Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στόχος η «ολική επαναφορά του ΠΑΣΟΚ» για τον Ανδρουλάκη

Στόχος η «ολική επαναφορά του ΠΑΣΟΚ» για τον Ανδρουλάκη

«Ο μεγάλος μας στόχος δεν είναι να περάσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, το ΠΑΣΟΚ να είναι η νικηφόρα δύναμη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Χωρίς πανηγυρισμούς, χωρίς αλαζονεία, συνεχίζουμε την δουλειά μας: αυτή είναι η βασική κατεύθυνση που αναμένεται να δώσει ο Νίκος Ανδρουλάκης στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ κατά τις συνεδριάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου το Σάββατο και της Κεντρικής Επιτροπής την Κυριακή.

Θέτοντας τον στόχο όχι στην κατοχύρωση της δεύτερης θέσης από τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία φάνηκε σε μια πρώτη δημοσκόπηση, αλλά στην ολική επαναφορά του στο πολιτικό προσκήνιο ως βασικός αντίπαλος της ΝΔ ενόψει του 2027.

«Ο μεγάλος μας στόχος δεν είναι να περάσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, το ΠΑΣΟΚ να είναι η νικηφόρα δύναμη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Υπάρχει ένας σταθμός, οι ευρωεκλογές, που είναι πολύ κρίσιμος. Έχουμε θέσει στόχους, αλλά ο μεγάλος στρατηγικός στόχος είναι οι επόμενες βουλευτικές εκλογές», εξήγησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ (ΑΝΤ1), δίνοντας ένα πρώτο δείγμα για την στάση που θα κρατήσει η Χαριλάου Τρικούπη το επόμενο διάστημα -γνωρίζοντας πως θα γίνει και στόχος του Μεγάρου Μαξίμου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται μάλιστα να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση του Ανδρουλάκη για την Θεσσαλία την εβδομάδα που έρχεται.

Η απεύθυνση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σε κοινωνικό επίπεδο, σ’ αυτήν την φάση, αφορά όλους τους προοδευτικούς ψηφοφόρους, τόσο εκείνους του προοδευτικού κέντρου όσο και αυτούς που αυτή την στιγμή νιώθουν απογοητευμένοι από τον ΣΥΡΙΖΑ -από την Χαριλάου Τρικούπη αποφεύγουν να σχολιάσουν τα τεκταινόμενα στην αξιωματική αντιπολίτευση, αναμένοντας κι εκείνοι να καταλαγιάσει η σκόνη και όλοι οι παίκτες να πάρουν τις αποφάσεις τους. Το ερώτημα των συνεργασιών, που «έπαιζε» πολύ ως τώρα στα κεντροαριστερά πηγαδάκια, δεν έχει επί της ουσίας περιεχόμενο μέχρι να χαρακτεί ο αντιπολιτευτικός χάρτης των ευρωεκλογών. Μια από τις τάσεις, ωστόσο, είναι πως δεν πρέπει να δοθεί σανίδα σωτηρίας στον ΣΥΡΙΖΑ ή σε στελέχη που θα θελήσουν «να εγκαταλείψουν το καράβι» μέσω μιας μεταγραφής.

«Κάνουμε κοινωνικές συμμαχίες»

«Ό,τι κόμμα κι αν ψηφίσατε στις τελευταίες εκλογές, εμείς έχουμε ένα πρόγραμμα για να βελτιώσει τη ζωή σας. Με ρωτάτε αν κάνουμε συμμαχίες. Κάνουμε κοινωνικές συμμαχίες με την οικολογία, με τα κινήματα, με ανθρώπους της Αριστεράς που όμως δεν είναι λαϊκιστές και σέβονται τις ανεξάρτητες αρχές», σχολίασε ο Ανδρουλάκης, επιμένοντας στις συνεργασίες «από τα κάτω» με τους όμορους χώρους, αποκλείοντας μια συνεννόηση από τα πάνω. Και πολιτικά, το ΠΑΣΟΚ επιμένει σε σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή απέναντι στη ΝΔ για θέματα που έχουν και συμβολική σημασία (όπως η δημόσια υγεία), ενώ ρίχνει το βλέμμα του και εξ αριστερών, επικρίνοντας την στάση του ΚΚΕ για Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη  -το ΠΑΣΟΚ ήταν το μοναδικό κόμμα που δεν ψήφισε, θεωρώντας ότι το άνοιγμα της χρονικής ψαλίδας από το 1997 και μετά οδηγεί εκ των πραγμάτων σε συγκάλυψη.

Sports in

Πόσα χρήματα έχει κερδίσει μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός από την ασύλληπτη ευρωπαϊκή του πορεία

Αυτά είναι τα συνολικά έσοδα του Ολυμπιακού φέτος από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024