Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ΕΠΟ όρισε το ντέρμπι στις 6 Δεκεμβρίου για να μην γίνει στις... 6 Δεκεμβρίου!

Η ΕΠΟ όρισε το ντέρμπι στις 6 Δεκεμβρίου για να μην γίνει στις… 6 Δεκεμβρίου!

Είναι δεδομένο ότι εκείνη την ημέρα θα διοργανωθεί μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα και η Ελληνική Αστυνομία θα είναι σε συναγερμό με χιλιάδες ένστολους στους δρόμους για την τήρηση της τάξης.

Αίσθηση αλλά και πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει ο ορισμός του ματς Κυπέλλου του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στις 6 Δεκεμβρίου, ημέρα που συμπληρώνονται 15 χρόνια από την τραγική δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Είναι δεδομένο ότι εκείνη την ημέρα θα διοργανωθεί μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα και η Ελληνική Αστυνομία θα είναι σε συναγερμό με χιλιάδες ένστολους στους δρόμους για την τήρηση της τάξης.

Για να υπάρχει ένα μέγεθος, πέρσι ήταν στο πόδι περισσότεροι από 4.000 αστυνομικοί προκειμένου να αποτρέψουν τυχόν επεισόδια και για να επιβάλλουν την τάξη.

Είναι σίγουρο ότι φέτος ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί, καθώς κλείνουν 15 χρόνια από εκείνο το αλησμόνητο βράδυ του 2008 και οι εκδηλώσεις μνήμης θα είναι οι πιο δυναμικές των τελευταίων ετών.

Αυτή τη συγκεκριμένη ημέρα επέλεξε η ΕΠΟ να ορίσει το ντέρμπι των δύο «αιωνίων» για το θεσμό του Κυπέλλου και είναι σχεδόν σίγουρο ότι η ΕΛ.ΑΣ. δεν πρόκειται να συμφωνήσει στην τέλεση του, ειδικά στην παρούσα χρονική στιγμή που έχει αναλάβει και το έλεγχο της εισόδου των φιλάθλων στα γήπεδα, όπως ανακοίνωσε το καλοκαίρι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οπως ήταν αναμενόμενο, αρκετοί είναι αυτοί που κατηγορήσαν την ΕΠΟ λέγοντας ότι δεν ξέρει τι κάνει και τι της γίνεται… Αλλά είναι έτσι τα πράγματα;

Ας μην βιαστούμε να κατηγορήσουμε τους ανθρώπους της ΕΠΟ ως άσχετους ή ανόητους για τη συγκεκριμένη απόφαση. Εχουν δικαιολογημένα επικριθεί για πολλά και είναι πάμπολα τα… φάουλ που κάνουν σε καθημερινή βάση. Αλλά η ανακοίνωση του προγράμματος για τις αρχές Δεκεμβρίου, πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι δεν έγινε από ασχετοσύνη.

Ο Πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Παναγιώτης Μπαλτάκος και οι συνεργάτες του, έχουν γνώση της σημασίας της 6ης Δεκεμβρίου και τι πρόκειται να συμβεί εκείνη την ημέρα. Και είναι ακόμα πιο σίγουρο ότι κατά 99% πιστεύουν ότι η Αστυνομία θα απαντήσει αρνητικά στον προγραμματισμό του αγώνα για την πρώτη Τετάρτη του Δεκεμβρίου.

Αρα κάτι άλλο τρέχει! Οποιος έχει άποψη για το πως λειτουργούν στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, αντιλαμβάνεται ότι όρισαν το ντέρμπι στις 6 Δεκεμβρίου για να μην διεξαχθεί στις… 6 Δεκεμβρίου.

Κάποιος ή κάποιοι επιθυμούσαν ο αγώνας των δύο «αιωνίων» για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, να μεταφερθεί σε κάποια άλλη ημερομηνία και επέλεξαν η μετάθεση να γίνει μέσω της πλαγίας οδού.

Τώρα για ποιο λόγο γίνεται αυτό, κάποια στιγμή θα μάθουμε. Σίγουρα κάτι θα φανεί τις επόμενες ημέρες όταν ανακοινώσει και η ΕΛ.ΑΣ. την οριστική απόφαση της. Μέχρι τότε lλίγη υπομονή…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024