Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η «σκληρή» αλήθεια και η σιωπή

Η «σκληρή» αλήθεια και η σιωπή

Μετά από μία τέτοια επιστολή θα περίμενε κάποιος απαντήσεις, θα περίμενε έστω και την ελάχιστη μορφή ευθιξίας από πλευράς ομοσπονδίας. Αλλά υπάρχει μόνο σιωπή...

Το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται στριμωγμένο στα «σχοινιά», στη γωνία του «ρινγκ» και τα χτυπήματα που πλήττουν την αξιοπιστία του, διαδέχονται το ένα το άλλο.

Ο διασυρμός δεν έχει προηγούμενο και οι δηλώσεις ξένων παικτών, όπως και τα δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο διαμορφώνουν ένα σκηνικό που φανερώνει έναν αδιανόητο κατήφορο.

Ήταν αναμφίβολα πολλά τα θέματα που τέθηκαν από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, στην επιστολή του προέδρου της Super League, προς την ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Και δεν είναι μόνο πολλά, είναι και εξόχως σημαντικά καθώς η κατάσταση έχει ξεφύγει πλέον από κάθε έλεγχο και το ελληνικό ποδόσφαιρο διασύρεται ακόμα και στο επίπεδο της Εθνικής ομάδας.

Ναι, έκαναν τον γύρο του κόσμου οι δηλώσεις του ομοσπονδιακού προπονητή, Γκουστάβο Πογιέτ, για το θέμα με τον βοηθό του.

Μετά από μία τέτοια επιστολή θα περίμενε κάποιος απαντήσεις, θα περίμενε έστω και την ελάχιστη μορφή ευθιξίας από πλευράς ομοσπονδίας.

Κι όμως δεν ακούστηκε ούτε κιχ. Η απόλυτη σιωπή, για μια σειρά από σοβαρές καταγγελίες αλλά και γεγονότα που έχουν ρίξει σε καθεστώς ανυποληψίας το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τα όσα αναφέρονται στην επιστολή του Βαγγέλη Μαρινάκη, περιγράφουν την πραγματικότητα και μια χαοτική κατάσταση που δεν έχει προηγούμενο.

Τα προβλήματα που βασανίζουν το ποδόσφαιρό μας είναι τεράστια, όπως τεράστια είναι και η ευθύνη των διοικούντων την ομοσπονδία για την εικόνα διάλυσης που προκαλεί θλίψη.

Και το χειρότερο όλων; Καμία απάντηση από πλευράς ΕΠΟ για τα όσα αναφέρονται στην επιστολή.

Δεν υπάρχει επίσης καμιά διάθεση αυτοκριτικής, θαρρείς και οι ιθύνοντες της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας τα έχουν όλα καλώς καμωμένα.

Αν ζουν σε αυτό τον «μικρόκοσμο», θεωρώντας πως προσφέρουν έργο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καλό θα είναι να επανέλθουν στην πραγματικότητα που είναι αμείλικτη.

Τα θέματα που «καίνε» είναι πολλά και σίγουρα πρέπει να βρεθούν άμεσα λύσεις, έτσι ώστε να μην φτάσει η κατάσταση ακόμα πιο κάτω.

Γιατί πάντα υπάρχει το πιο κάτω, όσο σε θέσεις ευθύνης θα βρίσκονται άνθρωποι που αδυνατούν ν’ ανταπεξέλθουν έστω και σε στοιχειώσεις απαιτήσεις.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο «φωνάζει» για λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει και είναι προφανές πως δεν είναι… στραβός ο γιαλός. Πολύ απλά, στραβά αρμενίζουν αυτοί που έχουν οδηγήσει την κατάσταση στα βράχια.

Και είναι επίσης ξεκάθαρο πως χρειάζεται να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις σε κυβερνητικό επίπεδο, με προφανή στόχο να μπει τέλος στην κατηφόρα που απειλεί το ποδόσφαιρο στην χώρα μας.

Τι άλλο να περιμένει άραγε κάποιος για να διαπιστώσει την χαοτική κατάσταση που επικρατεί; Δεν υπάρχει κάτι που να έχει μείνει… όρθιο.

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024