Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φράνκα Λέφελντ: Ποια είναι η δημοσιογράφος που έκλεψε τις εντυπώσεις στη συζήτηση Μητσοτάκη - Μερτς

Φράνκα Λέφελντ: Ποια είναι η δημοσιογράφος που έκλεψε τις εντυπώσεις στη συζήτηση Μητσοτάκη – Μερτς

Η Φράνκα Λέφελντ είναι δημοσιογράφος και η δεύτερη σύζυγος του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας και επικεφαλής του FDP, Κρίστιαν Λίντνερ.

Σύζυγος ενός από τους πλέον ισχυρούς υπουργούς της γερμανικής κυβέρνησης, είναι η Φράνκα Λέφελντ, η δημοσιογράφος που συντόνισε τη συζήτηση στο Βερολίνο ανάμεσα στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον ηγέτη του CDU, Φρίντριχ Μέρτς και «μαγνήτισε» τα βλέμματα.

Φρίντριχ Μέρτς, Φράνκα Λέφελντ, Κυριάκος Μητσοτάκης

Η Φράνκα Λέφελντ είναι η δεύτερη σύζυγος του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας και επικεφαλής του FDP, Κρίστιαν Λίντνερ.


Ο 44χρονος Λίντνερ και η 34χρονη Λέφελντ γνωρίστηκαν το 2018 και έκτοτε είναι αχώριστοι. Όταν γνωρίστηκαν ο Λίντνερ ήταν παντρεμένος με την κατά επτά χρόνια μεγαλύτερή του Ντάγκμαρ Ρόζενφελντ, επίσης δημοσιογράφο και αρχισυντάκτρια στην εφημερίδα Die Welt. Μάλιστα και η τωρινή σύζυγος του ισχυρού άνδρα της γερμανικής οικονομίας ήταν αρχισυντάκτρια στη Die Welt, θέση από την οποία αποχώρησε τον Οκτώβριο.

Προηγουμένως είχε εργαστεί σε αρκετές θέσεις στο RTL. Ο Λίντνερ είχε χωρίσει από τη Ρόζενφελντ μετά από εννέα χρόνια γάμου το 2018 και πήραν τελικά διαζύγιο τον Φεβρουάριο του 2020.

Όταν τον Οκτώβριο του 2021 έγινε γνωστός ο αρραβώνας τους ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για τη Φράνκα Λέφελντ να τονίσει ότι συνέχιζε να κάνει ρεπορτάζ για την ομοσπονδιακή πολιτική από το Βερολίνο και μάλιστα είχε δηλώσει «έχω τις δικές μου απόψεις ιδιωτικά και είμαι ανεξάρτητη ως δημοσιογράφος».

«Ο πατέρας μου είπε τότε, χωρίς να με αναγκάσει να κάνω κάτι, ‘Σε παρακαλώ, συνειδητοποίησε ότι αν αυτό είναι ένα φλερτ για σένα, τότε ίσως να μην είναι τόσο κακό αν αφήσεις το φλερτ να περάσει’»

Στο talk show «3 nach 9» στις 24 Φεβρουαρίου 2023, η 34χρονη σπάνια μοιράστηκε ιδιωτικές λεπτομέρειες για τη ζωή της με τον Λίντνερ και μάλιστα αναφέρθηκε στα λόγια του πατέρα της, ο οποίος θέλησε να την ενημερώσει για τις πιθανές επιπτώσεις της σχέσης της στην καριέρα και τη ζωή της. «Ο πατέρας μου είπε τότε, χωρίς να με αναγκάσει να κάνω κάτι, ‘Σε παρακαλώ, συνειδητοποίησε ότι αν αυτό είναι ένα φλερτ για σένα, τότε ίσως να μην είναι τόσο κακό αν αφήσεις το φλερτ να περάσει’» και εξήγησε, «επειδή ήξερε τι σήμαινε αυτό».

Το παλιό χόμπι που άρεσε στον Λίντνερ

Ο Λίντνερ και η Λέφελντ έχουν κρατήσει χαμηλό προφίλ για τη σχέση τους, καθώς δεν αναφέρονται συχνά σε αυτή. Ωστόσο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μίλησε στη «Bunte» για τη ζωή τους καθώς και για τα σχέδια τους.

Σύμφωνα με τον ίδιο η σύζυγός του έχει επιστρέψει σε ένα παλιό της χόμπι. «Έχει και πάλι άλογο πρόσφατα», αποκάλυψε ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών. Ένα πάθος για το οποίο μπορεί πλέον να ενθουσιαστεί και ο ίδιος. «Πριν από δύο χρόνια ανακάλυψα την ιππασία ως άθλημα μέσω της συζύγου μου», είπε ακόμα και σημείωσε πως η «ιππασία δεν είναι μόνο προπόνηση, αλλά κάνει καλό και στην ψυχή», επειδή πρέπει πρώτα να χτίσεις μία σχέση με το ζώο.

Ο πολιτικός δημοσίευσε πρόσφατα μια φωτογραφία που τον δείχνει να καθαρίζει τον στάβλο. «Είναι όπως στην πολιτική: Κάποιοι ακολουθούν τα πάθη τους, εγώ φροντίζω το νοικοκυριό».

«Η αγάπη έρχεται πρώτη»

Ο αρχηγός των Φιλελευθέρων αναφέρθηκε και σε ένα ακόμα προσωπικό τους ζήτημα, στο οικογενειακό τους μέλλον: «Μπορούμε εύκολα να φανταστούμε τα παιδιά. Αλλά εδώ, όπως και στην πολιτική, ισχύει η αρχή: ανακοινώστε λιγότερα και παραδώστε περισσότερα».

Στη συνέντευξη, η Λίντνερ σχολίασε επίσης πώς το ζευγάρι αντιμετωπίζει τη συχνά αγχωτική καθημερινότητά του. «Συνήθως βλέπουμε ο ένας τον άλλον κάθε μέρα – αν μπορώ, επιστρέφω στο σπίτι σε μεγάλες αποστάσεις τη νύχτα», γιατί όπως εξήγησε «ένα πράγμα είναι σίγουρο: Η αγάπη έρχεται πρώτη».

Η λάμψη και η χλιδή στον γάμο τους

Τον Ιούλιο 2022 ο Λίντνερ, παντρεύτηκε την κατά δέκα χρόνια νεότερή του Φράνκα Λέφελντ. Μάλιστα σύμφωνα με το DW, λέγεται ότι η πρόταση γάμου είχε γίνει σε ελληνικό εστιατόριο του Βερολίνου το φθινόπωρο του 2021 κι ενώ το αρχικό σχέδιο του ζευγαριού ήταν να παντρευτεί στη μαγευτική Τοσκάνη, τελικά τα σχέδια άλλαξαν και επελέγη η νήσος Ζιλτ στη Βόρεια Θάλασσα για λόγους ασφαλείας, αλλά και …οικονομίας.

Πρόκειται για τον πιο ακριβό τουριστικό προορισμό της Γερμανίας, που προσελκύει γνωστούς πολιτικούς και αστέρες του θεάματος, με τις τιμές των εξοχικών κατοικιών να φτάνουν τις 20.000 ευρώ ανά τ.μ.

Από τότε που έγινε υπουργός ο Κρίστιαν Λίντνερ έχουν ενταθεί τα μέτρα ασφαλείας για την προστασία του σε 24ωρη βάση. Μία προσωρινή «μετακόμιση» του υπουργικού συμβουλίου στη μακρινή Τοσκάνη θα ήταν ένα οργανωτικά δύσκολο εγχείρημα με δυσθεώρητο κόστος, ενώ στην απομονωμένη και γνώριμη σε όλους νήσο Ζιλτ η γερμανική αστυνομία είχε εύκολο έργο. Ακόμη κι έτσι όμως, ορισμένα γερμανικά ΜΜΕ επέκριναν το γεγονός ότι τα μέτρα ασφαλείας πληρώνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Μάλιστα ο θεολόγος και φιλόσοφος, Ματίας Βιρτ δήλωσε στην εφημερίδα Kölner Stadt-Anzeiger ότι φανερώνει «έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας» ο πολυτελής γάμος ενός υπουργού, ο οποίος έχει εξαγγείλει περικοπές σε επιδόματα ανεργίας για μακροχρόνια ανέργους.

«Τριήμερος εορταστικός μαραθώνιος»

Για «τριήμερο εορταστικό μαραθώνιο» έκανε λόγο το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA). Η αρχή έγινε την Πέμπτη με πολιτικό γάμο στο Δημαρχείο του Ζιλτ, την Παρασκευή ακολούθησε γαμήλιο γλέντι, ενώ το Σάββατο το ζεύγος και οι καλεσμένοι ξανασυναντήθηκαν στη γραφική εκκλησία του Αγίου Σεβερίνου για τον θρησκευτικό γάμο. Τη νύφη οδήγησε στην εκκλησία ο πατέρας της σε μία ανοιχτή, ανθοστολισμένη Porsche Targa. Η ίδια έκλεψε τις εντυπώσεις, φορώντας εξώπλατο λευκό νυφικό, βρετανικής προέλευσης. Ο γαμπρός εμφανίστηκε με γαλάζιο κουστούμι και διακριτική ασημί γραβάτα. Στη συνέχεια ετελέσθη το μυστήριο. Ή μήπως όχι;

Στην τακτική στήλη της για την εφημερίδα Bild η πρώην επικεφαλής της Ευαγγελικής Εκκλησίας στη Γερμανία, Μαργκότ Κέσμαν, απεφάνθη ότι στην πραγματικότητα δεν μπορεί να γίνεται λόγος για θρησκευτικό γάμο, από τη στιγμή που τόσο ο γαμπρός όσο και η νύφη είχαν αποχωρήσει παλαιότερα, με δική της απόφαση, από την Εκκλησία, δηλώνοντας δημοσίως ότι δεν αισθάνονται να είναι χριστιανοί. Σε αυτή την περίπτωση, υποστήριζε η πρώην επίσκοπος, «η εκκλησία εκφυλίζεται σε φθηνή αίθουσα εκδηλώσεων». Υπάρχει όμως και ο αντίλογος: «Πράγματι η Εκκλησία της Βόρειας Γερμανίας προβλέπει ότι για να τελεσθεί θρησκευτικός γάμος θα πρέπει τουλάχιστον ένας εκ των δύο νεονύμφων να είναι μέλος της Εκκλησίας, ωστόσο επιτρέπονται και εξαιρέσεις, οι οποίες εναπόκεινται στη διακριτική ευχέρεια του ιερέα», επεσήμανε ο επίσκοπος του Σλέσβιγκ-Χόλσταϊν.

Το δείπνο στην παραλία

Το μυστήριο ακολούθησε σύντομη δεξίωση με σαμπάνια. Στη συνέχεια ο Κρίστιαν Λίντνερ μπήκε ο ίδιος στην Porsche για να οδηγήσει την αγαπημένη του Φράνκα Λέφελντ στο παραλιακό εστιατόριο Sansibar, σημείο αναφοράς για τη νυχτερινή ζωή στο νησί, με τους καλεσμένους να επιβιβάζονται σε παλαιά, ανακαινισμένα λεωφορεία και να ακολουθούν το ζεύγος. Όπως ανέφερε η Bild, το μενού περιελάμβανε μεταξύ άλλων σούσι καραβίδας, ποικιλία σασίμι, ψάρι σε σως σαμπάνιας και βοδινό φιλέτο με τρούφα.

Μεταξύ των 140 εκλεκτών προσκεκλημένων, οι οποίοι φιλοξενήθηκαν σε πολυτελές ξενοδοχείο του νησιού, ήταν ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς με τη σύζυγό του, αλλά και ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Φρίντριχ Μερτς, ο οποίος έφτασε στο Ζιλτ με ιδιωτικό αεροσκάφος που οδηγούσε ο ίδιος. Το παρών έδωσε και ο επικεφαλής του ομίλου Volkswagen, Χέρμπερτ Ντις, που ωστόσο δεν παραβρέθηκε στον θρησκευτικό γάμο. Πολλά χειροκροτήματα συγκέντρωσε ο δημοφιλής δημοσιογράφος και παρουσιαστής της γερμανικής τηλεόρασης, Βόλφραμ Κονς, ο οποίος προσήλθε με το …ποδήλατό του στην εκκλησία του Αγίου Σεβερίνου για τον θρησκευτικό γάμο του ζεύγους.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024