Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επίδειξη ισχύος Κρεμλίνου - Ρωσικά πλοία κατέπλευσαν σε ινδικό λιμάνι

Επίδειξη ισχύος Κρεμλίνου – Ρωσικά πλοία κατέπλευσαν σε ινδικό λιμάνι

Ιδιαίτερα αισθητή φαίνεται να κάνουν Μόσχα και Νέο Δελχί την συμμαχία τους και σε στρατιωτικό επίπεδο.

Τους στενούς δεσμούς τους φαίνεται να επιβεβαιώνουν η Ρωσία και η Ινδία ενή η αντιπαλότητα Δύσης και Ανατολής συνεχίζεται, με φόντο τον πόλεμο στην Ουκρανία και το Ισραήλ.

Πιο πρόσφατη ένδειξη είναι η άφιξη ενός αποσπάσματος πολεμικών πλοίων του ρωσικού στόλου του Ειρηνικού στο ινδικό λιμάνι της Βιζαχαπατνάμ το Σάββατο 18 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του ταξιδιού με στόχο την επίδειξη και τη διάδοση της ρωσικής ναυτικής σημαίας στην περιοχή, όπως δήλωσε ο ρωσικός στόλος του Ειρηνικού και μετέδωσε το ρωσικό Sputnik.

«Ένα απόσπασμα πολεμικών πλοίων του Στόλου του Ειρηνικού που αποτελείται από το μεγάλο ανθυποβρυχιακό πλοίο Admiral Tributs και το μεσαίου μεγέθους θαλάσσιο δεξαμενόπλοιο Pechenga έφτασε στο λιμάνι Visakhapatnam στη Δημοκρατία της Ινδίας ως μέρος ενός θαλάσσιου ταξιδιού μεγάλης εμβέλειας στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο στόλος.

Τα ρωσικά πλοία αναμένεται να παραμείνουν στο ινδικό λιμάνι μέχρι τις 20 Νοεμβρίου.

Η κύρια βάση του ανατολικού στόλου του ινδικού ναυτικού φιλοξένησε μια τελετή υποδοχής για τα ρωσικά πλοία, με πρωτόκολλο, πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις προγραμματισμένες για τους Ρώσους ναυτικούς. Τα ρωσικά πλοία αναμένεται να παραμείνουν στο ινδικό λιμάνι μέχρι τις 20 Νοεμβρίου.

Σημειώνεται ότι ο Στόλος Ειρηνικού είχε δημιουργηθεί το 1731 και ήταν γνωστός ως Στρατιωτικός Στόλος του Οχότσκ μέχρι το 1856 και Στρατιωτικός Στόλος Σιβηρίας μέχρι την ρωσική επανάσταση, όταν ανατράπηκε ο Τσάρος. Στόχος ήταν να υπερασπιστεί τα ρωσικά συμφέροντα στη ρωσική περιοχή της Άπω Ανατολής κατά μήκος της ακτής του Ειρηνικού .

Στη διάρκεια της ΕΣΣΔ, ο στόλος ήταν επίσης υπεύθυνος για τις επιχειρήσεις του Σοβιετικού Ναυτικού στον Ινδικό Ωκεανό και την Αραβική Θάλασσα.

Sports in

Με Παπανικολάου στο Game 3 ο Ολυμπιακός

Ο Κώστας Παπανικολάου θα βρίσκεται στη διάθεση του Γιώργου Μπαρτζώκα ενόψει του Game 3 με τη Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024