Οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι στο επίκεντρο της συνεδρίασης της ΚΕΔΕ
Συνεδριάζει αύριο Παρασκευή 24/11 το ΔΣ της ΚΕΔΕ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ συνεδριάζει αύριο Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023 στις 12 το μεσημέρι με σημαντικά θέματα προς συζήτηση.
Μεταξύ των σημαντικών θεμάτων που θα συζητηθούν είναι ο νέος τρόπος κατανομής της τακτικής χρηματοδότησης των δήμων (ΚΑΠ) για το έτος 2024. Ένα θέμα για το οποίο ο οργανισμός της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας έχει εργαστεί πολύ προκειμένου να προτείνει ένα δίκαιο και αξιοκρατικό τρόπο κατανομής των χρημάτων. Να υπενθυμίσουμε πως αρκετοί δήμαρχοι έχουν υποστηρίξει ότι τα κριτήρια για την κατανομή των Κεντρικών Αυτοτελών πόρων, δεν αρκεί να είναι μόνο πληθυσμιακά αλλά και να λαμβάνεται υπ όψη και η έκταση των δήμων, η ορεινότητα τους αλλά και κάποιες άλλες παράμετροι.
Προτάσεις ΚΕΔΕ
Επίσης θα διατυπωθούν οι παρατηρήσεις και προτάσεις της ΚΕΔΕ επί των σχεδίων νόμου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τίτλο: «Μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής», του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την αναδιάρθρωση Πολιτικής Προστασίας καθώς και επί του νομοσχεδίου του ΥΠΕΝ για τους όρους δόμησης, χρήσεις γης, χωροταξικές και πολεοδομικές ρυθμίσεις, αξιοποίηση πόρων Πράσινου Ταμείου και λοιπές περιβαλλοντικές και ενεργειακές διατάξεις.
Το ΔΣ της ΚΕΔΕ αναμένεται της να εγκρίνει τη σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της ΚΕΔΕ και του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) με αντικείμενο την αυθεντικοποίηση και ταυτοποίηση των Δήμων μέσω του κόμβου govHub.gr για την πλατφόρμα του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α., σχετικά με τα Δημοτικά Σχέδια Μείωσης Εκπομπών.
- ΕΛΑΣ για την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο: Η επίλυση του Κυπριακού, σήμερα πιο αναγκαία από ποτέ
- Φωτιά σε δασική έκταση στο Κυριάκι Βοιωτίας – Επιχειρούν τρία ελικόπτερα
- Κρήτη: Συνελήφθη 37χρονος για ξυλοδαρμό της συζύγου του μπροστά στο 3χρονο παιδί τους
- Τι θα πει ο Μητσοτάκης στην ΚΟ υπό το άγχος για τα «γαλάζια» ποσοστά και το βάρος των ποινικών διώξεων για ΟΠΕΚΕΠΕ
- ΚΚΕ για επέτειο από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο: Μας θυμίζει τι σημαίνουν για τους λαούς οι σχεδιασμοί των ιμπεριαλιστών
- Μυθικό «κράξιμο» στην Αργεντινή για την έλλειψη σεβασμού στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία (vid)
- Νέα εποχή για την παραλία της Φρεαττύδας
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση για το σκάνδαλο – «Θράσος της κυβέρνησης»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)






















































![Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-308-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442