Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Κατεβάζουν σημαία» τα ταξί για 24 ώρες

«Κατεβάζουν σημαία» τα ταξί για 24 ώρες

Χωρίς ταξί θα παραμείνει η Αττική μέχρι τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης.

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπήκαν οι οδηγοί ταξί διαμαρτυρόμενοι για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) προχώρησε σε 24ωρη πανελλαδική απεργία από σήμερα το πρωί έως τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης.

«Η εργαλειοθήκη Χατζηδάκη είναι αστείρευτη σε αντικοινωνικά και “δολοφονικά” μέτρα. Με τις διατάξεις του νέου φορολογικού νόμου σφίγγει τη θηλιά γύρω από το λαιμό εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων και τους οδηγεί με “χατζηδάκεια ακρίβεια” στον εργασιακό θάνατο» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Σωματείο.

Απορρίπτουν «κάθε λέξη από το νομοσχέδιο της ντροπής»

Οι αυτοκινητιστές Ταξί Αττικής διαμαρτύρονται γιατί «αυτός ο νέος κεφαλικός φόρος καταργεί κάθε έννοια φορολογικού δικαίου» ενώ «την ίδια στιγμή τα φερέφωνα της κυβέρνησης στοχοποιούν ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους ενεργοποιώντας – όπως κάνουν για όλα τα αντι-κοινωνικά μέτρα – μηχανισμούς κοινωνικού αυτοματισμού».

Απορρίπτουν «κάθε λέξη από το νομοσχέδιο της ντροπής που γυρίζει το φορολογικό σύστημα στην εποχή της Τουρκοκρατίας» και ζητούν: «να αποσυρθεί άμεσα το φορολογικό νομοσχέδιο. Να ζητήσει συγγνώμη το υπουργείο Οικονομικών για τη στοχοποίηση 750.000 εργαζομένων. Αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ. Δίκαια αμοιβή για την εργασία τους. Φορολογική δικαιοσύνη».

Ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους ελεύθερους επαγγελματίες

Οι αυτοκινητιστές αποφάσισαν επίσης να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που θα κάνουν όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι σήμερα. Οργισμένοι κατά του άδικου «τσουβαλιάσματος», ιδιαίτερα των πιο αδύναμων, τους οποίους «η κυβέρνηση αντιμετωπίζει ως συλλήβδην ως φοροκλέφτες», επαγγελματικοί φορείς της χώρας, εκφράζουν την αντίδρασή τους στα προωθούμενα φορολογικά μέτρα με την εισαγωγή τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος.

Συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια

Δεκάδες φορείς αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών έχουν προγραμματίσει συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια Χατζηδάκη για τη νέα φορολόγηση.

Στην Αθήνα έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις στις 11.30 σε Ομόνοια και πλατεία Κλαυθμώνος, με σκοπό να ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Οικονομικών.

Sports in

Περιστέρι: Στην καλύτερη πεντάδα του Basketball Champions League ο Ράγκλαντ (pic)

Ο Τζο Ράγκλαντ ψηφίστηκε μέλος της καλύτερης πεντάδας του Basketball Champions League για την αγωνιστική περίοδο 2023/24.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024