Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Επιστροφή στο… 2016 για τον Ρέτσο που ζει μέρες… wonderkid!

Επιστροφή στο… 2016 για τον Ρέτσο που ζει μέρες… wonderkid!

Με 18 συμμετοχές σε σύνολο 19 αγώνων ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός αποτελεί ένα από τα βασικά «όπλα» του Ντιέγκο Μαρτίνεθ θυμίζοντας τον 18χρονο που είχε προκαλέσει πάταγο σε όλη την Ευρώπη!

Μια ζωή σε… fast forward για ένα wonderkid που πρόλαβε να τα ζήσει όλα μέσα σε λίγα χρόνια. Ένα ταξίδι σαν παραμύθι για ένα παιδί που γεννήθηκε στο μακρινό Γιοχάνεσμπουργκ και στα 25 του πλέον χρόνια έχει βρει ξανά το χαμόγελό του. Βλέπετε, ο Παναγιώτης Ρέτσος, περί ου ο λόγος, ζει στιγμές… 2016!

Δεν γίνεται, θα τον θυμάστε όταν τότε μόλις 18 χρονών στα βουνά της Αυστρίας και συγκεκριμένα στο Λάνγκεφελντ ζούσε το όνειρο κάνοντας προετοιμασία με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού. Μαζί με Ανδρούτσο και Μανθάτη ήταν τα παιδιά της Ακαδημίας που έρχονταν από το… πουθενά και έμπαιναν εν τέλει στην ομάδα με τον Μπέντο.

Η εξαιρετική σεζόν που διανύει ο Παναγιώτης Ρέτσος θυμίζει κάτι από τα παλιά

Μια χρονιά ονειρεμένη για τον Ρέτσο που φόρεσε ακόμη και το περιβραχιόνιο της ομάδας σε μια ιστορική στιγμή καθώς έγινε ο νεότερος αρχηγός του κορυφαίου συλλόγου της χώρας. Η σεζόν 2016-17 είναι και η κορυφαία της καριέρας του καθώς τότε, το ευγενικό παιδί από το Γιοχάνεσμπουργκ, έκανε την «έκρηξη» που τον οδήγησε το επόμενο καλοκαίρι στην Λεβερκούζεν με ρεκόρ μεταγραφής για τον Ολυμπιακό, ένα ποσό της τάξης των 22 εκατ. Ευρώ.

Μια χρονιά που ο Παναγιώτης Ρέτσος, στα 25 του τώρα και έχοντας γυρίσει τα χρόνια που μεσολάβησαν τον… κόσμο όλο, από Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία έως ότου γύρισε πέρσι στο λιμάνι της καρδιάς και της καριέρας του. Μια χρονιά που είναι αλήθεια πως ο Ρέτσος ξεκίναγε ως αουτσάιντερ αλλά τελικά μετά από τα πρώτα 19 επίσημα ματς του νέου Ολυμπιακού η 11αδα ξεκινάει από αυτόν.

Μόνο στα Γιάννενα δεν έχει αγωνιστεί φέτος ο Έλληνας στόπερ που κάνει σπουδαίες εμφανίσεις και δείχνει ώριμος ποδοσφαιρικά και με το ίδιο αστείρευτο ταλέντο που τον οδηγεί, «σπρώχνει» τον Ολυμπιακό. Με την ψυχή που βγάζει στο ματς αλλά και την αυταπάρνηση έχει καταφέρει να κάνει την διαφορά συνολικά στα παιχνίδια των ερυθρολεύκων.

Ξεπερνώντας ψυχολογικά ακόμη και τις δύσκολες βραδιές που συμβαίνουν σε όλους τους παίκτες. Βγαίνοντας πρώτος μπροστά στα δύσκολα όπως έκανε το «μαύρο» βράδυ με τον ΠΑΟΚ υποσχόμενος άμεσα αντίδραση. Και πρώτος αυτός το απέδειξε στην Τρίπολη παίζοντας με ένεση για να «νικήσει» τους αφόρητους πόνους στην πλάτη, βγάζοντας όλο το ματς με συγκλονιστική εμφάνιση. Και είναι έτοιμος να συνεχίσει ακάθεκτος στη μεγάλη φετινή προσπάθεια του Ολυμπιακού, μπροστάρης σε όλα τα επίπεδα.

Πέρσι 17, φέτος ήδη 22

Την πρώτη του χρονιά ως επαγγελματίας, αυτή που «εκτίναξε» την καριέρα του ο Ρέτσος κατέγραψε 34 συμμετοχές με τα ερυθρόλευκα και δύο με την εθνική ανδρών. Φέτος ο άσος των Πειραιωτών έχει ήδη φτάσει στις 18 με τον Ολυμπιακό αλλά και 4 με την Εθνική. Τρία διαδοχικά 90λεπτα κόντρα σε Ολλανδία (2) και Ιρλανδία, συν τα 20΄συμμετοχής κόντρα στους Γάλλους. Πέρσι ο διεθνής στόπερ έπαιξε όλη τη χρονιά 14 ματς με τον Ολυμπιακό, δύο με τη Βερόνα (πριν προκύψει η επιστροφή του στον Πειραιά) και ένα με την εθνική ομάδα , το φιλικό του Νοέμβρη στην Ουγγαρία. Πέρσι όλα μαζί 17, φέτος ήδη στα 22 σε μια διαδικασία που δεν μοιάζει τίποτα λιγότερο από… ολική επαναφορά.

Από τον «Άγιο» Μπέντο στον Μαρτίνεθ

Αν ρωτήσετε τον Παναγιώτη Ρέτσο πως περιγράφει τον Μπέντο, τον Πορτογάλο προπονητή του Ολυμπιακού την χρονιά που έκανε την ποδοσφαιρική του «εκτίναξη» τότε να είστε σίγουροι πως θα σας πει ότι είναι… Άγιος. Ο «Άγιος» Μπέντο, όπως τον ονομάζει ο Ρέτσος για να καταδείξει πόσα πολλά του χρωστάει για την ώθηση που έδωσε στην καριέρα του βάζοντας τον στα βαθιά και στηρίζοντας τον μέχρι τέλους. Και αν τότε ήταν ο Μπέντο, φέτος είναι ο Μαρτίνεθ που δείχνει τεράστια στήριξη στον Ελληνα στόπερ που είναι πάντα βασικός έχοντας από 7 φορές παρτενέρ τον Φρέιρε και τον Ντόι και 4 τον Πορόζο.

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024