Ο Ολυμπιακός αποτελεί από την περσινή σεζόν την ομάδα που μοιράζει τις περισσότερες ασίστ στην Euroleague, ανεξάρτητα από το ποιος βρίσκεται στο παρκέ. Στην αναμέτρηση με τον Ερυθρό Αστέρα πριν από δύο μέρες, οι ερυθρόλευκοι νίκησαν τους Σέρβους στο ΣΕΦ και μοίρασαν 26 ασίστ, σε ακόμη μια βραδιά με μεγάλη δόση… αλτρουισμού.
Οι ερυθρόλευκοι μπορεί να έχασαν τον Βεζένκοφ και τον Σλούκα, όμως ο τρόπος παιχνιδιού δεν αλλάζει, με τον Άλεκ Πίτερς να έχει βγει μπροστά και να είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας σε αυτά τα πρώτα 9 ματς στη Euroleague.
Δεν είναι ο πρώτος σκόρερ Πίτερς, αλλά ο Γουόκαπ
Ο Αμερικανός φόργουορντ αν και σκοράρει 15,7 πόντους και είναι με διαφορά ο καλύτερος σκόρερ του Ολυμπιακού δεν είναι και αυτός που δίνει στην ομάδα τους περισσότερους πόντους. Ο Πίτερς κάνει… θραύση στο σκοράρισμα, όμως ο παίκτης που είναι στην κορυφή της λίστας είναι ο Τόμας Γουόκαπ.
Ο Έλληνας γκαρντ αν και δεν σκοράρει σε καμία περίπτωση όσο ο Πίτερς (έχει 8,4 πόντους) είναι αυτός που μοιράζει τις περισσότερες ασίστ και την ίδια ώρα αυτός που δημιουργεί για τους συμπαίκτες του 12,8 πόντους από τελικές του πάσες. Όπως καταλαβαίνει κανείς αυτό κάνει ένα σύνολο που αγγίζει το 21,2 πόντους ανά ματς και είναι στην κορυφή.
Πίσω του ακολουθεί ο Πίτερς, ο οποίος εχει πέρα από 15,7 πόντους και 5,1 πόντους των συμπαικτών του από ασίστ του και συνολικά ένα 20,8. Στην τρίτη θέση είναι ο Κώστας Παπανικολάου, που δίνει συνολικά στον Ολυμπιακό 16,4 πόντους στην επίθεση με 7,7 πόντους ανά παιχνίδι και 8,7 πόντους των συμπαικτών του μετά από δική του δημιουργία. Αξίζει να σημειωθεί πως τη μεγαλύτερη βελτίωση την έχει ο Πίτερς και σε αυτή τη στατιστική, αφού πέρσι έδινε συνολικά στην ομάδα 5,5 πόντους και από σκοράρισμα και από δημιουργία.
You may be surprised but it’s Thomas Walkup! He scores 8.4 and creates 12.8 points to his teammates by his assists. That’s a total of 21.2 points per game. pic.twitter.com/NviYWcVuRd
LIVE: Ρεάλ Μαδρίτης – Αλαβές. Παρακολουθήστε live στις 22:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ρεάλ Μαδρίτης – Αλαβές για την 33η αγωνιστική της La Liga. Τηλεοπτικά από Novasports 1.
LIVE: Μπράιτον – Τσέλσι. Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπράιτον – Τσέλσι για την 34η αγωνιστική της Premier League. Τηλεοπτικά από Novasports Premier League.
Πολλά νέα κορίτσια με ικανότητες, όνειρα και φιλοδοξίες για μια καριέρα που θα ξεπεράσει τα σύνορα της Ελλάδας, παρουσιάστηκαν στους Διασυλλογικούς Αγώνες στίβου για την κατηγορία Κ18.
Σοκάρουν οι συνεχείς αποκαλύψεις για το «χρυσό» δίκτυο εκατομμυρίων στο Μιλάνο, με συνοδούς πολυτελείας, πάνω από 70 αστέρες της Serie A, συμμετέχοντες στους Ολυμπιακούς Αγώνες, πιλότο της Formula 1, και συλλήψεις των ηγετών ενός άρτια δομημένου κυκλώματος που «έσπρωχνε» μέχρι και ναρκωτικά!