Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τραγωδία στην Ίο: Ανείπωτος θρήνος για τους δύο Ιρλανδούς μαθητές - «Ο εφιάλτης κάθε γονιού»

Τραγωδία στην Ίο: Ανείπωτος θρήνος για τους δύο Ιρλανδούς μαθητές – «Ο εφιάλτης κάθε γονιού»

Σοκαρισμένη η Ιρλανδία με την είδηση του θανάτου των δύο μαθητών να φιγουράρει στις πρώτες θέσεις των δημοσιευμάτων του Τύπου.

Στη θλίψη έχει βυθιστεί η Ιρλανδία από τον θάνατο των δύο νεαρών μαθητών που έχασαν τη ζωή τους στο νησί της Ίου και είχαν έρθει στην Ελλάδα για να διασκεδάσουν σε εκδρομή που είχαν διοργανώσει, με τους συμμαθητές τους, μετά την αποφοίτηση τους.

O θάνατος των δύο 18χρονων από το κολλέγιο St Michael του Δουβλίνου έχει προκαλέσει ανείπωτο θρήνο στη χώρα με την είδηση να φιγουράρει στις πρώτες θέσεις των δημοσιευμάτων στον ιρλανδικό ηλεκτρονικό Τύπο.

«Καταστροφική απώλεια. Δύο συμμαθητές χάνουν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στην Ίο», γράφει η Irish Mirror.

«Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός λέει ότι ο θάνατος των δύο νέων στο ελληνικό νησί είναι «τα πιο οδυνηρά και πιο τραυματικά νέα που μπορεί να ακούσει ένας πατέρας», γράφει ο Independent της Ιρλανδίας.

«Σε εξέλιξη έρευνες για το θάνατο των δύο μαθητών που έχασαν τη ζωή τους στην αποφοίτηση τους στην Ελλάδα καθώς οι ‘τραυματισμένοι’ μαθητές θέλουν να επιστρέψουν πίσω», γράφουν οι Irish Times.

«Σε εξέλιξη οι έρευνες για τα αίτια θανάτου των δύο μαθητών στην Ελλάδα», γράφει το RTÉ.

Το χρονικό

Σύμφωνα με τα ιρλανδικά μέσα ο Άντριου Ο’ Ντόνελ φέρεται να έχασε τη ζωή του σε τραγικό δυστύχημα ενώ ο έτερος 18χρονος που έχασε τη ζωή του ο Μαξ Γολ πέθανε από φυσικά αίτια λίγες ώρες αργότερα.

Οι δύο μαθητές ήταν μέλη μίας παρέας 90 μαθητών αποφοίτων του St Michael’s College που γιόρταζε την αποφοίτησή τους στην Ίο.

Όπως αναφέρει το Cyclades24.gr, οι μαθητές ξεκίνησαν το Σάββατο από πολύ νωρίς το μεσημέρι να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και να διασκεδάζουν με την παρέα τους μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ ο  Άντριου Ο’ Ντόνελ επιχείρησε να επιστρέψει με τα πόδια στο κατάλυμα, πράγμα που συνηθίζουν οι τουρίστες αφού οι αποστάσεις είναι κοντινές. Όταν πλέον τα ίχνη του εξαφανίστηκαν, οι φίλοι του άρχισαν να τον ψάχνουν και τελικά γύρισαν στο δωμάτιο και  δεν τον βρήκαν.

Κατόπιν τούτου, οι αστυνομικές αρχές του νησιού κινητοποιήθηκαν και άρχισαν να αναζητούν τον Ιρλανδό, τον οποίο και εντόπισαν νεκρό νωρίς το πρωί της Κυριακής σε γκρεμό στην περιοχή Γερμανώλη. Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, με αποτέλεσμα να έχασε τις αισθήσεις του, να παραπάτησε και να βρέθηκε στο κενό… χτυπώντας το κεφάλι του.

Ο Μαξ οποίος είχε χρόνια καρδιολογικά προβλήματα, έχασε και εκείνος τις αισθήσεις του και έφυγε από τη ζωή λίγες ώρες αργότερα. Σύμφωνα με το RTÉ είχε υποβληθεί σε επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση στην καρδιά τρία χρόνια νωρίτερα.

Πλέον τα ιρλανδικά μέσα εστιάζουν στις ιατροδικαστικές εξετάσεις που θα πραγματοποιηθούν στις σορούς των δύο νεαρών αύριο, Τρίτη στην Αθήνα και τις επόμενες ημέρες θα επιστρέψουν στη χώρα.

«Οι καρδιές μας έχουν ραγίσει»

Μιλώντας στην εκπομπή Morning Ireland του RTÉ, ο διευθυντής του σχολείου των δύο νεαρών, ο Τιμ Κέλεχερ, είπε πως «οι καρδιές μας έχουν ραγίσει» και «οι οικογένειες έχουν βυθιστεί σε ανείπωτο πένθος», χαρακτηρίζοντας τα δύο νεαρά άτομα «εξαιρετικά που είχαν λαμπρό μέλλον μπροστά τους».

Ο ίδιος περιέγραψε τον Άντριου ως «έναν φανταστικό νέο άνθρωπο, σπουδαίο αθλητή, φανταστικό ποδοσφαιριστή». «Έπαιζε ράγκμπι στην ομάδα του όταν ήταν νεότερος και έπαιρνε μέρος και ήταν μεγάλος υποστηρικτής του σχολείου, συμμετέχοντας σε όλες τις εκδηλώσεις», είπε ακόμα.

Ακόμα τον περιέγραψε ως έναν «ακαδημαϊκά λαμπρό» νέο που κοίταζε να σπουδάσει στο κολέγιο και είχε ένα πολύ, πολύ λαμπρό μέλλον». Επίσης ανέφερε πως οι φίλοι του Άντριου τον έψαχναν σε όλο το νησί και έμαθαν «τα χειρότερα δυνατά νέα». «Είναι όλοι απολύτως συντετριμμένοι από τα νέα», προσέθεσε.

Τα καλύτερα λόγια είχε να πει ο Κέλεχερ και για τον Μαξ τον οποίο χαρακτήρισε επίσης ως έναν «λαμπρό νέο και φανταστικό αθλητή». «Ήταν παθιασμένος με το ράγκμπι και ήταν πραγματικά ένας λαμπρός ακαδημαϊκά νέος άνδρας. Επίσης, είχε τον κόσμο στα πόδια του και ήταν γεμάτος αισιοδοξία και ελπίδα για το μέλλον».

Οι υπόλοιποι μαθητές «έχουν τραυματιστεί»

Οι δύο οικογένειες έμαθαν χθες τα τραγικά νέα και είναι συντετριμμένες. «Είμαστε εδώ για να τους βοηθήσουμε και να τους υποστηρίξουμε με όποιον τρόπο μπορούμε τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες», πρόσθεσε, αναφέροντας πως ορισμένα μέλη του συλλόγου γονέων του σχολείου έχουν μεταβεί στην Ίο για να στηρίξουν τα παιδιά τα οποία αναμένεται να επιστρέψουν σύντομα στην πατρίδα τους.

Ακόμα συμπλήρωσε πως οι υπόλοιποι μαθητές «έχουν τραυματιστεί» από το περιστατικό και έκανε λόγο για μία «πολύ δεμένη ομάδα νεαρών ανδρών».

«Έχουν τραυματιστεί ψυχικά και σοκαριστεί από την τραγωδία. Το μόνο που θέλουν είναι να επιστρέψουν στις οικογένειές τους, στο σχολείο τους, στην κοινότητά τους. Είμαστε εδώ για να τους καλωσορίσουμε στο σπίτι και να βοηθήσουμε και να υποστηρίξουμε αυτά τα παιδιά με όποιον τρόπο μπορούμε, γιατί είναι απολύτως συντετριμμένοι», είπε ακόμα.

«Είναι ακριβώς ο εφιάλτης που κάθε γονιός φοβάται όταν ομάδες παιδιών φεύγουν μακριά… Απλά δεν θέλεις να λάβεις το τηλεφώνημα ότι το παιδί σου αγνοείται», συμπληρώνοντας πως ένα βιβλίο συλλυπητηρίων θα είναι ανοιχτό στο σχολείο από σήμερα την ώρα που κόσμος αφήνει λουλούδια έξω από τις εγκαταστάσεις.

Κλειστά μαγαζιά σε ένδειξη πένθους

Αρκετά μαγαζιά της Ίου επέλεξαν να κλείσουν εχθές σε ένδειξη πένθους για τον θάνατο των δύο εφήβων. Η Κέιτ Ο’ Κάλαχαν Ζαχέου που κατάγεται από το Κορκ και έχει κλαμπ στο νησί με τον σύζυγό της Δημήτρη, δήλωσε σύμφωνα με τους Irish Times, πως «όλοι είμαστε συντετριμμένοι. Δεν θα ανοίξουμε σήμερα σε ένδειξη πένθους».

«Ο εφιάλτης κάθε γονέα»

Μιλώντας στο RTÉ, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας, Μάικλ Μάρτιν εξέφρασε τι συμπάθειά του στις οικογένειες που έχασαν τα παιδιά τους.

Όπως είπε οι θάνατοι των δύο παιδιών είναι «ο εφιάλτης κάθε γονέα»  και ότι οι άνθρωποι είναι «συντετριμμένοι από την απώλεια νέων ζωών με τόσες μεγάλες δυνατότητες».

«Είναι ολέθριο και τα πιο τραυματικά νέα που μπορεί να ακούσει οποιοσδήποτε γονέας», συμπλήρωσε.

Όπως είπε ο Μάρτιν το υπουργείο παρέχει προξενική βοήθεια στην Ελλάδα.

Σε μία επιστολή που εστάλη στους γονείς η διεύθυνση του σχολείου περιέγραψε το συμβάν ως μία από τις πιο σκοτεινές τραγωδίες που έχει βιώσει το σχολείο.

Ο υπουργός Παιδείας, Σάιμον Χάρις περιέγραψε τα νέα ως «ολέθρια», ενώ ο υπουργός Επικρατείας, Τζακ Τσέιμπερ, δήλωσε πως όλη η χώρα είναι «σοκαρισμένη».

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024