Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Λευκός Οίκος: Ενημέρωση σχετικά με τις ανθρωπιστικές προσπάθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Γάζα

Λευκός Οίκος: Ενημέρωση σχετικά με τις ανθρωπιστικές προσπάθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Γάζα

Ο Λευκός Οίκος μέσω του εκπροσώπου του Τζον Κίρμπι προέβη σε ενημέρωση των δημοσιογράφων σε σχέση με την ανθρωπιστική βοήθεια σε εξέλιξη στην Λωρίδα της Γάζας.

Οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το ρεπορτάζ του Λευκού Οίκου έλαβαν ενημέρωση για τις ανθρωπιστική βοήθεια σε εξέλιξη που επετράπη να περάσει στην Λωρίδα της Γάζας.

Οι Δημοκρατικοί με τις εκλογές του 2024 εν όψει βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση απέναντι στο εκλογικό τους κοινό, καθώς δέχονται σφοδρή κριτική για την στάση των ΗΠΑ όσον αφορά τον άμαχο πληθυσμό της Παλαιστίνης.

Στάθηκε στα καύσιμα, την ανθρωπιστική βοήθεια και την απελευθέρωση των ομήρων

Ο Τζον Κίρμπι, συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, δήλωσε ότι έξι φορτηγά πέρασαν στη ρημαγμένη από τον πόλεμο περιοχή τη Δευτέρα με περίπου 18.000 γαλόνια καυσίμων.

«Τους έχουμε καταστήσει σαφές πως πρέπει να προστατευτούν οι άμαχοι»

«Συνεχίζουμε να συνηγορούμε υπέρ των ανθρωπιστικών παύσεων, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να απομακρυνθούν από τον κίνδυνο και να μπορέσει να εισέλθει βοήθεια και συνδρομή.

Αναμένουμε ότι αυτές οι παραδόσεις θα συνεχιστούν σε τακτική βάση. Και ελπίζουμε σε μεγαλύτερες ποσότητες. Μιλάω συγκεκριμένα για τα καύσιμα».

Ο Κίρμπι πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ είχαν «καταστήσει σαφές» στο Ισραήλ ότι είχε υποχρεώσεις να προστατεύσει τους αμάχους καθώς επέκτεινε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του στο νότιο τμήμα της Γάζας, καθώς και να επιτρέψει την ασφαλή διέλευση των ομήρων εάν επιτευχθεί συμφωνία:

«Αν πρόκειται να εξασφαλίσεις την απελευθέρωση των ομήρων και ελπίζουμε βεβαίως ότι θα είμαστε σε θέση να το κάνουμε αυτό σύντομα, πρέπει να διασφαλίσεις ότι μπορούν να φτάσουν από εκεί που βρίσκονται στην ασφάλεια και να το κάνουν αυτό με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια» είπε ο αμερικανός εκπρόσωπος.

Το οποίο σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρξει τουλάχιστον μια προσωρινή τοπική διακοπή των μαχών για να μπορέσουν να μετακινηθούν.

Ο Κίρμπι δήλωσε ότι το Ισραήλ έχει παρατηρήσει προσωρινές ανθρωπιστικές παύσεις σε ορισμένες περιοχές διάρκειας τεσσάρων έως επτά ωρών κάθε φορά.

Sports in

Ελ Αραμπί: «Είμαστε γεμάτοι προσδοκίες»

Ο Μαροκινός επιθετικός εκπροσώπησε τους παίκτες του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου για την αναμέτρηση με την Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024