Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αφαίρεση διπλώματος: Σε ποια σημεία αν παρκάρεις χάνεις το δίπλωμά σου για δύο μήνες

Αφαίρεση διπλώματος: Σε ποια σημεία αν παρκάρεις χάνεις το δίπλωμά σου για δύο μήνες

Οι οδηγοί πολλές φορές πρέπει να είναι οπλισμένοι με υπομονή για να βρεθεί μία θέση πάρκινγκ, ωστόσο αν παρκάρουν σε σημεία που δεν επιτρέπεται υπάρχουν ποινές.

Η εύρεση πάρκινγκ στα μεγάλα αστικά κέντρα και ειδικά στις πυκνοκατοικημένες περιοχές είναι ένας καθημερινός αγώνας με αποτέλεσμα ορισμένοι οδηγοί πολλές φορές να σταθμεύουν, όπου πιστεύουν ότι μπορούν ακόμα και σε σημεία που δεν επιτρέπεται.

Πλέον και με τις ημέρες να μετρούν αντίστροφα για τα Χριστούγεννα οι δρόμοι των πόλεων να έχουν γεμίσει και πάλι με αυτοκίνητα και μία θέση πάρκινγκ ειδικά στις πυκνοκατοικημένες περιοχές είναι πολλές φορές δυσεύρετη.

Σε περίπτωση υποτροπής μέσα σε διάστημα έξι 6 μηνών ο παραβάτης πρέπει να ξαναδώσει εξετάσεις για να βγάλει δίπλωμα

Οι οδηγοί πολλές φορές πρέπει να είναι οπλισμένοι με αρκετή υπομονή και για να βρεθεί μία θέση πάρκινγκ πολλές φορές χρειάζεται και τύχη. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πολλοί οδηγοί να σταθμεύουν τα οχήματά τους όπου βρουν. Έτσι κάποιος μπορεί να δει αυτοκίνητα σε αρκετά σημεία, στα οποία δεν επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση.

Έτσι κάποιοι μπορεί να σταθμεύσουν το όχημά τους σε σημεία που υπάρχουν κυρώσεις που μπορεί να φτάσουν μέχρι και την αφαίρεση διπλώματος.

Συγκεκριμένα σε περίπτωση που κάποιος παρκάρει σε κεκλιμένο επίπεδο (ράμπα) διάβασης ατόμων με αναπηρία ή πάνω σε «οδηγό» τυφλών, ή σε ειδικούς χώρους στάθμευσης οχημάτων ατόμων με αναπηρία κάτι τέτοιο εκτός από έλλειψη παιδείας προβλέπει και ποινές.

Τι προβλέπει ο ΚΟΚ

Ειδικότερα σύμφωνα με τις διατάξεις του Άρθρου 34 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας με τίτλο «Στάση και Στάθμευση», όποιος παρκάρει σε θέση όπου βρίσκεται κεκλιμμένο επίπεδο (ράμπα) διάβασης ατόμων με μειωμένη κινητικότητα και σε χώρους στάθμευσης αποκλειστικά για συγκεκριμένο όχημα ατόμων με μειωμένη κινητικότητα, τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ και επί τόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας και της άδειας οδήγησης για 60 ημέρες.

Σε περίπτωση υποτροπής μέσα σε διάστημα έξι 6 μηνών η άδεια οδήγησης αφαιρείται για διπλάσιο χρονικό διάστημα και ο παραβάτης υποχρεούται σε επανεξέταση για την επαναχορήγησή της.

Τα παραπάνω διοικητικά πρόστιμα ορίζονται στο ήμισυ, όταν οι παραβάσεις αφορούν σε μοτοποδήλατα ή μοτοσικλέτες.

Αν η παράνομη στάθμευση συνεχίζεται και πέραν των τριών ωρών από τη βεβαίωση της παράβασης, βεβαιώνεται νέα παράβαση από το ίδιο ή άλλο όργανο και μετά την πάροδο του δεύτερου τρίωρου γίνεται μεταφορά του οχήματος. Εάν παρεμποδίζεται και η κυκλοφορία στο δρόμο, τότε η μεταφορά του οχήματος γίνεται αμέσως.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024