταγγείλει δημόσια δεκάδες φορές. Και μάλιστα με διευθύνσεις και ονόματα: Για όσα συμβαίνουν γύρω από την ΕΠΟ και τέλος πάντων για όλα εκείνα τα «μούτρα» που θα έπρεπε να καιρό τώρα να έχουν γνωρίσει από κοντά τις δικαστικές αίθουσες.

Γιατί λοιπόν ενώ ο Ολυμπιακός ως οργανισμός τα καταγγέλει όλα αυτά εδώ και χρόνια, η Δικαιοσύνη ενεργοποιήθηκε τώρα; Πραγματικά θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να μπορούσε κάποιος να (μας) το εξηγήσει. Είναι τυχαίο; Δεν είναι; Διότι ανάμεσα σε όλα τα άλλα μπορεί να παρατηρήσει κάποιος και μια επιπλέον λεπτομέρεια. Ότι οι άνθρωποι του Ολυμπιακού δεν καλούνται ούτε ως μάρτυρες ακόμη και τώρα που άνοιξε ο φάκελος. Ούτε για να συνδράμουν έστω σε αυτή την έρευνα…

Από την εποχή που ο Σταύρος Κοντονής, η περίφημη… «υπουργάρα», έβαλε πλάτη για να σχηματιστεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, η  τάξη πραγμάτων που σήμερα αποτελεί αιτία έρευνας από την Εισαγγελέα, ο Ολυμπιακός είναι  ανοιχτά σε πόλεμο μαζί της. Η μοναδική ομάδα που δεν έκανε πίσω ούτε μια στιγμή. Που μίλησε δημόσια και ανοιχτά για αυτά που κάποιοι στο φινάλε το 2023 τα αναζητούν μέσω… πληροφοριών.

Κατήγγειλε τον τρόπο της νοθείας των εκλογών της Ομοσπονδίας. Την κατασπατάληση του χρήματος του επαγγελματικού ποδοσφαίρου από την ΕΠΟ. Τους μυστήριους αυτούς τύπους που εις το όνομα των «χαλίφηδων» έχουν μετατρέψει το πάρκο Γουδή σε άντρο τους. Εκείνους που διοικούν εξωθεσμικά. Τα παιχνίδια με τη διαιτησία. Τα όσα τριτοκοσμικά συμβαίνουν στη Super League 2. Την απαξίωση της εθνικής ομάδας. Τις δεκάδες προσλήψεις με σήμα κατατεθέν την αδιαφάνεια αλλά και τις εκδικητικές απολύσεις εκείνων που τόλμησαν να κρατήσουν το κεφάλι ψηλά και να μην συνεργαστούν με το «σύστημα». Το αποτέλεσμα όμως πάντα το ίδιο. Κανείς με διάθεση, έστω με την περιέργεια να ψάξει γιατί τέλος πάντων ο Ολυμπιακός τα λέει όλα αυτά.

Έφτασε σε σημείο προ ημερών ο Βαγγέλης Μαρινάκης σε μια επιστολή του προς την ΕΠΟ να αναφέρει πως «η Κυβέρνηση της χώρας δεν επιθυμεί την κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο» εκφράζοντας (και) την απογοήτευση του διότι κανείς ελεγκτικός μηχανισμός δεν ενεργοποιήθηκε παρά τις τόσες φορές που ο ίδιος -ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, πρόεδρος της Super League, αντιπρόεδρος της ΕΠΟ- έφερε σε κοινή θέα ένα σωρό αδιανόητα από εκείνα που αποτελούν την καθημερινότητα του ποδοσφαίρου.

Και εκεί όμως η παραμικρή αντίδραση. Για έναν άνθρωπο που μια δεκαετία πίσω έγινε ο ίδιος «στόχος» σε έναν πόλεμο λάσπης.

Τι συμβαίνει τελικά; Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του. Είναι τόσα τα χρόνια, και τόσες οι ιστορίες που τουλάχιστον αποκλείεται η περίπτωση της σύμπτωσης.

Κάτι είναι και αυτό…

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024