Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: «Είμαστε πιο κοντά από ποτέ» σε συμφωνία για τους ομήρους λέει ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου

ΗΠΑ: «Είμαστε πιο κοντά από ποτέ» σε συμφωνία για τους ομήρους λέει ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε πως το Ισραήλ και η Χαμάς είναι πιο κοντά από ποτέ σε συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων και την πενθήμερη ανθρωπιστική παύση.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι λέει ότι η Ουάσινγκτον «ελπίζει» ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία για τους ομήρους που κρατά η Χαμάς, αλλά τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί. Σιγή ιχθύος και διαψεύσεις από το Ισραήλ.
«Αλλά υπάρχει ακόμη δουλειά που πρέπει να γίνει και τίποτα δεν έχει τελειώσει μέχρι να γίνουν όλα, οπότε θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε πάνω σε αυτό», δήλωσε ο Κίρμπι στους δημοσιογράφους.

Οι ΗΠΑ μέχρι τώρα δεν έχουν ζητήσει κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν ζητά να γίνει σεβαστό το διεθνές δίκαιο στη Γάζα και να αυξηθεί η ροή της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον παλαιστινιακό θύλακα – μεταξύ άλλων μέσω των λεγόμενων «ανθρωπιστικών παύσεων» στις μάχες.

Ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς: Δεν υπάρχουν τελικές λεπτομέρειες σχετικά με τη συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων

Το μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς Ιζάτ Αλ- Ρισέκ αναφέρθηκε στη συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων. «Προς το παρόν δεν υπάρχουν οριστικές λεπτομέρειες σχετικά με τη συμφωνία. Ο Νετανιάχου καθυστερεί τη συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων και λέει ψέματα σε όλα τα μέρη. Κάθε συμφωνία ανταλλαγής αιχμαλώτων πρέπει να συνοδεύεται από κατάπαυση του πυρός», δήλωσε.

Τι απάντησε ο Μπάιντεν αν είμαστε κοντά σε συμφωνία με τους ομήρους

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια της ετήσιας τελετής απονομής χάριτος για τις γαλοπούλες στο γρασίδι του Λευκού Οίκου, ενόψει της εορτής των Ευχαριστιών την Πέμπτη, αν η συμφωνία για τους ομήρους είναι κοντά.
Ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε: «Έτσι πιστεύω… Ναι». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν θέλει να μιλήσει περισσότερο για αυτό δημόσια. Στη συνέχεια, ο Μπάιντεν σήκωσε το χέρι του για να δείξει ότι τα δάχτυλά του είναι σταυρωμένα με την ελπίδα ότι θα υπάρξει σύντομα συμφωνία.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024