Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Διαψεύδουν τη συμφωνία ελευθέρωσης των ομήρων και κατάπαυσης του πυρός, γράφει η Jerusalem Post

Ισραήλ: Διαψεύδουν τη συμφωνία ελευθέρωσης των ομήρων και κατάπαυσης του πυρός, γράφει η Jerusalem Post

Οι πληροφορίες νωρίτερα ήθελαν το Ισραήλ και τη Χαμάς να οδηγούνται προς μια συμφωνία ελευθέρωσης σημαντικού αριθμού ομήρων, στη βάση ορισμένων ανταλλαγμάτων.

Ανώτερη ισραηλινή πηγή και ανώτερο στέλεχος της Χαμάς διέψευσαν δημοσίευμα που, επικαλούμενο μια ανώνυμη πηγή στην παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση, μετέδωσε ότι επετεύχθη συμφωνία χθες Κυριακή για έναρξη εκεχειρίας σήμερα Δευτέρα και ελευθέρωσης αρκετών ομήρων, γράφει η ισραηλινή Jerusalem Post (στη φωτογραφία αρχείου του Reuters/Ammar Awad, επάνω, διαδηλωτές στο Τελ Αβίβ ζητούν την ελευθέρωση των ομήρων).

Η Post σημειώνει ότι η ιορδανική εφημερίδα al-Ghad μετέδωσε πως η πηγή από τη Χαμάς είχε πει ότι η πενταήμερη κατάπαυση του πυρός θα ξεκινούσε στις 11 το πρωί σήμερα Δευτέρα και 50 όμηροι που κρατούσε η οργάνωση θα ελευθερώνονταν με αντάλλαγμα 50 παλαιστίνιους κρατούμενους στις ισραηλινές φυλακές.

«Δεν υπάρχει αλήθεια σε όσα ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης»

Ανώτερη ισραηλινή πηγή φέρεται, επίσης, να είπε: «Δεν υπάρχει τίποτα προς το παρόν». Σύμφωνα με την Post, ο Ιζάτ αλ-Ρισέκ, υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς, δήλωσε νωρίς σήμερα Δευτέρα:

«Δεν υπάρχει αλήθεια σε όσα ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης, και τα οποία αποδίδονται σε πηγές στη Χαμάς, σχετικά με μια συμφωνία ανταλλαγής που ξεκινά σήμερα».

Συχνά παραπλανητικές

Το ρεπορτάζ μας νωρίτερα χθες, γράφει στην ηλεκτρονική έκδοσή του ο Guardian, έλεγε ότι το Ισραήλ και η Χαμάς φαινόταν να οδεύουν προς μια συναλλαγή με βάση την οποία θα ελευθερωνόταν σημαντικός αριθμός ομήρων, πιθανώς σε αντάλλαγμα με παλαιστίνιους κρατούμενους στις ισραηλινές φυλακές και περιορισμένη κατάπαυση του πυρός.

Αναφερόταν, επίσης, ότι ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΠΑ και του Ισραήλ καθώς και ο πρωθυπουργός του Κατάρ είχαν πει πως υπήρξε συγκατάθεση των μερών χθες, ενώ παρατηρητές προειδοποιούσαν πως οι δημόσιες δηλώσεις κατά τη διάρκεια τέτοιων διαπραγματεύσεων είναι συχνά παραπλανητικές και οποιαδήποτε πιθανή συμφωνία θα μπορούσε εύκολα να καταρρεύσει.

Sports in

Ολυμπιακός: «Ραντεβού» με την ιστορία – Κόντρα στη Φερεντσβάρος για την πρόκριση στον τελικό

Ο Ολυμπιακός δίνει το πιο σημαντικό ματς του στη σεζόν, καθώς αντιμετωπίζει τη Φερεντσβάρος (16:30), με στόχο την ιστορική πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024