Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ένας... παραγκωνισμένος «killer» στον Παναθηναϊκό - Τι συμβαίνει με τον Κάιλ Γκάι (pic, vids)

Ένας… παραγκωνισμένος «killer» στον Παναθηναϊκό – Τι συμβαίνει με τον Κάιλ Γκάι (pic, vids)

Ο Κάιλ Γκάι πήγε μετά από μια εξαιρετική σεζόν στον Παναθηναϊκό με μεγάλο «όπλο» του το μακρινό σουτ, όμως λίγους μήνες μετά είναι «κολλημένος» στην άκρη του πάγκου και εκτός αποστολής.

Ο Παναθηναϊκός μετά από τα πρώτα παιχνίδια που ψαχνόταν για τα καλά στη Euroleague, έχει βρει ρυθμό και έχει καταφέρει να σημειώσει τέσσερις σερί νίκες, με αποτέλεσμα να ανέβει σε ρεκόρ 6-4 και στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.

Οι πράσινοι επικράτησαν το βράδυ της Πέμπτης στο ΟΑΚΑ της Βαλένθια, πραγματοποιώντας μια από τις καλύτερες εμφανίσεις τους φέτος και δείχνουν ότι είναι σε καλό φεγγάρι. Ο Εργκίν Αταμάν δείχνει να έχει δώσει πλέον ξεκάθαρους ρόλους στην ομάδα, ο Κέντρικ Ναν ολοένα και περισσότερο προσαρμόζεται στην ομάδα και στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και όλα δείχνουν πως εκείνος που την… πληρώνει για την απόκτηση του Αμερικανού ΝΒΑερ είναι ο Κάιλ Γκάι, που το περασμένο καλοκαίρι αποκτήθηκε από την Μπανταλόνα μετά βαΐων και κλάδων.

Γιατί «εξαφανίστηκε» ο Γκάι από τον Αταμάν…

Ο Αμερικανός «killer» ήρθε στον Παναθηναϊκό με σκοπό να δώσει λύσεις με το μακρινό του σουτ, να ανοίξει το γήπεδο και μάλιστα το έκανε μετά από μια φανταστική σεζόν στην Ισπανία και στο EuroCup. Εκεί είχε μέσο όρο σε 21 παιχνίδια 11,8 πόντους με 32% στο τρίποντο και ήταν ο ηγέτης της Μπανταλόνα. Το τριφύλλι θεώρησε ότι βρήκε στο πρόσωπο του τον νέο του μεγάλο σουτέρ όμως στα πρώτα παιχνίδια του με την πράσινη φανέλα ήταν απογοητευτικός με 0/14 σουτ. Εκτός από αυτό όμως ήταν μονίμως μια «τρύπα» στην άμυνα, με αποτέλεσμα ο Αταμάν εξαρχής να τον χρησιμοποιεί ελάχιστα και να προτιμάει τον Τζέριαν Γκραντ, που αποδείχτηκε λίρα εκατό για τον Παναθηναϊκό η απόκτηση του.

Ο Ναν, τα τέσσερα «μηδενικά» και τα «DNP»

Ο Γκάι έμοιαζε και μοιάζει εκτός κλίματος στον Παναθηναϊκό και αναπόφευκτα το πληρώνει με τον Αταμάν να ψάχνει άμεσα λύσεις στην ομάδα. Ο Αμερικανός δεν μπορούσε και δεν μπορεί να της δώσει, με αποτέλεσμα να αποκτηθεί ο Ναν και να «παραγκωνιστεί» πλήρως ο Γκάι. Κάτι που φαντάζει λογικό, ειδικά αναλογιστεί κανείς ότι στη Euroleague από τα 7 ματς που έχει παίξει στα 4 έχει 0 πόντους. Από εκεί και πέρα έχει 13 πόντους, δύο φορές και άλλη μια 6.

Το χειρότερο όμως πλέον είναι πως ο Αταμάν τον έχει… παρκάρει στην άκρη του πάγκου και δεν τον χρησιμοποιεί καθόλου, αφού ο Ναν έχει έρθει έτοιμος από φυσική κατάσταση. Και σίγουρα προσφέρει περισσότερα. Για να αντιληφθεί κανείς πόσο δεν τον υπολογίζει ο Τούρκος, αρκεί να δει τα τελευταία 4 παιχνίδια στη Euroleague όπου έχει 3 «DNP» και ένα ματς (αυτό με τη Ζαλγκίρις), που έπαιξε μόλις 1 λεπτό και 21 δευτερόλεπτα.

Αξίζει να σημειωθεί πως και στο πρωτάθλημα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ ήταν εκτός αποστολής από τον Αταμάν και πλέον όλα δείχνουν τον δρόμο που έχει «τραβήξει» ο προπονητής του Παναθηναϊκού που δεν τον βλέπει καν.

Ο Αμερικανός σουτέρ έχει συμβόλαιο με το τριφύλλι και αυτό είναι ένα θέμα, όμως δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να καθίσουν στο τραπέζι, αφού με τα τωρινά δεδομένα ο Γκάι μοιάζει αμφίβολο ότι θα βρει χρόνο στην ομάδα. Και η αλήθεια είναι ότι δεν περνάει αδιάφορος σε ομάδες της Euroleague, παρότι έχει θέματα στην άμυνα…

Τα δύο καλύτερα παιχνίδια του με τον Παναθηναϊκό

Sports in

Ελ Κααμπί: «Ήρθαμε για νίκη, το πιστεύαμε και κάναμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε» (vid)

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί πέτυχε χατ-τρικ κόντρα στην Άστον Βίλα και οδήγησε τον Ολυμπιακό σε έναν θρίαμβο που όπως τόνισε πίστευαν όλοι μέσα στην ομάδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024