Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κερδισμένοι οι μονοπωλιακοί όμιλοι από τον νέο προϋπολογισμό, λέει το ΚΚΕ

Κερδισμένοι οι μονοπωλιακοί όμιλοι από τον νέο προϋπολογισμό, λέει το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ σημειώνει ότι «ο νέος προϋπολογισμός σηματοδοτεί τη στροφή της οικονομικής πολιτικής της ΕΕ σε περισσότερο περιοριστικό μίγμα»

Βολές κατά της κυβέρνησης εξαπολύει το ΚΚΕ με αφορμή την κατάθεση του σχεδίου του νέου προϋπολογισμού στη Βουλή.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ «οι κυβερνητικές περιγραφές του προϋπολογισμού για «ανάπτυξη» προσπαθούν να συγκαλύψουν τη σκληρή πραγματικότητα για το λαό, της επαναφοράς στα «ματωμένα πλεονάσματα» με δισεκατομμύρια ευρώ νέους φόρους, το νέο τσεκούρι στις κοινωνικές παροχές, τη διατήρηση των μισθών σε επίπεδα πολύ κάτω ακόμα και απ’ τον πληθωρισμό που καλπάζει, που ουσιαστικά οδηγεί σε μείωση του πραγματικού διαθέσιμου εισοδήματος».

Το ΚΚΕ σημειώνει ότι «ο νέος προϋπολογισμός σηματοδοτεί τη στροφή της οικονομικής πολιτικής της ΕΕ σε περισσότερο περιοριστικό μίγμα σε μια ακόμα -εξίσου απέλπιδα- προσπάθειά της να αντιμετωπίσει τις διογκούμενες αντιφάσεις και τα αδιέξοδα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης».

Καταληκτικά, το Κομμουνιστικό Κόμμα αναφέρει ότι «μοναδικός κερδισμένος απ’ το νέο προϋπολογισμό είναι οι μονοπωλιακοί όμιλοι, για τους οποίους προβλέπονται νέες παχυλές επιδοτήσεις, διατήρηση των προκλητικών φοροαπαλλαγών, φθηνό εργατικό δυναμικό και στήριξη των προσοδοφόρων επενδύσεων».

Αντίδραση από το ΚΚΕ

Προϋπολογισμός 2024: 27 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία σε 24 μήνες

Σημειώνεται πως προσδοκίες για αύξηση του ΑΕΠ μέσω της ανόδου των επενδύσεων καλλιεργεί το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή με ειδική μνεία στην εισροή των πόρων που θα εισρεύσουν από το Ταμείο Ανάκαμψης. Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το οικονομικό επιτελείο το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν σε ονομαστικούς όρους αναμένεται να αυξηθεί από 206,6 δισ. ευρώ το 2022 σε 222,8 δισ. ευρώ το 2023 και 233,8 δισ. ευρώ το 2024.

Οι επενδύσεις αναμένεται να αυξηθούν κατά 7,1% κατά το τρέχον έτος και ακόμη περισσότερο κατά 15,1% το 2024, ενώ η ανεργία αναμένεται να μειωθεί από 11,2% το 2023 σε 10,6% το 2024.

Σύμφωνα με τα όσα δηλώνει η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών αυτό θα επιτευχθεί με ένα συνδυασμό ιδιωτικών και δημόσιων επενδύσεων, συμπεριλαμβανομένων των αυξημένων επενδύσεων από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Sports in

Όλα για όλα από τον Ολυμπιακό για την ισοφάριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Game 4 των play offs της Euroleague με στόχο τη νίκη που θα στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024