Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Euroleague: Η βασική διαφορά του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό (vids)

Euroleague: Η βασική διαφορά του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό (vids)

Οι Πειραιώτες αποδείχθηκαν ψύχραιμοι όταν χρειάστηκε να παίξουν παράταση (2/0), σε αντίθεση με τους Πράσινους που δεν έχουν νικήσει ακόμα στη φετινή σεζόν σε έξτρα πεντάλεπτο (0/2).

Μάχες μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα. Συνεχόμενα παιχνίδια που κρίνονται στις λεπτομέρειες. Σε παρατάσεις. Στο ένα σουτ. Αυτή είναι η φετινή Euroleague.

Αδυσώπητη. Σκληρή και χωρίς αμφιβολία μια από τις πιο δύσκολες των τελευταίων ετών, με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό να μάχονται για μια θέση στην πρώτη 8άδα, που θα τους δώσει το εισιτήριο για τα πλέι οφ και το δικαίωμα στο… όνειρο του Final 4.

Η πρόκριση στα πλέι οφ θα κριθεί στις λεπτομέρειες και κάθε νίκη είναι σημαντική

Κάθε νίκη μετράει και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά ο Γιώργος Μπαρτζώκας και Εργκίν Αταμάν, που βλέπουν τις ομάδες τους μετά τις εννιά πρώτες αγωνιστικές της φετινής διοργάνωσης να έχουν το ίδιο ρεκόρ (5-4) και να βρίσκονται στη μέση της βαθμολογίας.

Πιο ψύχραιμοι οι Ερυθρόλευκοι

Δύο από τις πέντε νίκες του Ολυμπιακού προήλθαν στην παράταση, με τους Πειραιώτες να επικρατούν την πρώτη αγωνιστική στο ΟΑΚΑ του Παναθηναϊκού με 88-78 (74-74 κανονική διάρκεια) και την 4η αγωνιστική της Παρτιζάν στο ΣΕΦ με 98-94 (85-85 κανονική διάρκεια).


Δύο πάρα πολύ σημαντικές νίκες για τους Ερυθρόλευκους, που έδειξαν χαρακτήρα και «σκληράδα» όταν χρειάστηκε να παίξουν παράταση, με τους νταμπλούχους Ελλάδας να κάνουν το 2/2, που τους βοηθάει να έχουν θετικό ρεκόρ μετά από εννιά αγωνιστικές.

Αρχικά στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό, παρότι οι Πράσινοι είχαν το αβαντάζ λόγω της έδρας. Στη συνέχεια στο ΣΕΦ, παρά την κούραση από την υπερπροσπάθεια που είχαν κάνει για να γυρίσουν το παιχνίδι, όταν η σέρβικη ομάδα είχε κυριαρχήσει στο παρκέ του φαληρικού γηπέδου. Δύο νίκες, που ίσως να κάνουν τη διαφορά στο φινάλε της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης και να τους δώσουν μια θέση στην πρώτη 8άδα.

0-2 ο Παναθηναϊκός

Σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός και τις δύο φορές που χρειάστηκε να παίξει παράταση στη φετινή Euroleague έφυγε με… σκυμμένο το κεφάλι από το παρκέ.

Μάλιστα, αυτό συνέβη παρότι και τα δύο παιχνίδια ήταν στο ΟΑΚΑ, όπου φαινομενικά είχε το ψυχολογικό πλεονέκτημα, λόγω του κόσμου του και της ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί του: Ειδικά στις αναμετρήσεις της Euroleague. Στο παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Ολυμπιακό οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τη δυναμική που τους δίνει το ΟΑΚΑ και ηττήθηκαν από τον «αιώνιο» αντίπαλό τους με 88-74. Στο έξτρα πεντάλεπτο οι Πράσινοι έβαλαν μόλις 4 πόντους (4-14).

Το άλλο ματς που ηττήθηκαν φέτος στην παράταση στην Euroleague ήταν με την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Οι δύο ομάδες ήρθαν 72-72 στην κανονική διάρκεια και χρειάστηκε να λύσουν τις διαφορές τους στο έξτρα πεντάλεπτο, όπου οι Ισραηλινοί τελικά πήραν τη νίκη με 86-81. Στην παράταση η Μακάμπι έβαλε 14 πόντους και ο Παναθηναϊκός 9. Δύο ματς τα οποία θα μπορούσαν οι Πράσινοι να είχαν πάρει και να βρίσκονται στο 7-2 αντί για το 5-4.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Λεβερκούζεν: Μόλις η τρίτη ομάδα στο top-5 που κατακτά τον τίτλο αήττητη (pis+vids)

Η Λεβερκούζεν μπήκε στο κλειστό κλαμπ των Άρσεναλ (2003-2004) και Γιουβέντους (2011-2012).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024