Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προς... αυστηροποίηση ο ΚΟΚ – Θα προβλέπεται μέχρι και οριστική αφαίρεση διπλώματος

Προς… αυστηροποίηση ο ΚΟΚ – Θα προβλέπεται μέχρι και οριστική αφαίρεση διπλώματος

Για ποιες παραβιάσεις το Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας οι οδηγοί κινδυνεύουν με αφαίρεση διπλώματος χωρίς επιστροφή.

Την αυστηροποίηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, την ώρα που οι παραβάσεις και τα τροχαία στους δρόμους της χώρας είναι καθημερινό φαινόμενο.

Οι συνεχόμενες τροχαίες παραβιάσεις που διαπιστώνονται καθημερινά στους ελληνικούς δρόμους απασχολεί το υπουργείο, στο οποίο κι διεξήχθη ευρεία σύσκεψη την Τρίτη για θέματα οδικής ασφάλειας, εντατικοποίηση ελέγχων και εφαρμογή των κανόνων του Κ.Ο.Κ.

Όπως ανέφερε ο κ. Οικονόμου υπάρχουν συγκεκριμένες παραβάσεις που η κατάσταση έχει ξεφύγει τραγικά, όπως για παράδειγμα η παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη και του stop, επιθετική οδήγηση και η χρήση κινητού.

Επισήμανε επιπλέον τις σκέψεις της κυβέρνησης για αυστηρότερες ποινές, οι οποίες θα φτάνουν ως και την οριστική αφαίρεση του διπλώματος για τους συνεχώς υπότροπους.

«Αφαίρεση της άδειας οδήγησης πολύμηνη στην αρχή, πολυετής μετά, καθολική αφαίρεση σε μια τρίτη φάση, εάν κανείς δει ότι πρόκειται για υπότροπο στις ίδιες ή άλλες παραβάσεις. Γιατί το λέω αυτό; Γιατί το οφείλεις όταν η κατάσταση ξεφεύγει. Υπάρχει μια ενότητα τροχαίων παραβάσεων που όντως η κατάσταση έχει ξεφύγει. Το κόκκινο, η παραβίαση του στοπ, η επιθετική οδήγηση γενικά, η χρήση κινητού, τα οποία έτσι και αλλιώς, όπως και η χρήση αλκοόλ επισύρουν βαριές ποινές» σημείωσε.

Η ανάγκη αυστηροποίησης των ποινών είναι αναγκαία, αφού οι παραβιάσεις των διατάξεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για ανθρώπινες απώλειες. «Σε αυτές τις περιπτώσεις, λοιπόν, δεν είναι θέμα η επιβολή διοικητικού προστίμου. Εκεί πρέπει να σκεφτείς σοβαρά πλέον την αφαίρεση διπλώματος», προσέθεσε ο υπουργός.

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε, επίσης, και στα φαινόμενα αγώνων ταχύτητας στην παραλιακή Αθηνών – Σουνίου, δηλώνοντας ότι τέτοιες ενέργειες δεν θα επιτρέπονται, αφού θέτουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή και προκαλούν ηχορύπανση.

Η τροχαία θα παρεμβαίνει τακτικά σε τέτοια περιστατικά, ενώ εξέφρασε την ανάγκη αναδιάταξης του δυναμικού της ελληνικής αστυνομίας σε κρίσιμες υπηρεσίες για την εμπέδωση της ασφάλειας του πολίτη.

Sports in

Οργή λαού κατά Αλαφούζου και Τερίμ: «Μόνο πίκρες αυτός ο θίασος, ντροπή σας» (pics+vid)

«Έκρηξη» και στα social media κατά του ιδιοκτήτη και του προπονητή του Παναθηναϊκού για τη νέα αποτυχημένη χρονιά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024