Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανδρουλάκης: «Δεν δίνουμε μάχη εξουσίας, αλλά πολιτική μάχη»

Ανδρουλάκης: «Δεν δίνουμε μάχη εξουσίας, αλλά πολιτική μάχη»

Στόχος μας να απελευθερωθούν κοινωνικές δυνάμεις που θα συσπειρωθούν γύρω από την προσπάθειά μας να υπάρχει ισχυρή κυβερνητική εναλλακτική στη χώρα

Συνεδρίασε το μεσημέρι στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη Χαριλάου Τρικούπη το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος ενόψει της αυριανής συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, που θα ξεκινήσει με ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στην εισήγηση του τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η κυβέρνηση αδρανεί μπροστά στον πληθωρισμό της απληστίας, που κατατρώει τα εισοδήματα των πολιτών. Χρειάστηκαν δυόμισι χρόνια απαράδεκτης αδράνειας για να επιβάλλουν τέσσερα πρόστιμα… τους αξίζει ένα ‘μπράβο’».

«Για να μειώσουμε το κόστος στέγασης προτείνουμε την άμεση κατάργηση της golden visa και βραχυχρόνια μίσθωση με κανόνες»

«Έχουμε παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις όπως είναι η μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά για να σταματήσει το κράτος να κερδοσκοπεί εις βάρος των πολιτών» είπε ο κ. Ανδρουλάκης και πρόσθεσε ότι «η ΔΙ.Μ.Ε.Α. και η Επιτροπή Ανταγωνισμού πρέπει να ενισχυθούν και να κάνουν συνεχείς ελέγχους στην αγορά για να καταπολεμήσουν την κερδοσκοπία».

Παράλληλα, «για να μειώσουμε το κόστος στέγασης, συμπληρωματικά στη δημιουργία της δεξαμενής κοινωνικών κατοικιών, προτείνουμε την άμεση κατάργηση της golden visa και βραχυχρόνια μίσθωση με κανόνες», συμπλήρωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Για τα Τέμπη

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ διερωτήθηκε γιατί η Νέα Δημοκρατία δεν θέλει να γίνει η προανακριτική επιτροπή για το έγκλημα στα Τέμπη, για να απαντήσει αμέσως μετά λέγοντας:

«Κερδίζουν χρόνο. Εκμεταλλεύτηκαν την αντιευρωπαϊκή ιδεοληψία του ΚΚΕ να ξεκινήσει η έρευνα της εξεταστικής επιτροπής από το 1997, οπότε και ξεκίνησε η ενσωμάτωση κοινοτικών οδηγιών για τους σιδηροδρόμους».

«Μιλάμε για μια κουλτούρα διακυβέρνησης που υπονομεύει ευθέως την ανεξαρτησία των θεσμών στον βωμό του κέρδους και της συγκάλυψης των σκανδάλων»

«Και ρωτώ» συνέχισε. «Δεν είναι επίδικο να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες όσων εντοπίζονται στη δικογραφία του Ευρωπαίου Εισαγγελέα για τη μη υλοποίηση της τηλεδιοίκησης, δηλαδή των κανόνων ασφαλείας που χρηματοδοτήθηκαν με κοινοτικούς πόρους ύψους 53 εκατομμυρίων ευρώ; Μιλάμε για μια κουλτούρα διακυβέρνησης, που υπονομεύει ευθέως την ανεξαρτησία των θεσμών στον βωμό του κέρδους και της συγκάλυψης των σκανδάλων, όπως έκαναν και με τις υποκλοπές».

Για μια ισχυρή κυβερνητική εναλλακτική

«Έχουμε χρέος τον νέο κύκλο, που ανοίγει για την παράταξή μας, να τον υπηρετήσουμε με υψηλό δείκτη αξιοπιστίας και συνέπειας» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Οι αξίες, οι ιδέες και οι θέσεις μας θα υπηρετούν την προσπάθειά μας να υπάρξει μία ισχυρή δύναμη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία που θα απελευθερώσει κοινωνικές δυνάμεις, οι οποίες θα συσπειρωθούν γύρω από την προσπάθειά μας να υπάρχει ισχυρή κυβερνητική εναλλακτική στη χώρα».

«Πρέπει να αποδεικνύουμε καθημερινά ότι είμαστε το πιο χρήσιμο κόμμα για την πατρίδα. Δεν δίνουμε μάχη εξουσίας, αλλά πολιτική μάχη» κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024