Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: Στον ΣΥΡΙΖΑ τσακώνονται αν ο αρχηγός τους είναι ο Τραμπ ή ο Πέπε Γκρίλο

Μητσοτάκης: Στον ΣΥΡΙΖΑ τσακώνονται αν ο αρχηγός τους είναι ο Τραμπ ή ο Πέπε Γκρίλο

Για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ

Στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας μίλησε ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας την ομιλία του, σημείωσε ότι είναι η πρώτη συνεδρίαση μετά τη διπλή εκλογική μάχη του Μαΐου και Ιουνίου, όπου ο λαός έδωσε ξεκάθαρη νίκη στη ΝΔ. «Η παράταξη συστρατεύεται σήμερα για τις νέες μάχες τις οποίες διαμορφώνουν οι νέες συνθήκες» συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας ότι το επόμενο ορόσημο για τη ΝΔ είναι οι ευρωεκλογές που θα γίνουν το 2024.

«Στην πρώτη 4ετία επικεντρωθήκαμε στην επούλωση των πληγών μετά την καταστροφική διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα πολλές κρίσεις» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας ότι στην επόμενη 4ετία το στοίχημα είναι «να εντοπίσουμε και να ξεριζώσουμε τις αιτίες των πληγών που αντιμετωπίσαμε, ενώ παράλληλα να σταθούμε ανθεκτικοί απέναντι στις προκλήσεις των καιρών».

«Όπλο μας θα είναι οι τολμηρές μεταρρυθμίσεις και γενναίες τομές και αλλαγές, ενώ στρατηγική μας επιδίωξη ο πολυδιάστατος εκσυγχρονισμός, οι συντονισμένες παρεμβάσεις δηλαδή σε όλα τα πεδία της δημόσιας ζωής» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Το 41%

Ο πρωθυπουργός μιλώντας στα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής σημείωσε ότι ο λαός επιβράβευσε τη συνεπή πολιτική της Νέας Δημοκρατίας στις τελευταίες εκλογές, δίνοντάς της υψηλό ποσοστό. «Το 41% δεν ισοδυναμεί με λευκή επιταγή, αλλά με αυξημένη ευθύνη. Δεν είναι άλλοθι για λάθη, αλλά κίνητρο για αποτέλεσμα» τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι το πολιτικό κοντέρ «μηδενίστηκε» στις τελευταίες εκλογές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη συνέχεια στα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση, κυρίως υπέρ των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και εστίασε στο επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, ύψους 352 εκατ. ευρώ, για 2,3 εκατ. δικαιούχους, που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Τις κατευθύνσεις για την επόμενη 4ετία έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή.

Παράλληλα, έκανε αναδρομή στις πολιτικές της ΝΔ, λέγοντας ότι οι προεκλογικές της δεσμεύσεις έχουν ήδη υλοποιηθεί σε ποσοστό 50%, ενώ αναφέρθηκε στα ζητήματα της φοροδιαφυγής και των ενεργειών για την καταπολέμησή της, που φέρνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε ότι σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης των πλημμυρών, που θα «ενσωματώνει» τα διδάγματα από τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλία.

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι η «ελληνική διπλωματία είναι παρούσα σε όλα τα μέτωπα», από το μεταναστευτικό έως τις διεθνείς καταστροφές, ενώ στάθηκε ακόμη στην αμυντική θωράκιση της χώρας («συνεχίζουμε να υποδεχόμαστε Rafale» ανέφερε χαρακτηριστικά), αλλά και στις ενέργειες της κυβέρνησης στην Ευρώπη, προκειμένου να αυξηθούν οι πόροι για το μεταναστευτικό. Ελλάδα και Κύπρος είμαστε οι δύο χώρες που βρισκόμαστε εγγύτερα στην κρίση στη Μέση Ανατολή, παρατήρησε.

Μιλώντας για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή υπογράμμισε ότι η εθνική θέση καθορίζεται από τέσσερα σημεία: «Το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα μετά τη βάρβαρη επίθεση που δέχθηκε στο έδαφός του και πρώτη προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η απελευθέρωση των αιχμαλώτων. Θα πρέπει το Ισραήλ να δρα στο πλαίσιο του ανθρωπιστικού δικαίου, διαχωρίζοντας την τρομοκρατική Χαμάς με τον παλαιστινιακό λαό» σημείωσε, προσθέτοντας ότι είναι ανησυχητική η κλιμάκωση της επίθεσης του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός η θέση της ΝΔ για τη λύση των ζητημάτων στη Μέση Ανατολή είναι η ίδρυση δύο κρατών.

Το μαξιλάρι του ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι στην Κουμουνδούρου «τσακώνονται αν ο αρχηγός τους είναι ο Τραμπ ή ο Πέπε Γκρίλο και διαφωνούν για το διαβόητο »μαξιλάρι», κάνοντας λόγο για… μαξιλαροπόλεμο».

«Κρύβουν όλοι τους όμως ότι αυτό μαξιλάρι επινοήθηκε για να αποκοιμήσει την κοινή γνώμη, με χρήματα από άδικους φόρους, χωρίς κανέναν ελληνικό έλεγχο» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι το «μαξιλάρι» ήταν ένα ενέχυρο των δανειστών για την τεράστια προσωπική αναξιοπιστία του Αλέξη Τσίπρα.

Μιλώντας για το ΠΑΣΟΚ, τόνισε περιμένουν να πέσει σαν ώριμο φρούτο ο ΣΥΡΙΖΑ και να πάρουν τους ψηφοφόρους τους. «Αλλά εμείς δεν πρέπει να ασχολούμαστε με το τι κάνουν και σας ζητάω να μην μιλάτε για την αντίπερα όχθη, αλλά για τα προβλήματα του κόσμου. Έχουμε μπροστά μας μιας μάχη στις ευρωεκλογές και το μοναδικό σύνθημα είναι η ξεκάθαρη νίκη της ΝΔ» πρόσθεσε.

«Έλα Συρεγγέλα»

Παρουσιάζοντας, τη Μαρία Συρεγγέλα ως την επόμενη γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, αναφώνησε «έλα Συρεγγέλα, αλλά όχι με φόρα».

«Την τελευταία φορά που ακούστηκε αυτό, δεν πήγε και πολύ καλά», σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παραπέμποντας στο «πρόεδρε, έλα με φόρα» που είχε πει προεκλογικά σε μια συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ η Πόπη Τσαπανίδου για τον Αλέξη Τσίπρα.

Από τον Παύλο Μαρινάκη στη Μαρία Συρεγγέλα

Η εκλογή της Μαρίας Συρεγγέλα ήταν ομόφωνη από το σώμα της Πολιτικής Επιτροπής, με τη βουλευτή και πρώην υφυπουργό Εργασίας για θέματα ισότητας, δημογραφικού και οικογένειας (ένα χαρτοφυλάκιο που δημιουργήθηκε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2021) να γίνεται η πρώτη γυναίκα γραμματέας στην κεντροδεξιά παράταξη.

Η Μαρία Συρεγγέλα αναλαμβάνει γραμματέας της ΝΔ.

Sports in

Live η «μάχη» της Άστον Βίλα με την Μπράιτον λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό

Παρακολουθήστε live στις 16:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπράιτον – Άστον Βίλα για την 36η αγωνιστική της Premier League, λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς της Βίλα με τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024