Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Να παραδώσουν τις έδρες του οι αποχωρήσαντες ζητά η Δώρα Αυγέρη

ΣΥΡΙΖΑ: Να παραδώσουν τις έδρες του οι αποχωρήσαντες ζητά η Δώρα Αυγέρη

Αναβρασμός στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που μετρά μείον 11 βουλευτές μετά την αποχώρηση των «6+6» και της «Ομπρέλας».

Χάνεται μέρα με τη μέρα η ενότητα και η συλλογικότητα στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζει να φυλλορροεί με τη δεύτερη διάσπαση μετά την αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου να είναι πλέον γεγονός.

Λαβωμένο από τις εξελίξεις και με την Κοινοβουλευτική Ομάδα να μειώνεται κατά πολύ η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος ζητά σαφέστατα από τους αποχωρήσαντες να παραδώσουν τις έδρες.

«Σε τελική ανάλυση δεν σέβονται όχι μόνο την δημοκρατική ετυμηγορία των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν δέχονται την λαϊκή εντολή του περασμένου Ιουνίου. Σαφέστατα θα πρέπει να παραδώσουν τις έδρες τους. Εξάλλου υπάρχουν και πολιτικά παραδείγματα βουλευτών που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και φεύγοντας παρέδωσαν την έδρα τους», ανέφερε (MEGA) η Δώρα Αυγέρη σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις.

Το ίδιο ζήτησε και από τους ευρωβουλευτές Δημήτρη Παπαδημούλη, Στέλιο Κούλογλου και Πέτρο Κόκκαλη. «Πρέπει να παραδώσουν τις έδρες τους. Μέχρι στιγμής βλέπω ότι η προσπάθεια όλων αυτών που αποχώρησαν είναι ότι καταναλώνουν φαιά ουσία πώς να κάνουν αντιπολίτευση σε ένα νεοεκλεγέντα πρόεδρο» σημείωσε.

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ η ομάδα Αχτσιόγλου

Η ομάδα των «6+6», ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης την αποχώρησή της από τον ΣΥΡΙΖΑ με κείμενο, το οποίο υπογράφουν 57 στελέχη, που εστάλη στους γραμματείς του κόμματος, και στο οποίο ασκείται σκληρή κριτική στον Κασσελάκη.

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αριθμεί πλέον 36 βουλευτές από 47 που είχε εκλέξει στις βουλευτικές εκλογές. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ έχει 32 βουλευτές.

Ειδικότερα, οι 11 βουλευτές που αποχώρησαν από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και οι περιφέρειες στις οποίες εξελέγησαν, είναι οι εξής:

  • Έφη Αχτσιόγλου – Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών
  • Δημήτρης Τζανακόπουλος – Α’ Αθηνών
  • Αλέξης Χαρίτσης – Mεσσηνίας
  • Νάσος Ηλιόπουλος – Α’ Αθηνών
  • Σία Αναγνωστοπούλου – Αχαΐας
  • Μερόπη Τζούφη – Ιωαννίνων
  • Θεανώ Φωτίου – Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών
  • Ευκλείδης Τσακαλώτος – Β1 Βορείου Τομέας Αθηνών
  • Πέτη Πέρκα – Φλώρινας
  • Χουσεΐν Ζεϊμπέκ – Ξάνθης
  • Φερχάτ Οζγκιούρ – Ροδόπης

Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, ότι η Ροδόπη ήταν η μοναδική περιφέρεια στη χώρα, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κατακτήσει την πρωτιά στις εθνικές εκλογές.

Πλέον, μετά την αποχώρηση 11 βουλευτών, έξι περιφέρειες μένουν χωρίς εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και, συγκεκριμένα, οι περιφέρειες της Α’ Αθηνών, Ιωαννίνων, Μεσσηνίας, Φλώρινας, Ξάνθης και Ροδόπης.

Sports in

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς για τη φάση των «64» του τουρνουά της Μαδρίτης. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024