Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία στην Αίγινα: Πολύωρη μάχη με τα κύματα και τους ανέμους για το πλοίο «Αχαιός»

Κακοκαιρία στην Αίγινα: Πολύωρη μάχη με τα κύματα και τους ανέμους για το πλοίο «Αχαιός»

Η ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας για το «Αχαιός»

Προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες έχουν προκαλέσει οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στη χώρα, ενώ έχει τεθεί σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου σε διάφορα λιμάνια.

Βίντεο που ανέβηκε στο Διαδίκτυο έδειξε τη μάχη του πλοίου «Αχαιός» με τα κύματα προκειμένου να δέσει στο λιμάνι της Αίγινας, η οποία μάλιστα, διήρκησε πάνω από μία ώρα.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία Αχαιός Φέρις Ναυτική Εταιρεία, μέλος της Saronic Ferries, εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, περιγράφοντας τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή, αλλά και όλα τα μέτρα ασφαλείας που ελήφθησαν για να μην κινδυνεύσουν οι επιβάτες.

Βίντεο δείχνει τη «μάχη» με τα κύματα που έδωσε το πλοίο «Αχαιός» – για πάνω από μια ώρα – προκειμένου να δέσει στο λιμάνι της Αίγινας.

Η ανακοίνωση της πλοικτήτριας εταιρείας

«Σήμερα το πρωί, 18 Νοεμβρίου 2023, το πλοίο Ε/Γ-Ο/Γ ΑΧΑΙΟΣ αναχώρησε κανονικά από τον λιμένα του Πειραιά σύμφωνα με το προγραμματισμένο δρομολόγιο των 07:45. Ο καιρός κατά την αναχώρηση ήταν Δ-BΔ 5-6 bft, με προβλέψεις να εντείνονται σε Δ-ΒΔ 6-7 bft.

Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή και τα έτρα ασφαλείας που ελήφθησαν για να μην κινδυνεύσουν οι επιβάτες

Ωστόσο, κατά την άφιξη στο λιμάνι της Αίγινας, επικρατούσαν τοπικοί άνεμοι Δ-ΒΔ 8-9 bft, προκαλώντας υπερβολικό κυματισμό που κάλυπτε ολοκληρωτικά την προβλήτα. Ο Πλοίαρχος, δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματος, προσέδεσε το πλοίο με ασφάλεια, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Λόγω του έντονου κυματισμού και των αντίξοων συνθηκών στην προβλήτα, η παραμονή του πλοίου και η ασφαλής αποβίβαση επιβατών και οχημάτων δεν ήταν εφικτή. Ως εκ τούτου, ο Πλοίαρχος, σε συνεννόηση με το λιμεναρχείο, αποφάσισε να αποπλεύσει από τον λιμένα και μετά από ένα διάστημα παραμονής αναμένοντας την βελτίωση του καιρού, να επιστρέψει στον Πειραιά.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, λόγω του κραδασμού από τον κυματισμό, παρατηρήθηκε θραύση υαλοπίνακα στο σαλόνι του πλοίου. Άμεσα ελήφθησαν τα προβλεπόμενα μέτρα αντιμετώπισης από το πλήρωμα με τοποθέτηση ξύλινου επιθέματος, σύμφωνα με τις διαδικασίες ασφαλούς πλεύσης της πλοιοκτήτριας εταιρείας. Από τη θραύση του κρυστάλλου δεν υπήρξε τραυματισμός επιβάτη.

Κατά την άφιξη του πλοίου στον λιμένα του Πειραιά, πραγματοποιήθηκε έλεγχος από την Επιθεώρηση Εμπορικών πλοίων και το πλοίο κρίθηκε αξιόπλοο, συνεχίζοντας τα δρομολόγιά του κανονικά. Όσοι επιβάτες επέστρεψαν στον Πειραιά και επιθυμούσαν να συνεχίσουν το ταξίδι τους, μεταφέρθηκαν με το επόμενο δρομολόγιο του πλοίου στις 15:15, ενώ οι υπόλοιποι αποζημιώθηκαν σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία Αχαιός Φέρις Ναυτική Εταιρεία, μέλος της Saronic Ferries, θα ήθελε να ευχαριστήσει τους επιβάτες για την κατανόηση και τη συνεργασία τους σε αυτές τις δυσμενείς συνθήκες».

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Σε σχετική ανακοίνωσή του το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αναφέρει:

«Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές του Πειραιά και της Αίγινας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου »ΑΧΑΙΟΣ» Ν. Π. 11228, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμάνι της Αίγινας με 330 επιβάτες , 38 Ι.Χ.Ε., 06 Φ/Γ, 08 Δ/Κ και 03 Λ/Φ, ότι έγιναν πολλαπλές προσπάθειες προσέγγισης στο λιμάνι της Αίγινας, όπου πραγματοποιήθηκε αποβίβαση 50 επιβατών.

Στη συνέχεια κρίθηκε επισφαλής, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, η συνέχιση αποβίβασης και το πλοίο επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά, όπου αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες του .

Κατά την διάρκεια του πλου προς το λιμάνι της Αίγινας έσπασε ένας υαλοπίνακας, λόγω των κραδασμών, στο χώρο επιβατών του πλοίου χωρίς να υπάρξει τραυματισμός.

Με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι του Πειραιά, πραγματοποιήθηκε έκτακτη επιθεώρηση από επιθεωρητή τομέα ενδιαίτησης της Επιθεώρησης Πλοίων , όπου διαπιστώθηκε η προσωρινή επισκευή και στεγανοποίηση του υαλοπίνακα στο χώρο ενδιαίτησης του πλοίου και επιτράπηκε η συνέχιση των πλόων του».

Sports in

Ελ Αραμπί: «Είμαστε γεμάτοι προσδοκίες»

Ο Μαροκινός επιθετικός εκπροσώπησε τους παίκτες του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου για την αναμέτρηση με την Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024