Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στον φιλικό αγώνα Βετεράνων Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. – Εθνικού  Ο.Φ.Π.Φ

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στον φιλικό αγώνα Βετεράνων Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. – Εθνικού Ο.Φ.Π.Φ

Ο αγώνας διεξήχθη στο γήπεδο ποδοσφαίρου των εγκαταστάσεων του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης έδωσε  το  «παρών» στον φιλικό αγώνα των  Βετεράνων Ολυμπιακού – Εθνικού, που πραγματοποιήθηκε χθες,  στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων ζωής του Εθνικού  Ο.Φ.Π.Φ.

Ο  αγώνας διεξήχθη  στο γήπεδο ποδοσφαίρου των εγκαταστάσεων του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, το οποίο γέμισε από άσους  του παρελθόντος που μεσουράνησαν στις δύο ομάδες του Πειραιά.

Να  σημειωθεί ότι, η φιλική αναμέτρηση ήταν αφιερωμένη στον σύλλογο «Η Πίστη»,  της Ογκολογικής  Μονάδας  Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-Ελπίδα».

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Στις 21 Νοεμβρίου 1923 ιδρύθηκε ένα από τα ιστορικότερα αθλητικά σωματεία της χώρας μας αλλά και του Πειραιά, ο Εθνικός Πειραιώς.

Στην εκατοντάχρονη πορεία του έχει πρωταγωνιστήσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και σε άλλα αθλήματα, όπως στην υδατοσφαίριση, στην κολύμβηση, στο βόλεϊ και έχει προσφέρει πολλά στον αθλητισμό και στους νέους του Πειραιά.

Εύχομαι στον Εθνικό χρόνια πολλά, με πολλές αθλητικές επιτυχίες, να συνεχίσει να προσφέρει στη νεολαία της πόλης μας και όσον αφορά στον ποδοσφαιρικό Εθνικό, επιτέλους με ένα δικό του γήπεδο τα επόμενα χρόνια, καθώς η απουσία έδρας για περίπου 20 χρόνια είναι βέβαιο ότι έχει στοιχίσει στην ομάδα.

Επιθυμία όλων μας είναι ο Εθνικός να γίνει ακόμα πιο δυνατός γιατί το αξίζει και έχει ανθρώπους που τον αγαπούν και τον στηρίζουν. Χθες τιμήθηκαν τα 100 χρόνια του Εθνικού με έναν φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ των παλαιμάχων του Εθνικού ΟΦΠΦ και του Ολυμπιακού ΣΦΠ στο γήπεδο του ΣΕΦ, το γήπεδο στο οποίο, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και σύμφωνη γνώμη του ΣΕΦ θα χρησιμοποιεί ο Εθνικός για έδρα του από τη νέα χρονιά.

Εκεί είχαμε την ευκαιρία και τη χαρά να συναντήσουμε παλιές δόξες και των δύο ομάδων. Ο αγώνας  των δύο ομάδων  είχε  και  κοινωνικό πρόσημο, καθώς  ήταν αφιερωμένος στον σύλλογο «Η Πίστη»,  μια πραγματικά αξιέπαινη πρωτοβουλία. Είναι βέβαιο ότι σε όλες τις εκδηλώσεις του Εθνικού για τα 100 χρόνια του το Δημοτικό Συμβούλιο θα είναι «παρών»!».

«Πολλά μπράβο στον Δήμο Πειραιά και στον Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη»

Ο  Γενικός  Γραμματέας  του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Ολυμπιακού Αντώνης  Γλύκας, σε δήλωσή του, επεσήμανε:

«Πολλά μπράβο στον Δήμο Πειραιά και στον Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του αυτήν την πολύ σημαντική εκδήλωση των 100 χρόνων της ιστορίας του Εθνικού, με τον αγώνα των Βετεράνων του Ολυμπιακού με τον Εθνικό.  Ο Εθνικός μετά από περιήγηση σε  πολλά γήπεδα, ήρθε η ώρα με τις ενέργειες του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου να αποκτήσει το σπίτι του.

Ως Βετεράνοι του Ολυμπιακού συγχαίρουμε τους Βετεράνους του Εθνικού γι΄ αυτήν την όμορφη συμμετοχή τους στον αγώνα  και αποφασίσαμε να καθιερωθεί μια φορά τον χρόνο αγώνας  Βετεράνων Ολυμπιακού – Εθνικού, ο οποίος θα είναι αφιερωμένος σε έναν κοινωνικό σκοπό, όπως ο σημερινός».

Ο  Πρόεδρος  των Βετεράνων  του Εθνικού  Ο.Φ.Π.Φ  Παναγιώτης Κατσικογιάννης, σε δήλωσή του, επεσήμανε:

«Είναι μεγάλη η συγκίνηση για εμένα που είμαι μέλος αυτής της ομάδας που  έκλεισε τα 100 χρόνια και εύχομαι να τα χιλιάσει.

Χθες ζήσαμε μεγάλες στιγμές, αφού μαζευτήκαμε ποδοσφαιριστές από όλες τις γενιές. Ένα μεγάλο  ευχαριστώ στον Ολυμπιακό και  στον κόσμο που ήρθε να μας δει».

Η Πρόεδρος του  Συλλόγου «Η Πίστη»,  της Ογκολογικής  Μονάδας  Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-Ελπίδα» Αναστασία Σταματέα, σε δήλωσή της,  εξέφρασε τη χαρά  και τη συγκίνησή της  για αυτήν την πρωτοβουλία και ευχαρίστησε τους  Βετεράνους των δύο ομάδων.

Από τον Δήμο Πειραιά παρευρέθηκαν:  ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης  Δημήτρης Καρύδης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος  Γιώργος Βίτσας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Γκερλές, ο αναπληρωτής Προέδρου του Ο.Π.Α.Ν. Γιάννης Χατζηαλέξης κ.ά.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024