Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βραζιλία – Αργεντινή 0-1: Ο Οταμέντι την «τέζαρε» (ξανά) μέσα στο «Μαρακανά»

Βραζιλία – Αργεντινή 0-1: Ο Οταμέντι την «τέζαρε» (ξανά) μέσα στο «Μαρακανά»

Χάρη σε μία κεφαλιά-κανονιά του Οταμέντι, η Αργεντινή νίκησε με 1-0 την Βραζιλία στο «Μαρακανά», της έσπασε το αήττητο και τη... βύθισε ακόμη περισσότερο στον προβληματισμό.

Μετά από 2,5 χρόνια η Αργεντινή επέστρεψε στο γήπεδο που σήκωσε το Κόπα Αμέρικα τον Ιούλιο του 2021 και πλήγωσε ξανά τη Βραζιλία, αυτή τη φορά για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2026.

Χάρη στο γκολ του Οταμέντι, η παγκόσμια πρωταθλήτρια επικράτησε με 1-0 της μεγάλης της αντιπάλου στο «Μαρακανά» και επιβεβαίωσε πως αυτό το διάστημα βρίσκεται σε πολύ καλύτερο φεγγάρι.

Το ντέρμπι, ωστόσο, στιγματίστηκε από τα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα πριν τη σέντρα εξαιτίας των οποίων το παιχνίδι άρχισε με σχεδόν μισή ώρα καθυστέρηση.

Με αυτή τη νίκη η «αλμπισελέστε» παρέμεινε στην κορυφή με 15 βαθμούς μετά από έξι αγωνιστικές και άφησε πίσω την ήττα από την Ουρουγουάη, ενώ η «σελεσάο» έπεσε στην έκτη θέση με την τρίτη της σερί ήττα στη διαδικασία και την πρώτη εντός έδρας στην ιστορία της σε προκριματικά Μουντιάλ.

Ο αγώνας που ξεκίνησε με καθυστέρηση λόγω επεισοδίων, είχε έντονα μαρκαρίσματα και αρκετό… ξύλο

Το ματς

Το ματς στο πρώτο ημίχρονο ειδικά είχε πολύ ξύλο, με τους παίκτες της Βραζιλίας να παίζουν στα όρια του αντιαθλητικού. Tα πολλά φάουλ και η μεγάλη ένταση στον αγωνιστικό χώρο δεν επέτρεψαν πολλές καλές στιγμές.

H πιο σημαντική ευκαιρία ήταν για τους γηπεδούχους στο 44′ όταν ο Μαρτινέλι έκανε το σουτ, η μπάλα πέρασε από τον Μαρτίνες, αλλά ο Ρομέρο που ήταν από πίσω του έσωσε μπροστά από την γραμμή.

Η Βραζιλία μπήκε δυνατά στο δεύτερος μέρος και έχασε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες. Στο 54′ ο Ραφίνια νικήθηκε από κοντά από τον Μαρτίνες ο οποίος τέσσερα λεπτά μετά νίκησε και τον Μαρτινέλι σε ανεπανάληπτο τετ α τετ. Κι αφού η «σελεσάο» δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες της, βρήκε το γκολ η Αργεντινή από μία στημένη φάση. Ο Λο Σέλσο εκτέλεσε ένα κόρνερ στο 63′ και ο Οταμέντι με τρομερή κεφαλιά νίκησε τον Άλισον για το 0-1.

Η Βραζιλία προσπάθησε να αντιδράσει στη συνέχεια, αλλά η Αργεντινή κρατούσε πολύ εύκολα τη νίκη. Κι όταν στο 82′ αποβλήθηκε ο Ζοέλιντον, που μόλις δέκα λεπτά πριν είχε μπει στο ματς, όλα έγιναν πιο απλά για την ομάδα του Σκαλόνι που πανηγύρισε τελικά μία πολύ μεγάλη νίκη.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024