Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος εξομολογείται: «Δεν έλεγα ότι είμαι δημοσιογράφος»
Τα προγράμματα που παρακολουθεί στην τηλεόραση και ποιους παρουσιαστές προτιμά.
Τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο συνάντησε η κάμερα της εκπομπής «MEGA Καλημέρα». Ο γνωστός αθλητικογράφος μίλησε για τα 44 χρόνια στη δημοσιογραφία, την απομάκρυνση από την ΕΡΤ που έγινε με «βαριά καρδιά» και την απώλεια της συζύγου του.
«Ασχολούμαι με τη δημοσιογραφία 44 χρόνια. Ήμουν 21 ετών όταν ξεκίνησα τα πρώτα μου live στην τηλεόραση. Μου έκαναν 4 φορές πρόταση μεταγραφής από το MEGA με αρκετά χρήματα αλλά αρνιόμουν, δεν ήθελα να φύγω από την ΕΡΤ, το έκανα με ‘βαριά’ καρδιά. Η φωνή μου συνδέθηκε με το Champions League, όπως συνδέθηκα κι εγώ».
Για την προσωπική του ζωή
Για τον ρόλο του πατέρα και τα παιδιά του, λέει: «Ως πατέρας έδωσα ό,τι περισσότερο μπορούσα στα παιδιά μου. Αν είμαι όσο καλός πατέρας ήταν και ο δικός μου, θα έχω πέτυχει την αποστολή μου».
Ο ίδιος αναφέρεται και στην απώλεια της συζύγου του. «Όταν ‘έφυγε’ από τη ζωή η γυναίκα μου, έδωσα κι εγώ κουράγιο στα παιδιά μου και εκείνα σε εμένα. Η ζωή συνεχίζεται ό,τι και να γίνει. Δε με απασχολεί αν θα μείνω μόνος όταν φύγουν τα παιδιά από το σπίτι».
Για την καριέρα του
Ο δημοφιλής αθλητικογράφος μίλησε και για την καριέρα του. «Ο Νίκος Κατσαρός μού έδωσε την ευκαιρία να είμαι στην τηλεόραση, δεν ήμουν σε καμία κλίκα. Δεν παίζει ρόλο η ηλικία, είσαι τόσο καλός όσο η αξία σου. Ο κόσμος καθορίζει τι του αρέσει να βλέπει στην τηλεόραση. Είναι εύκολο να πάρεις και να σχολιάζεις τι έκανε κάποιος άλλος, από το να κάνεις κάτι δικό σου. Υπάρχει απαξίωση στο επάγγελμά μας. Όταν ξεκίνησα αυτήν τη δουλειά, δεν έλεγα ότι είμαι δημοσιογράφος».
Όσο για τι προγράμματα παρακολουθεί στην τηλεόραση και ποιους παρουσιαστές προτιμά;
«Έκανα 10 χρόνια τηλεόραση χωρίς autocue, ήταν δύσκολο. Βλέπω lifestyle εκπομπές, δεν σνομπάρω τίποτα. Βλέπω το ‘MEGA Καλημέρα’, λατρεύω την Ελεονώρα Μελέτη. Μου αρέσει πολύ η Ράνια Τζίμα, θα έπαιζε παντού. Η Κατερίνα Παναγοπούλου είναι πολύ καλή και εντελώς διαφορετική από την Τζίμα. Η Σία Κοσιώνη ξεκίνησε δίπλα μου, είναι εξαιρετική».
Δείτε το βίντεο
- Ο σκύλος και η γάτα αναγνωρίζουν τη μαμά τους μετά από χρόνια;
- «Ο Χίφι είναι στην κορυφή της λίστας της Βαλένθια»
- Αποθέωση για την «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν – Οι πρώτες αντιδράσεις
- Λίβανος: Χριστιανικά χωριά διαψεύδουν τους ισχυρισμούς Νετανιάχου ότι ζήτησαν να προσαρτηθούν στο Ισραήλ
- Οι δηλώσεις του Ρονάλντο μετά τον αποκλεισμό: «Η Πορτογαλία πριν από μένα δεν είχε τίτλο – Το Euro αξίζει όσο ένα Μουντιάλ»
- Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία: Ανησυχία για την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου στον Ειρηνικό από την Κίνα
- Ρόδος: Συνελήφθη 47χρονος για ενδοοικογενειακή βία – Ξυλοκόπησε την εν διαστάσει σύζυγό του σε βενζινάδικο
- Τι έκανε ο Μοντέρο με τη Δομινικανή Δημοκρατία λίγο πριν τον Ολυμπιακό (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-9b5dvrjb05g-unsplash-315x220.jpg)























![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)


















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442