Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νετανιάχου: Για κάθε 10 ομήρους μία επιπλέον μέρα στην 4ημερη κατάπαυση του πυρός

Νετανιάχου: Για κάθε 10 ομήρους μία επιπλέον μέρα στην 4ημερη κατάπαυση του πυρός

Ανακοίνωση σχετικά με τη συμφωνία Χαμάς - Ισραήλ για την απελευθέρωση ομήρων πραγματοποίησε το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου στην πρώτη επίσημη αντίδραση από την κυβέρνηση.

Τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με αντάλλαγμα την απελευθέρωση ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας από παλαιστινιακές οργανώσεις ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ που συνεδρίασε για σχεδόν έξι ώρες.

Τη συμφωνία επισημοποίησε και το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιάμιν Νετανιάχου. Στην ανακοίνωση που αποτελεί την πρώτη επίσημη αντίδραση από την κυβέρνηση του Ισραήλ αναφέρεται πως συμφωνήθηκε να απελευθερωθούν 50 γυναίκες και παιδιά σε διάστημα τεσσάρων ημερών κατά τις οποίες θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός.

«Η ισραηλινή κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να φέρει όλους τους απαχθέντες πίσω στην πατρίδα τους»

Η ανακοίνωση σημειώνει ότι για κάθε δέκα επιπλέον ομήρους που θα απελευθερώνονται θα υπάρχουν επιπλέον μία ημέρα κατάπαυση του πυρός.

Συγγενείς ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας ζητούν την απελευθέρωσή τους

Παράλληλα στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο πόλεμος δεν θα σταματήσει μέχρι να επιστρέψουν όλοι οι όμηροι αλλά και μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος της εξάλειψη της Χαμάς.

Η ανακοίνωση δεν προσφέρει λεπτομέρειες σχετικά με άλλες παραχωρήσεις που πιστεύεται ότι έχει κάνει το Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένης της απελευθέρωσης Παλαιστίνιων κρατουμένων και της εισόδου πρόσθετων καυσίμων και ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Η ισραηλινή κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να φέρει όλους τους απαχθέντες πίσω στην πατρίδα τους. Απόψε, η κυβέρνηση ενέκρινε το σχέδιο για το πρώτο στάδιο επίτευξης αυτού του στόχου, σύμφωνα με το οποίο τουλάχιστον 50 απαχθέντες – γυναίκες και παιδιά – θα απελευθερωθούν σε διάστημα τεσσάρων ημερών, κατά τη διάρκεια των οποίων θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός

Η απελευθέρωση κάθε δέκα επιπλέον απαχθέντων θα έχει ως αποτέλεσμα μια επιπλέον ημέρα κατάπαυσης του πυρός.

Η ισραηλινή κυβέρνηση, οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) και οι δυνάμεις ασφαλείας θα συνεχίσουν τον πόλεμο για να επιστρέψουν όλους τους απαχθέντες, να ολοκληρώσουν την εξάλειψη της Χαμάς και να διασφαλίσουν ότι η Γάζα δεν θα ανανεώσει καμία απειλή για το κράτος του Ισραήλ».

Υπενθυμίζεται ότι κατά την έναρξη της κυβερνητικής συνεδρίασης για την έγκριση της συμφωνίας για την κατάπαυση του πυρός, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε πως «δεν θα σταματήσουμε μετά από αυτήν», σημειώνοντας ότι η επιστροφή των ομήρων θα γίνει σταδιακά.

«Λέγονται ανοησίες ότι μετά την επιστροφή των απαχθέντων μας θα σταματήσουμε τον πόλεμο», είπε ο Νετανιάχου πριν από την αναμενόμενη ψηφοφορία στο υπουργικό συμβούλιο.


«Θέλω λοιπόν να το διευκρινίσω: Είμαστε σε πόλεμο, θα συνεχίσουμε να είμαστε σε πόλεμο, θα συνεχίσουμε να είμαστε σε πόλεμο μέχρι να κατακτήσουμε όλους τους στόχους μας. Θα καταστρέψουμε τη Χαμάς, θα επιστρέψουμε όλους τους απαχθέντες και τους αγνοούμενούς μας και θα διασφαλίσουμε ότι στη Γάζα δεν θα υπάρξει κανένα μέρος που να αποτελεί απειλή για το Ισραήλ», πρόσθεσε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024