Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι Gen Ζers δεν ψάχνουν για το… άλλο τους μισό (και καλά κάνουν) – Να γιατί

Οι Gen Ζers δεν ψάχνουν για το… άλλο τους μισό (και καλά κάνουν) – Να γιατί

Έρευνα δείχνει ότι η γενιά που σπάει όλα τα κλισέ και τα ταμπού, αλλάζει και «τους κανόνες» των σχέσεων

Η Gen Z, η γενιά που σπάει όλα τα ταμπού και αλλάζει τους κανόνες σε σχεδόν ό,τι ξέραμε –στις δουλειές, τα ταξίδια και σχέσεις- φυσικά και θα βάλει τη σφραγίδα της στην αναζήτηση του… έρωτα.

Γενιές και γενιές μεγαλώσαμε με το τροπάρι «να βρεις ένα καλό παιδί/μια καλή κοπέλα». Αν και τα τελευταία χρόνια η κοινωνική επιταγή για ολοκλήρωση μέσω του γάμου και των παιδιών έχει ατονήσει, έχει αφήσει βαθύ αποτύπωμα!

Και έρχεται η Gez Z να τραβήξει –κόκκινη- γραμμή! Δεν ψάχνει πρίγκιπες και πριγκίπισσες… και καλά κάνει.

«Ψηφίζει» ελεύθερες ή πολυγαμικές σχέσεις, αποτινάζοντας με πολύ μεγαλύτερη ευκολία από τους Millenials και τους Gen-X, τη μονογαμία σαν μοναδική επιλογή.

Η… αμφιλεγόμενη έρευνα που όμως επιβεβαιώνεται από τους ειδικούς

Σύμφωνα με έρευνα της Ashley Madison –dating app για παντρεμένους (που έχουν ψυχή)- που αναδημοσιεύει η New York Post, πάνω από τους μισούς Gen Zers, και συγκεκριμένα το 59% θέλουν ελεύθερη ή πολυσυντροφική σχέση.

Το 65% πιστεύει ότι αυτού του είδους οι σχέσεις προσφέρουν πληρέστερες σεξουαλικές και συντροφικές εμπειρίες και σχεδόν οι μισοί παραδέχονται ότι ένας σεξουαλικός σύντροφος δεν ικανοποιεί τις ανάγκες τους.

Το 51% λέει ότι δεν αρκεί ένας σύντροφος για την εκπλήρωση των σεξουαλικών αναγκών του

Αν και μπορεί κανείς να θεωρήσει ότι η έρευνα του dating site «χωλαίνει», ειδικοί επιβεβαιώνουν, μιλώντας στο New York Post, ότι η Gen Z «αγκαλιάζει» τις ελεύθερες σχέσεις πολύ περισσότερο από τις προηγούμενες γενιές.

«Στο παρελθόν, οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να σκεφτούν την πολυγαμία ή την πολυσυντροφικότητα ανεξάρτητα από την απιστία» λέει η κοινωνική λειτουργός και life coach από τη Νέα Υόρκη, Φραντσέσκα Μαξίμ.

«Οι ελεύθερες σχέσεις δεν είναι κάτι καινούριο αλλά η θέληση να μιλήσουμε γι’ αυτές είναι» λέει από την πλευρά της η ψυχολόγος Δρ Μισέλ Λένο.

Γιατί είναι η Gez Z πιο ανοιχτή στις ελεύθερες σχέσεις

Ένας από τους λόγους για τους οποίους οι Gen Zers είναι πιο open-minded όσον αφορά στις σχέσεις και μιλούν ανοιχτά γι’ αυτό, είναι η θέλησή τους για εξερεύνηση της ταυτότητάς τους και των επιθυμιών τους μέσω αυτών.

Τα social media και η τεχνολογία παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στην κατάργηση της μονογαμίας καθώς τους είναι και πολύ πιο εύκολο να συνδεθούν και να επικοινωνήσουν με περισσότερους ανθρώπους.

Επιπλέον, το γεγονός ότι είναι η γενιά που μοιράζεται κάθε πτυχή της καθημερινότητάς της στα social media «βοηθάει στο να βλέπουν αυτό που σκέφτονται, νιώθουν, πιστεύουν, να το νιώθουν κι άλλοι» λένε οι ειδικοί.

Η μεγάλη ποικιλία πορνό στην οποία έχουν πρόσβαση, εξοικειώνει τους Gen Zers με διαφορετικά είδη σεξ.

Ζευγάρι με πεταμένα ρούχα στο πάτωμα

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι οι Gez Zers, επειδή ταξιδεύουν πολύ περισσότερο, εργάζονται remote, αλλάζουν συχνά δουλειά αλλά και χρησιμοποιούν κατά κόρον dating apps και social media, επικοινωνούν και δημιουργούν σχέσεις με περισσότερους ανθρώπους από ποτέ.

Το να συναναστρέφεται κανείς τόσο μεγάλο αριθμό ατόμων μπορεί να τον κάνει πιο εύκολα να αναρωτηθεί αν ένας σύντροφος είναι αρκετός.

«Οι ανοιχτές σχέσεις είναι ένας ακόμα τρόπος να διασκεδάσουν, να εκπληρώσουν την επιθυμία τους και να έχουν μια σχέση αλλά χωρίς να είναι ευάλωτοι συναισθηματικά. Η Gen Z είναι ανοιχτή και θετική στο σεξ αλλά όχι τόσο στις σχέσεις. Ή κοιμούνται με όλους ή με κανέναν» λέει η κοινωνιολόγος Δρ Τζεν Γκάνσολους.

Sports in

Λύγισαν τους Κλίπερς και πήραν προβάδισμα οι Μάβερικς (vid)

Σε ένα παιχνίδι πραγματική μάχη, καθώς είχε πέντε τεχνικές ποινές και δύο αποβολές, οι Μαβς επιβλήθηκαν των Κλίπερς και έκαναν το 2-1 στη σειρά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024