Τα πρώτα δείγματα του Άλεκ Πίτερς λίγο πριν το τέλος του πρώτου μισού της σεζόν μπορούν να θεωρηθούν παραπάνω από ικανοποιητικά με τις εμφανίσεις του στον Ολυμπιακό.
Ο ρόλος του Αμερικανού φόργουορντ έχει αναβαθμιστεί για τα καλά από τον Γιώργο Μπαρτζώκα με τον Έλληνα τεχνικό να «ξεκλειδώνει» το θηρίο που έκρυβε μέσα ο παίκτης του. Σταθερός σε άμυνα και επίθεση, ο Πίτερς προσφέρει τα μέγιστα και βαδίζει στα χνάρια του Σάσα Βεζένκοφ ο οποίος αποχώρησε το περασμένο καλοκαίρι για τους Σακραμέντο Κινγκς.
Απίστευτα στατιστικά από τον Πίτερς τη φετινή σεζόν
Άλλωστε οι ίδιοι οι αριθμοί το αποδεικνύουν καθώς ο 28χρονος έχει πάρει τα πάνω του σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές. Με 15,7 πόντους ανά αγώνα «φιγουράρει» στην πρώτη θέση των σκόρερ του Ολυμπιακού με τον Αϊζάια Κάνααν να είναι δεύτερος με 12,2. Ακόμη πιο αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως το PIR του (σύστημα αξιολόγησης) φέτος έχει φτάσει συνολικά τους 161 βαθμούς σε 9 αγώνες, ενώ πέρυσι σε 37 ματς είχε 166!
Η «εκτόξευση»
Τα λεπτά συμμετοχής του, τα σουτ που επιχειρεί και όλα τα υπόλοιπα στατιστικά έχουν ανέβει κατακόρυφα με την μπάλα να περνάει πιο συχνά από τα χέρια του. Πριν τον αποψινό αγώνα με τη Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ (24/11, 21:15), ο Πίτερς έχει οκτώ αγώνες με διψήφιο αριθμό πόντων με την μόνη εξαίρεση να αποτελεί την εκτός έδρας αναμέτρηση στο Μιλάνο κόντρα στην Αρμάνι όπου οι «ερυθρόλευκοι» είχαν «κολλήσει» εντελώς επιθετικά.
Επιπλέον, πέτυχε ρεκόρ καριέρας με τους 28 πόντους που φόρτωσε στο καλάθι του Ερυθρού Αστέρα. Σίγουρα το άλμα που έχει κάνει φέτος έχει βοηθήσει τους Πειραιώτες στην προσπάθεια που κάνουν για να μείνουν ψηλά στη βαθμολογία της Euroleague με όποιες απουσίες έχουν προκύψει στο δρόμο και οι παραστάσεις του Αμερικανού έχουν και συνέχεια…
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Ο Γιαννούλης με ασίστ έσπρωξε την Άουγκσμπουργκ σε εκτός έδρας νίκη (1-2) επί της Λεβερκούζεν. Ιστορικό το ντεμπούτο της Μαρί-Λουίζ Ετά στον πάγκο της Ουνιόν που όμως ηττήθηκε στην έδρα της.
Ο Ατρόμητος προηγήθηκε 3-0 στο πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΛ στο δεύτερο έπαιξε με παίκτη παραπάνω και μείωσε σε 3-2, όμως οι Περιστεριώτες άντεξαν και πήραν τη ματσάρα με την οποία ουσιαστικά σφραγίζουν την παραμονή τους στη Super League.
LIVE: Άρης – Βόλος. Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Άρης – Βόλος για τη 2η αγωνιστική των θέσεων 5-8 πλέι οφ της Super League. Τηλεοπτικά από το Novasports 2HD.