Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Πήγα τον γιο μου, Ίλον Μασκ, σε ένα σεξουαλικό πάρτι όταν ήταν εννέα ετών»

«Πήγα τον γιο μου, Ίλον Μασκ, σε ένα σεξουαλικό πάρτι όταν ήταν εννέα ετών»

Ο 77χρονος πατέρας του CEO της Tesla λέει ότι ο γιος του ήταν ερωτευμένος με την Άμπερ Χερντ και ότι ο Τζόνι Ντεπ τον κατηγορεί για τη διάλυση του γάμου. «Η Grimes είναι λίγο τρελή» συμπληρώνει.

Ο Errol Musk (Ίρολ Μασκ) δεν είναι πολύ σίγουρος για το πόσα εγγόνια έχει. «Δεκαέξι; Δεκαεπτά; Είναι δύσκολο να τα μετρήσω» λέει. Είμαι σίγουρος.

Σε ηλικία 77 ετών, έχει οκτώ παιδιά, το μεγαλύτερο από τα οποία, ο Ίλον, είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη.

Πράγματι, νωρίτερα αυτό το μήνα αποκαλύφθηκε σε μια εντυπωσιακή νέα βιογραφία ότι ο Ίλον Μασκ είχε ένα μυστικό ενδέκατο παιδί. Πρόκειται για την τελευταία προσθήκη στο εκτεταμένο οικογενειακό δέντρο του δισεκατομμυριούχου, το οποίο είναι μοναδικό στην πολυπλοκότητά του χάρη στις πολλές σχέσεις του με γυναίκες, μερικές από τις οποίες φαίνεται να διεξάγονται ταυτόχρονα.

Η στάση του Ίρολ απέναντι στους απογόνους του γιου του είναι θεαματικά χαλαρή.

Δείτε το βίντεο 

Προφανώς, το μήλο δεν έπεσε μακριά από τη μηλιά

«Το να προσπαθούν οι άνδρες να σκορπίσουν τον σπόρο τους είναι φυσικό. Πέντε γυναίκες ισχυρίζονται ότι έχουν το παιδί μου. Ποιος ξέρει; Όταν ο Ίλον ζούσε μαζί μου όταν ήταν μικρός και εγώ συναναστρεφόμουν με το ιπποκόμο (ο Ίρολ είχε έναν στάβλο για καθαρόαιμα άλογα ιππασίας), σταματούσες να μετράς τον αριθμό των γυναικών με τις οποίες είχες πάει μετά τις 200. Το να έχεις 11 παιδιά είναι σπουδαίο. Γιατί όχι, αν μπορείς να το αντέξεις οικονομικά;» λέει ο Ίρολ από το μάλλον υπέροχο σπίτι του με τον ανοιχτό χώρο στην ακτή του Δυτικού Ακρωτηρίου της Νότιας Αφρικής, λίγο μετά τη δημοσίευση της νέας εκρηκτικής βιογραφίας του μεγιστάνα Tesla, ιδιοκτήτη του Twitter/X και πειρατή του διαστήματος.

Σήμερα ο Ίρολ βρίσκεται στο προσκήνιο, χάρη στην καταδικαστική απεικόνιση του συγγραφέα Walter Isaacson που τον παρουσιάζει ως χειριστικό, καταχρηστικό σύζυγο και πατέρα. Σε τέτοιο βαθμό που στο βιβλίο ο Ίλον  περιγράφει την παιδική του ηλικία με τον πατέρα του ως ένα «ψυχικό βασανιστήριο» και όπως το έθεσε κάποτε ένας από τους συνεργάτες του Ίλον, ο επιχειρηματίας είχε «εκπαιδευτεί στην παιδική του ηλικία να βλέπει τη ζωή ως πόνο».

Ο Ίρολ και η σύζυγός του, Μάγια, χώρισαν το 1979 και ο Ίλον και τα δύο αδέλφια του έμειναν με τη μητέρα τους. Ένα χρόνο αργότερα, όταν ο Ίλον ήταν εννέα ετών, πήγε να ζήσει με τον πατέρα του. Στο νέο βιβλίο, ωστόσο, ο Ίλον περιγράφει τον πατέρα του ως «ξακάθαρα κακό».

«Έκανε κάποια παιδιά με μια γυναίκα με εξωσωματική, ενώ ζούσε με μια άλλη γυναίκα» λέει ωμά ο Ίρολ.

Ήταν, λοιπόν, η παιδική ηλικία του Ίλον όντως μια απόλυτη αγωνία;

«Αχαλίνωτες ανοησίες» λέει ο Ίρολ. Σηκώνει τα χέρια του στον αέρα σαν να θέλει να πει «τι στο διάολο…».

Στον πάγκο της κουζίνας υπάρχουν μερικές κάρτες γενεθλίων. Η μία είναι από την κόρη του, τη Ρόουζ, ετεροθαλή αδελφή του Ίλον και το μικρότερο από τα δύο παιδιά από τον τρίτο γάμο του Ίρολ με τη Heide Bezuidenhout.

Η Ρόουζ έχει γράψει: «Ευχαριστώ που είσαι τόσο καταπληκτικός μπαμπάς. Σ’ αγαπώ».

«Κάθε φορά στέλνει το ίδιο μήνυμα» λέει ο Έρολ. «Ό,τι είμαι, το χρωστάω σε σένα».

Και προσθέτει: «Αυτό ισχύει και για τον Ίλον. Ό,τι είναι, το χρωστάει σε μένα. Το λέω αυτό με ταπεινότητα. Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα. Αυτό το βιβλίο δεν είναι η αλήθεια. Είναι τροφή για ένα θεατρικό έργο. Έστειλα email στον συγγραφέα και του το είπα αυτό».

Εκτός από την ενδελεχή υπεράσπιση του εαυτού του, ο Ίρολ σκιαγραφεί ένα εντυπωσιακό πορτρέτο της προσωπικής ζωής του γιου του και συζητάει με μάλλον αποκαλυπτικά λόγια για το πώς είναι ο Ίλον ως σύζυγος και πατέρας, ενώ προσφέρει μια εικόνα της σχέσης του γιου του με την ηθοποιό του Χόλιγουντ, Άμπερ Χερντ, με την οποία έβγαινε για αρκετούς μήνες, το 2017.

Photo: YouTube

«Νόμιζα ότι η Άμπερ Χερντ ήταν τέλεια γι’ αυτόν» λέει ο Ίρολ

Ο Τζόνι Ντεπ κατήγγειλε δημόσια τον Ίλον ότι είχε σχέση με τη Χερντ ενώ ήταν ακόμα παντρεμένοι- το ζευγάρι αργότερα έζησε μια τεράστιας φήμης δικαστική διαδικασία αφού η Χερντ κατηγόρησε τον Ντεπ ότι την χτύπησε. Ο Ντεπ τελικά επιδικάστηκε με αποζημίωση από τους ενόρκους.

Ο Ίρολ συνεχίζει: «Ο Ντεπ κατηγορεί τον Ίλον για τη διάλυση του γάμου του και είναι στα πρόθυρα να τον μηνύσει γι’ αυτό ακόμα. Ο Ίλον ήταν ερωτευμένος με την Άμπερ για πολύ καιρό πριν πάρει διαζύγιο από τον Ντεπ»

Γίνεται φανερό όταν ο Ίρολ συζητά για την πολυτάραχη ερωτική ζωή του γιου του ότι δεν είναι αυτό που θα λέγαμε προοδευτικός.

Τα γεγονότα, όμως, είναι τα εξής. Μετά τον απελπιστικά θλιβερό θάνατο του πρωτότοκου παιδιού του Ίλον με την πρώτη του σύζυγο, Τζαστίν, το 2002 από σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου, το ζευγάρι στράφηκε στην εξωσωματική γονιμοποίηση για να γίνει πατέρας των διδύμων του και στη συνέχεια, ξανά, για τα τρίδυμα. Χώρισαν το 2008, αλλά μοιράστηκαν την κηδεμονία.

Την ίδια χρονιά, ο Ίλον παντρεύτηκε τη Βρετανίδα ηθοποιό Talulah Riley – συνέχισαν να παντρεύονται και να χωρίζουν, ακόμα δύο φορές, τερματίζοντας τελικά τη σχέση τους το 2016.

«Έκανε κάποια παιδιά με μια γυναίκα με εξωσωματική, ενώ ζούσε με μια άλλη»

Το 2018, ο Ίλον και η Καναδή τραγουδίστρια Grimes έκαναν εξωσωματική γονιμοποίηση για τη σύλληψη του γιου τους. Κατά περίεργο τρόπο, τον ονόμασαν X.

Αργότερα, καλωσόρισαν την πρώτη τους κόρη Exa Dark Siderael, την οποία αποκαλούν Y, μέσω παρένθετης μητέρας το 2021. Η γέννηση του τρίτου τους παιδιού – ενός γιου που ονομάζεται Techno Mechanicus – αποκαλύφθηκε στο βιβλίο του Isaacson αυτόν τον μήνα.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο Ίλον είναι επίσης πατέρας διδύμων 22 μηνών, που προφανώς συνελήφθησαν και πάλι μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης με τον υπάλληλό του, Shivon Zilis, τα οποία γεννήθηκαν το 2021, λίγες εβδομάδες πριν από τη γέννηση της κόρης του Exa.

«Έκανε κάποια παιδιά με μια γυναίκα με εξωσωματική, ενώ ζούσε με μια άλλη γυναίκα» λέει ωμά ο Ίρολ.

«Αυτό είναι δύσκολο, επειδή τα παιδιά κάνουν ερωτήσεις αργότερα. «Γιατί έκανες αυτό ή εκείνο;» «Αγαπούσες τη μητέρα μου; Τα παιδιά είναι πολύ επικριτικά. Δεν συγχωρούν τους γονείς τους για πράγματα που πιστεύουν ότι οι γονείς τους θα μπορούσαν να είχαν κάνει διαφορετικά. Το έχω βιώσει αυτό με τον Ίλον.

»Το Χ είναι ένα περίεργο όνομα για ένα παιδί, εντελώς περίεργο. Νομίζω ότι και το όνομα Grimes είναι παράξενο. Την τελευταία φορά που άκουσα για αυτήν έμαθα ότι ζούσε με μια γυναίκα, μετά επέστρεψε μαζί του και μετά έφυγε πάλι. Είναι λίγο τρελή. Τώρα ο Ίλον είναι μόνος του. Θέλει μια γυναίκα που να έχει μυαλό και ομορφιά».

»Μέσα σε λίγα λεπτά όλοι ήταν εντελώς γυμνοί. Ήταν αρκετά περίεργο να βρίσκομαι με μια μάλλον κομψή κοσμική κυρία που έλεγε: «Μπορείς να βγεις μαζί μου το επόμενο Σάββατο αν θέλεις»».

Photo: YouTube

«Τα παιδιά μου είχαν πραγματική ανατροφή»

Όταν συζητά την προσέγγιση του γιου του στην πατρότητα, γίνεται σαφές ότι ο Ίρολ πιστεύει ότι οι απόγονοι του Ίλον είναι ανησυχητικά καλομαθημένοι σε σύγκριση με το πώς μεγάλωσε ο ίδιος τα παιδιά του, τα οποία μεγάλωσαν στη Νότια Αφρική.

«Αγόρασα στον Ίλον την πρώτη του μοτοσικλέτα όταν ήταν οκτώ ετών και στον αδελφό του, τον Κίμπαλ, όταν ήταν επτά ετών. Τις οδηγούσαν κυρίως στο αγρόκτημα, αλλά αργότερα βγήκαν στους δημόσιους δρόμους φορώντας κράνη.

»Δεν είχαν ποτέ ατυχήματα. Κατεβήκαμε τον Αμαζόνιο, πήγαμε στην Τανζανία και τη βόρεια Ζάμπια, όπου όλοι όσοι συναντούσες είχαν ένα AK47. Στην ηλικία των 12 ή 13 ετών μπορούσαν να οδηγήσουν ένα Learjet γύρω από το Heathrow.

»Τα παιδιά τους, από την άλλη πλευρά, έχουν όλα νταντάδες και είχαν από τότε που γεννήθηκαν. Επειδή είναι τόσο πλούσιοι, το καθένα έχει τη δική του ευρωπαϊκή νταντά, οπότε στην ηλικία των 14 ή 15 ετών δεν μπορούν να περάσουν το δρόμο αν δεν τα πάει η νταντά».

Ισχυρίζεται ότι «ο Ίλον περνάει πολύ λίγο χρόνο με τα παιδιά του και το αποτέλεσμα είναι αρκετά καταστροφικό. Δεν συνδέονται καθόλου μαζί του – το ίδιο και ο Κίμπαλ, ο οποίος τώρα συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο των εταιρειών Tesla και SpaceX του Elon. Δεν είναι γονείς που παίρνουν τα παιδιά στα χέρια τους, όπως ήμουν εγώ».

Photo: YouTube

«Βγάλτε τα ρούχα σας. Θα μπούμε στην πισίνα»

Όπως και στον Ίλον, υπάρχει μια ωμή ειλικρίνεια στον Ίρολ που, μερικές φορές, σε αφήνει άφωνο.

Όπως όταν λέει για ένα ιδιαίτερα τολμηρό πάρτι στο οποίο πήγε τον Ίλον, ο οποίος δεν ήταν ακόμη δέκα ετών.

«Το πλήθος με το οποίο ήμουν μαζί ήταν πολύ ανοιχτόμυαλο, πολύ ελεύθερα σκεπτόμενο – ένα υπέροχο πλήθος για να είσαι μαζί του. Πήγαινα κατευθείαν από το γραφείο και ο Ίλον φορούσε τη σχολική του στολή. Σε ένα τέτοιο πάρτι, ένας πολύ γνωστός άνδρας πέταξε πετσέτες σε όλους μετά το γεύμα και είπε: «Βγάλτε τα ρούχα σας. Θα μπούμε στην πισίνα». Αναγκάστηκα να πάω τον Ίλον στη βιβλιοθήκη και του είπα, «Απλά κάτσε εκεί».

»Μέσα σε λίγα λεπτά όλοι ήταν εντελώς γυμνοί. Ήταν αρκετά περίεργο να βρίσκομαι με μια μάλλον κομψή κοσμική κυρία που έλεγε: «Μπορείς να βγεις μαζί μου το επόμενο Σάββατο αν θέλεις».

«Σκέφτομαι, «Γιατί να θέλω να βγω μαζί σου όταν έχω ήδη πάρει αυτό που θέλω;». Ήταν εντελώς γυμνή και…» θυμάται ο Ίρολ και τα μάτια του χορεύουν.

Ήταν ένα χρόνο πριν από αυτό το πάρτι που ο Ίλον είχε πάει να ζήσει με τον πατέρα του – έναν πλούσιο πρώην μηχανικό που ήταν επίσης συνιδιοκτήτης ενός ορυχείου σμαραγδιών – σε εκείνους τους στάβλους όπου «οι όμορφες γυναίκες πηγαινοέρχονταν».

«Είχα απειλήσει να της κόψω το πρόσωπο με ξυραφάκια»

Ο Ίρολ θυμάται την άφιξη του Ίλον, λίγα χρόνια μετά τον καταστροφικά πικρό χωρισμό του από τη σύζυγό του, Μάγια.

«Μια μέρα έλαβα ένα γραπτό μήνυμα στο γραφείο μου ότι κάποιος είχε έρθει και έλεγε ότι έπρεπε να παραλάβω τον Ίλον από τον σταθμό του Γιοχάνεσμπουργκ στις 10 το πρωί της επόμενης ημέρας. Πήγα περιμένοντας το τρένο του Ντέρμπαν και εκεί ήταν ο Ίλον. Ήταν κρεμασμένος έξω από το παράθυρο, αυτό το μικροσκοπικό αγοράκι.

»Η Μάγια είπε ότι έστελνε τον Ίλον επειδή είχα απειλήσει να της κόψω το πρόσωπο με ξυραφάκια. Μπορείτε να το πιστέψετε; Το έγραψε σε ένα χαρτί με γραμμές. Έδωσα το σημείωμα στους δικηγόρους μου. Το έχουν ακόμα. Ήμουν πολύ χαρούμενος που είδα τον Ίλον.

»Με ρωτάτε πώς τον επηρέασε αυτό; Λοιπόν, ήταν πολύ αβέβαιος για τον εαυτό του. Μέχρι τα 12 του χρόνια κοιμόταν μαζί μου στην κύρια κρεβατοκάμαρα στο μεγάλο διπλό κρεβάτι μου. Είχε το δικό του δωμάτιο, αλλά ποτέ δεν του είπα να πάει στο δωμάτιό του. Ποτέ δεν του είπα «Δεν μπορείς να μείνεις μαζί μου». Ποτέ δεν είπα τίποτα. Απλώς έμπαινε στο κρεβάτι, αυτό το μικρό αγόρι που βρισκόταν στο πλάι μου, διάβαζε μαζί μου και αποκοιμιόταν.

»Ο αδελφός του ήρθε να μείνει μαζί μας όταν ο Ίλον ήταν 12 ετών, οπότε και άρχισε να κοιμάται στο δικό του δωμάτιο».

Τα μάτια του Ίρολ μαλακώνουν όταν μιλάει για τους γιους του

Υπάρχουν φωτογραφίες των αγοριών δίπλα σε ιδιωτικά τζετ με τον πατέρα τους, σε σκάφη και σε πολυτελή αυτοκίνητα κατά τη διάρκεια της σχολικής διαδρομής.

«Μεγάλωσαν πετώντας με ιδιωτικά αεροπλάνα και έχοντας καθαρόαιμα άλογα. Ήταν ένας προνομιούχος κόσμος. Συνήθιζα να πηγαίνω τον Ίλον στο σχολείο με μια Rolls Royce Corniche, σε χρυσό μεταλλικό χρώμα. Τον πήγαινα στο σχολείο κάθε μέρα της σχολικής του ζωής. Μια φορά τον έσπρωξε ένας άλλος μαθητής από τις σκάλες».

Το περιστατικό περιγράφεται στο βιβλίο του Isaacson, αν και υποστηρίζεται ότι το παιδί χτύπησε το πρόσωπο του Ίλον και τον έβαλε στο νοσοκομείο. Αφού έφτασε στο σπίτι, λέγεται ότι ο Ίλον έπρεπε να στέκεται για μια ώρα όρθιος ενώ ο πατέρας του φώναζε ότι ήταν «ηλίθιος και άχρηστος».

Ο Ίρολ παραδέχεται: «Μου έχουν πει ότι μπορεί να είμαι οδυνηρός στην παρέα, κάτι που μάλλον είναι αλήθεια. Είμαι αρκετά ευμετάβλητος. Ο Ίλον δεν είναι. Οι άνθρωποι λένε ότι είναι ο κλώνος μου, αλλά τον κοιτάζω και πιστεύω ότι είναι μια καλύτερη εκδοχή μου από πολλές απόψεις».

Photo: YouTube

Παρόλο που σας έχει αποκαλέσει «κακό»;

«Δεν είμαι κακός, οπότε γιατί να με πληγώσει αυτό; Σε πληγώνει μόνο αν είναι αλήθεια. Δεν θα αποκαλούσα κανένα από τα αγόρια μου ηλίθιο. Μπορεί να χρησιμοποιήσω τη λέξη με διαφορετική έννοια, όπως ‘θα ήσουν ηλίθιος αν έκανες αυτό’, αλλά αυτό είναι πολύ διαφορετικό από το να τους αποκαλέσω ηλίθιους.

»Όταν ο Ίλον σπρώχτηκε από τις σκάλες από ένα αγόρι του οποίου ο πατέρας είχε αυτοκτονήσει – ο Ίλον είχε πει ότι ήταν «βλακεία» να αυτοκτονήσεις – ήθελα να πάω στην αστυνομία και να υποβάλω μήνυση για επίθεση, αλλά ο διευθυντής μου ζήτησε να έρθω να συναντήσω το αγόρι.

»Ήταν πολύ μικρότερος από τον Ίλον και έκλαιγε συνέχεια. Το αγόρι είχε βρει το πτώμα του πατέρα του και έπρεπε να ζήσει με αυτό.

»Εγκατέλειψα την υπόθεση και αγόρασα ένα άλλο σπίτι σε διαφορετικό μέρος της Πρετόριας, ώστε τα αγόρια να πληρούν τις προϋποθέσεις για να βρίσκονται στην περιοχή πρόσβασης ενός άλλου σχολείου και τα μετέφερα εκεί. Ήταν ο ευκολότερος τρόπος για να λυθεί το πρόβλημα».

Πατέρας στα 70 του ξανά

Η τελευταία του έκρηξη στο «άπλωμα του σπόρου του Ίρολ» δεν ήταν άλλη από τη θετή του κόρη Jana.

Η Jana ήταν τεσσάρων ετών όταν ο Ίρολ παντρεύτηκε τη μητέρα της, Heide Bezuidenhout, η οποία ήταν 30 ετών όταν γέννησε τον γιο του Ίρολ, τον Rushi, που σήμερα είναι έξι ετών.

Δύο χρόνια αργότερα, απέκτησαν μια κόρη, τη Mia, σήμερα τεσσάρων ετών.

Όσο για τον Ίλον, έμαθε ότι έχει μια νέα ετεροθαλή αδελφή από τις σελίδες της εφημερίδας, Mail On Sunday. Ήταν, όπως μας λένε στη βιογραφία του Isaacson, εντελώς «ανατριχιασμένος».

«Δεχτήκαμε πολλά πυρά από την οικογένεια για τη Rushi» παραδέχεται ο Ίρολ. «Αλλά οι υποθέσεις μου είναι δικές μου υποθέσεις».

*Με στοιχεία από dailymail.co.uk

Sports in

Με αυτήν την τιμωρία κινδυνεύει ο Αλμέιδα μετά την απίστευτη επίθεση στην Τούμπα (vid, pics)

Δείτε με τι τιμωρία κινδυνεύει ο Ματίας Αλμέιδα, σύμφωνα με το άρθρο 10 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, μετά την απίστευτη επίθεση σε άνθρωπο της ΔΕΑΒ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024