Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κίνα: Μπάιντεν και Σι συμφώνησαν να αποκατασταθεί η επικοινωνία μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων

Κίνα: Μπάιντεν και Σι συμφώνησαν να αποκατασταθεί η επικοινωνία μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων

Την αποκατάσταση της επικοινωνίας υψηλού επιπέδου ανάμεσα στις ένοπλες δυνάμεις των χωρών τους αποφάσισαν ο Τζο Μπάιντεν και ο Σι Τζινπίνγκ, κατά τη συνάντηση που είχαν στο Σαν Φρανσίσκο.

Ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ και ο αμερικανός ομόλογος του Τζο Μπάιντεν συμφώνησαν ν’ αποκατασταθεί η επικοινωνία υψηλού επιπέδου μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων των δυο χωρών κατά τη χθεσινή σύνοδό τους στην Καλιφόρνια, μετέδωσε κρατικό μέσο ενημέρωσης της Κίνας σήμερα Πέμπτη (στη φωτογραφία του Reuters/Kevin Lamarque, επάνω, περίπατος του Σι, αριστερά, με τον Μπάιντεν στο κτήμα Filoli, στο Σαν Φρανσίσκο).

Οι δυο ηγέτες «συμφώνησαν χθες Τετάρτη να ξαναρχίσουν επικοινωνίες υψηλού επιπέδου (των στρατών) στη βάση της ισότητας και του σεβασμού», σύμφωνα με το κινεζικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων, το Νέα Κίνα.

Οι δυο ηγέτες σημείωσαν «σημαντική πρόοδο»

Νωρίτερα, ο Λευκός Οίκος είχε ανακοινώσει ότι η πολυαναμενόμενη σύνοδος του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν και του κινέζου ομολόγου του Σι Τζινπίνγκ ολοκληρώθηκε έπειτα από περίπου τέσσερις ώρες, ενώ σε μήνυμά του μέσω X, ο αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε πως οι δυο ηγέτες σημείωσαν «σημαντική πρόοδο».

Ο Τζο Μπάιντεν υποδέχθηκε τον ομόλογό του σε πολυτελή χώρο στους λόφους της Καλιφόρνιας για συνάντηση εργασίας, γεύμα και σύντομο περίπατο, πλαισιωμένος από κορυφαία στελέχη της κυβέρνησής του.

Το τετ-α-τετ των δυο ηγετών, το οποίο που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC), είναι το πρώτο μετά τη συνάντησή τους στο περιθώριο των εργασιών της G20 στην Ινδονησία πριν έναν χρόνο.

Αποφυγή σύγκρουσης

Κατά την έναρξη της συνάντησης, ο Τζο Μπάιντεν τόνισε ότι οι δύο ηγέτες πρέπει να διασφαλίσουν πως «η αντιπαλότητα δεν θα εξελιχθεί σε σύγκρουση», εκφράζοντας την επιθυμία για αναθέρμανση του διαλόγου μεταξύ Ουάσινγκτον και Πεκίνου.

«Δύο μεγάλες χώρες, όπως οι ΗΠΑ και η Κίνα, δεν μπορούν να γυρίσουν την πλάτη η μία στην άλλη», είπε από την πλευρά του ο Σι Τζινπίνγκ στον αμερικανό πρόεδρο, τονίζοντας ότι οι η σύγκρουση και η αντιπαράθεση θα έχουν «αφόρητες συνέπειες για όλους».

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024