Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στη Γάζα: «Τα νοσοκομεία δεν είναι πεδία μάχης», λέει ο ΠΟΥ

Πόλεμος στη Γάζα: «Τα νοσοκομεία δεν είναι πεδία μάχης», λέει ο ΠΟΥ

Κριτική στο Ισραήλ άσκησε ο ΠΟΥ μετά την εισβολή στα νοσοκομεία της Γάζας

Κριτική στην εισβολή του Ισραήλ στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, άσκησε ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, λέγοντας ότι «τα νοσοκομεία δεν είναι πεδία μάχης.»

Συγκεκριμένα, ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους είπε ότι οι ασθενείς και το προσωπικό πρέπει να προστατεύονται, ακόμη και αν τα νοσοκομεία χρησιμοποιούνται για στρατιωτικούς σκοπούς.

Πάνω από 2.000 άτομα βρίσκονται στο κτιριακό συγκρότημα

Ο Τέντρος Γκεμπρεγέσους άσκησε κριτική στο Ισραήλ μετά την εισβολή που πραγματοποίησε στα νοσοκομεία.

«Απαράδεκτη η στρατιωτική εισβολή του Ισραήλ στο νοσοκομείο Αλ Σίφα»

«Η στρατιωτική εισβολή του Ισραήλ στο νοσοκομείο Al Shifa στην πόλη της Γάζας είναι εντελώς απαράδεκτη. Τα νοσοκομεία δεν είναι πεδία μάχης. Ανησυχούμε εξαιρετικά για την ασφάλεια του προσωπικού και των ασθενών. Η προστασία τους είναι πρωταρχικής σημασίας».

Σημειώνεται ότι οι αμυντικές δυνάμεις του Ισραήλ έχουν τώρα αποσυρθεί από το νοσοκομείο Αλ Σίφα, λέγοντας ότι βρήκαν εκεί όπλα και υποδομές της Χαμάς, αλλά το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου αρνείται σταθερά ότι χρησιμοποιήθηκε από τη Χαμάς.

Πάνω από 2.300 άνθρωποι βρίσκονται στο νοσοκομείο

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, τουλάχιστον 2.300 άνθρωποι, ασθενείς, νοσηλευτικό προσωπικό και εκτοπισμένοι, βρίσκονται στο κτιριακό συγκρότημα. Σπάζοντας τη σιωπή του για πρώτη φορά από το ξέσπασμα του πολέμου Ισραήλ/Χαμάς, το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ζήτησε χθες «παύσεις» και «ανθρωπιστικούς διαδρόμους» στη Λωρίδα της Γάζας.

Σημειώνεται ότι ο ισραηλινός στρατός κατηγορεί τη Χαμάς πως χρησιμοποιεί ως βάση το Σίφα και διατείνεται πως οι επιχειρήσεις του σε αυτό είναι μείζον στάδιο του πολέμου, παρά τις κατηγορηματικές διαψεύσεις της άλλης πλευράς. Συνεργάτης του Γαλλικού Πρακτορείου είδε ισραηλινές δυνάμεις να αναδιατάσσονται γύρω από το νοσοκομείο χθες.

Sports in

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποκλειστικά στο in: «Μπορούμε να περάσουμε την Άστον Βίλα»

Στην συνέντευξή του στο in o «Μέντι» - όπως θέλει να τον αποκαλούν- δηλώνει ότι η ομάδα κατεβαίνει για να κερδίσει όλους τους αγώνες, ακόμη και την Άστον Βίλα. Μιλά για τα πέναλτι που δεν βλέπει, τον Τζολάκη, για τα παιδικά του χρόνια, το αγαπημένο του σύστημα και το VAR.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024