Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι στο επίκεντρο της συνεδρίασης της ΚΕΔΕ

Οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι στο επίκεντρο της συνεδρίασης της ΚΕΔΕ

Συνεδριάζει αύριο Παρασκευή 24/11 το ΔΣ της ΚΕΔΕ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ συνεδριάζει αύριο Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023 στις 12 το μεσημέρι με σημαντικά θέματα προς συζήτηση.

Μεταξύ των σημαντικών θεμάτων που θα συζητηθούν είναι ο νέος τρόπος κατανομής της τακτικής χρηματοδότησης των δήμων (ΚΑΠ) για το έτος 2024. Ένα θέμα για το οποίο ο οργανισμός της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας έχει εργαστεί πολύ προκειμένου να προτείνει ένα δίκαιο και αξιοκρατικό τρόπο κατανομής των χρημάτων. Να υπενθυμίσουμε πως αρκετοί δήμαρχοι έχουν υποστηρίξει ότι τα κριτήρια για την κατανομή των Κεντρικών Αυτοτελών πόρων, δεν αρκεί να είναι μόνο πληθυσμιακά αλλά και να λαμβάνεται υπ όψη και η έκταση των δήμων, η ορεινότητα τους αλλά και κάποιες άλλες παράμετροι.

Προτάσεις ΚΕΔΕ

Επίσης θα διατυπωθούν οι παρατηρήσεις και προτάσεις της ΚΕΔΕ επί των σχεδίων νόμου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τίτλο: «Μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής», του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την αναδιάρθρωση Πολιτικής Προστασίας καθώς και επί του νομοσχεδίου του ΥΠΕΝ για τους όρους δόμησης, χρήσεις γης, χωροταξικές και πολεοδομικές ρυθμίσεις, αξιοποίηση πόρων Πράσινου Ταμείου και λοιπές περιβαλλοντικές και ενεργειακές διατάξεις.

Το ΔΣ της ΚΕΔΕ αναμένεται της να εγκρίνει τη σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της ΚΕΔΕ και του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) με αντικείμενο την αυθεντικοποίηση και ταυτοποίηση των Δήμων μέσω του κόμβου govHub.gr για την πλατφόρμα του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α., σχετικά με τα Δημοτικά Σχέδια Μείωσης Εκπομπών.

 

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024