Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουαλία: Τραγωδία με τέσσερις εφήβους - Είχαν πάει για κάμπινγκ και αγνοούνταν

Ουαλία: Τραγωδία με τέσσερις εφήβους – Είχαν πάει για κάμπινγκ και αγνοούνταν

Οι τέσσερις νεαροί εθεάθησαν για τελευταία φορά το πρωί της Κυριακής όταν ξεκίνησαν με αυτοκίνητό τους για κάμπινγκ και τελικά μετά από αγωνιώδη αναζήτηση εντοπίστηκαν νεκροί.

Τραγική κατάληξη είχε η αναζήτηση της περιπέτειας για τέσσερις νεαρούς Βρετανούς, οι οποίοι είχαν ταξιδέψει για κάμπινγκ στη βόρεια Ουαλία.

Οι Τζέβον Χιρστ, Χάρβεϊ Όουεν, Γουίλφ Χέντερσον και Ούγκο Μόρις ήταν μαθητές ηλικίας 16 έως 18 ετών και είχαν ταξιδέψει το Σαββατοκύριακο στη Σνοουντόνια, όπου είχαν προγραμματίσει να κατασκηνώσουν και να  διανυκτερεύσουν.

Οι τέσσερις νεαροί εθεάθησαν για τελευταία φορά το πρωί της Κυριακής όταν ξεκίνησαν με αυτοκίνητό τους και οι οικογένειές τους ανησύχησαν όταν τα παιδιά δεν επέστρεψαν στο σπίτι τους στο Σριούσμπερι τη Δευτέρα.

Η αστυνομία δήλωσε ότι οι τέσσερις έφηβοι, ένας 16χρονος, δύο αγόρια ηλικίας 17 ετών και ένας 18χρονος, είχαν ταξιδέψει στο Χάρλετς το βράδυ του Σαββάτου και είχαν προγραμματίσει να κατασκηνώσουν στη Σνοουντόνια την Κυριακή.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και ξεκίνησε επιχείρηση για τον εντοπισμό τους.

Το χρονικό της τραγωδίας

Μια πηγή δήλωσε στη Daily Mail ότι ένας από τους γονείς δήλωσε την εξαφάνισή τους όταν δεν επέστρεψαν στο σπίτι τους γύρω στις 3:10 μ.μ. το μεσημέρι της Δευτέρας.

Η πηγή δήλωσε: «Το σχέδιο τους φαίνεται ότι ήταν να κατασκηνώσουν στη Σνοουντόνια το βράδυ της Κυριακής, αλλά μάλλον δεν κατάφεραν να πάνε για κάμπινγκ. Το αυτοκίνητο φαίνεται ότι έφυγε από το δρόμο σε μια στροφή, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο και κατέληξε σε ένα χαντάκι».

Μετά από πληροφορία η αστυνομία εντόπισε το πρωί της Τρίτης ένα αναποδογυρισμένο και εν μέρει βυθισμένο το όχημα, περίπου οκτώ χιλιόμετρα από το σημείο όπου είδαν για τελευταία φορά τους νεαρούς στο Πόρθμαντογκ δύο ημέρες νωρίτερα.

Την Τρίτη, η αστυνομία απέκλεισε μία περιοχή περίπου έξι χιλιομέτρων μεταξύ των χωριών Γκάρεγκ και Ποντ Αμπεργκάσλιν, όπου βρέθηκε το αυτοκίνητο. Οι κάτοικοι δήλωσαν ότι ο δρόμος ήταν απότομος και στενός και ότι κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου  ο καιρός ήταν βροχερός και επικρατούσαν θυελλώδεις άνεμοι. Επίσης, στην περιοχή δεν υπάρχει καλό σήμα.

Η τραγική κατάληξη των ερευνών

Μια τοπική σύμβουλος, η Τζουν Τζόουνς δήλωσε στο Sky News: «Ήλπιζα ότι είχαν βγει για κατασκήνωση στην άγρια φύση και δεν είχαν σήμα κινητής τηλεφωνίας. Ήλπιζα πάρα πολύ ότι αυτός είναι ο λόγος που δεν έχουν επικοινωνήσει – δεν υπάρχει πολύ καλό σήμα κινητής τηλεφωνίας σε αυτή την περιοχή».

Είπε ότι η περιοχή ήταν σε απόλυτο σοκ από την είδηση, προσθέτοντας: «Ο καιρός ήταν εξαιρετικά βροχερός και η στάθμη των ποταμιών ήταν εξαιρετικά υψηλή τις τελευταίες ημέρες. Είναι άσχημος καιρός για να ταξιδεύεις, ειδικά με κάποιον που δεν γνωρίζει καλά τους δρόμους».

Η αναζήτηση τελικά είχε τραγική κατάληψη καθώς εντός του οχήματος, το οποίο ήταν αναποδογυρισμένο και εν μέρει βυθισμένο στο νερό εντοπίστηκαν τέσσερις σοροί.

Η έρευνα για την επίσημη ταυτοποίηση των ατόμων που βρίσκονταν μέσα στο όχημα και για τα αίτια του δυστυχήματος

Ο επιθεωρητής Ουέιν Λιουέλειν από την αστυνομία της Βόρειας Ουαλίας, δήλωσε: «Προς το παρόν, φαίνεται ότι πρόκειται για ένα τραγικό δυστύχημα και οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες και τους φίλους των τεσσάρων νέων ανδρών σε αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή. Πρόκειται για μια εκτεταμένη έρευνα στην οποία συμμετείχαν πολλές διαφορετικές υπηρεσίες και εθελοντές, και δυστυχώς το αποτέλεσμα που δεν θα ήθελε κανένας μας».

«Ενώ η έρευνα έχει ολοκληρωθεί, συνεχίζεται η έρευνα για την επίσημη ταυτοποίηση των ατόμων που βρίσκονταν μέσα στο όχημα και για να κατανοήσουμε τι οδήγησε σε αυτό το τραγικό περιστατικό», προσέθεσε.

Σύμφωνα με ανταποκριτές του Sky News στη Βόρεια Βρετανία, οι έφηβοι «αναζητούσαν την περιπέτεια» και δεν ήταν έμποροι κατασκηνωτές».

Θρήνος για συγγενείς και φίλους

Το άκουσμα της είδησης προκάλεσε θρήνο στην οικογένεια και στους φίλους των τεσσάρων παιδιών καθώς ήταν ιδιαίτερα αγαπητοί στην τοπική κοινότητα.

Σε ένα συγκινητικό μήνυμα που αναρτήθηκε στο Instagram, η φίλη του Γουίλφ, Μάντι, ανέφερε: «Θα μου λείψεις για πάντα. Το πιο γλυκό και τρυφερό αγόρι που γνώρισα ποτέ. Σε ευχαριστώ που με αγαπούσες ατελείωτα, υπόσχομαι ότι θα κάνω το ίδιο για σένα. Δεν μπορώ να φανταστώ τον κόσμο μου χωρίς εσένα».

Η μητέρα της, Λίσα Κόρφιλντ, δήλωσε σύμφωνα με τον Guardian. «Ο Γουίλφ ήταν ένα τόσο υπέροχο και ευγενικό παιδί και συμπεριφέρθηκε στη Μάντι με τρόπο που μόνο μια μητέρα θα μπορούσε να ελπίζει ότι θα συμπεριφερόταν στην κόρη της. Η Μάντι είναι συντετριμμένη και θα μας λείψεις πολύ Γουίλφ».

Η Κρίσταλ Όουεν, μητέρα του Χάρβεϊ, δήλωσε στο BBC ότι πιστεύουν πως η τελευταία φορά που η ομάδα των παιδιών χρησιμοποίησε τα τηλέφωνά της ήταν περίπου το μεσημέρι της Κυριακής. «Δεν έχουμε κοιμηθεί ούτε λεπτό», είπε, προσθέτοντας ότι ο γιος της, της είχε πει ότι έμενε με τον παππού ενός φίλου του. «Αν ήξερα [πού θα πήγαινε] δεν θα τον άφηνα λόγω των χειμερινών καιρικών συνθηκών», συμπλήρωσε.

Τα αγόρια ήταν όλοι μαθητές επιπέδου Α του Shrewsbury Colleges Group, το οποίο εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει: «Θα θέλαμε να εκφράσουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους φίλους των τεσσάρων νέων που βρήκαν τραγικό θάνατο. Αυτή η είδηση είναι πραγματικά σπαρακτική και οι σκέψεις μας είναι σε όσους επηρεάζονται».

Το πρώην σχολείο τους, το Meole Brace, στο Σριούσμπερι, ανέφερε: «Οι μαθητές του Meole Brace είναι πολύ τυχεροί και τα τέσσερα αγόρια ήταν καλά σκεπτόμενα και γνωστά στη σχολική κοινότητα. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι μαζί τους και με τις οικογένειές τους».

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024