Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: O Νετανιάχου έδωσε εντολή στη Μοσάντ να κυνηγήσει τους ηγέτες της Χαμάς σε όλο τον κόσμο

Ισραήλ: O Νετανιάχου έδωσε εντολή στη Μοσάντ να κυνηγήσει τους ηγέτες της Χαμάς σε όλο τον κόσμο

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Βενιαμίν Νετανιάχου, έδωσε οδηγίες στη Μοσάντ να διεξάγει επιχειρήσεις εναντίον της ηγεσίας της Χαμάς σε όλο τον κόσμο.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου στην Κίρια του Τελ Αβίβ ότι έδωσε εντολή στη Μοσάντ να «δράσει εναντίον των ηγετών της Χαμάς όπου κι αν βρίσκονται».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ένα πράγμα πρέπει να γίνει κατανοητό – μας ενδιαφέρει να φέρουμε πίσω όλους τους απαχθέντες σύμφωνα με αυτό το περίγραμμα, και ίσως και πέρα από αυτό, αλλά δεν τους δίνουμε δωρεάν επιταγή και μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν – αυτό σαφώς δεν ισχύει.

Ουσιαστικά πρόκειται για το αντίστοιχο κυνήγι που είχε εξαπολύσει το Ισραήλ εναντίον των Ναζί και των υπευθύνων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης

Θα ενεργήσουμε με σύνεση και στο τέλος των ημερών που έχουμε διαθέσει, επιστρέφουμε στον πόλεμο. Ίσως χρειαστεί να το κάνουμε πολύ νωρίτερα».

Η δήλωση έρχεται εν τω μέσω της ανακοίνωσης της κατάπαυσης του πυρός

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των εντάσεων μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς και αντανακλά τη στρατηγική του Ισραήλ να καταδιώκει και να στοχοποιεί μέλη του κινήματος πέρα από τα γεωγραφικά του όρια. Δεν έχουν δοθεί πρόσθετες λεπτομέρειες σχετικά με τις προγραμματισμένες επιχειρήσεις ή το χρονοδιάγραμμά τους.

Η δήλωση του Νετανιάχου υποδηλώνει την αυστηροποίηση των ισραηλινών μέτρων ασφαλείας και την ετοιμότητα να απαντήσει σε κάθε πιθανή απειλή από τη Χαμάς, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω εντάσεις στην περιοχή.

Κλιμάκωση των εντάσεων

Μετά την διαταγή της παγκόσμιας καταδίωξης και στοχοποίηση των ηγετών της Χαμάς, μια πράξη που σηματοδοτεί μια επιθετική προσέγγιση απέναντι στην πολιτική οργάνωση. Με την έναρξη του πολέμου θα είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου για όλους τους ηγέτες της Χαμάς.

Ουσιαστικά θα έχουμε μια αντίστοιχη προσπάθεια με αυτή των Κυνηγών των Ναζί, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ταυτοποίησε τον Κλάους Μπάρμπι, τον Άντολφ Άιχμαν, τον Γιόζεφ Μένγκελε και άλλους με πιο γνωστό κυνηγό τον Simon Wiesenthal.

Sports in

Κασσελάκης στο TikTok: Η δίαιτα, το «welcome to Leros» και η ερώτηση για τη… Φάρλι

Στο βίντεο, ο Στέφανος Κασσελάκης περιγράφει με χιούμορ τις χαρές αλλά και τα «ζόρια» της «ναυτικής» περιοδείας του, ενώ στέλνει και τα μηνύματά του στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024