Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο παλιός είναι αλλιώς

Ο παλιός είναι αλλιώς

Πως ο Μήτογλου έχει επισκιάσει αγωνιστικά κάθε άλλη μεταγραφή στον Παναθηναϊκό.

«Δεν πρέπει να κλαις επειδή τελείωσε, πρέπει να χαμογελάς επειδή συνέβη». Με αυτό το post πριν από δυόμιση χρόνια τον Ιούνιο του 2021 ο Ντίνος Μήτογλου αποχαιρετούσε τον Παναθηναϊκό και έκανε το ταξίδι για το Μιλάνο και την Αρμάνι.

Ο διεθνής φόργουορντ πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις

Εκείνο το καλοκαίρι οι Πράσινοι είχαν πάρει και το τελευταίο τους πρωτάθλημα (και κύπελλο λίγο νωρίτερα) μέχρι σήμερα έστω και αν απουσίαζε ο Ολυμπιακός. Ο Μήτογλου συνεχίζοντάς στο μήνυμά του τότε, έδειχνε το τι σήμαινε για αυτόν ο Παναθηναϊκός.

«Ένας κύκλος κλείνει….ίσως ο πιο σημαντικός….ο πρώτος επαγγελματικός….γεμάτος με συναισθήματα , αναμνήσεις, εύκολες και δύσκολες στιγμές. Αυτό που μένει στο τέλος είναι το πόσο ευλογημένος είμαι για αυτά που έζησα στον Παναθηναϊκό και πόσο ευγνώμων για αυτά που πήρα, κέρδισα, έμαθα. Η τετραετία αυτή έχει σημαδέψει τη ζωή και την καριέρα μου. Με άνδρωσε μπασκετικά δίπλα σε μορφές του παγκόσμιου αθλητισμού όπως ο Φραγκίσκος Αλβέρτης και ο Δημήτρης Διαμαντίδης τους οποίους και ευχαριστώ θερμά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους προπονητές με τους οποίους συνεργάστηκα και όλο το staff (προπονητές, γυμναστές, φροντιστές , φυσιοθεραπευτές , γιατροί, έναν-έναν ξεχωριστά).

Ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου για τις στιγμές, τις εμπειρίες, τις φιλίες, τις οδηγίες. Ευχαριστώ τον κόσμο του Παναθηναϊκού για την αγάπη και την στήριξη. Ευχαριστώ τον κύριο Τάκη Τριαντόπουλο για τη συνεργασία και πάνω από όλα ευχαριστώ τον κύριο Δημήτρη Γιαννακόπουλο που με πίστεψε και με έφερε στον Παναθηναϊκό, για τη στήριξη που μου έδωσε και όλα όσα μου πρόσφερε. Εύχομαι τα καλύτερα στην οικογένεια και σε όλο τον οργανισμό του Παναθηναϊκού.

«Πότε δε φεύγεις πραγματικά από ένα μέρος που αγαπάς. Παίρνεις κομμάτι αυτού μαζί σου και αφήνεις ένα κομμάτι σου εκεί» είχε γράψει αφήνοντας ξεκάθαρα ορθάνοιχτη την πόρτα της επιστροφής.

Η πρόκληση (και αγωνιστική και οικονομική) να δοκιμάσει τη τύχη του στο Μιλάνο ήταν μεγάλη και δύσκολα μπορούσε να την αφήσει αλλά οι Πράσινοι ήξεραν ότι οι δρόμοι τους θα διασταυρωθούν ξανά. Στο μεταξύ τους παιχνίδι στο Μιλάνο, ο παίκτης είχε βρεθεί ντοπέ και αποκλείστηκε για 32 μήνες από τη ΦΙΜΠΑ. Από εκείνη τη στιγμή (και με δεδομένο ότι η Αρμάνι μετά από αυτή την εξέλιξη θα τον αποδέσμευε) άρχισε ουσιαστικά να μετράει αντίστροφα η επιστροφή του στον Παναθηναϊκό.

Μιλούσαν μαζί του από πέρσι

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Πράσινοι είχαν αρχίσει τις κουβέντες μαζί του από πολύ νωρίς, από πέρυσι κιόλας παρότι πριν από λίγες εβδομάδες είχαν αποκτήσει τον Ντουέιν Μπέικον !

Συνεπώς ήταν θέμα χρόνου όπως αποδείχθηκε η επιστροφή του με τα Πράσινα έστω και αν έπρεπε να περιμένει περισσότερο καθώς ο τραυματισμός του με την Εθνική καθυστέρησε την πρεμιέρα του.

Το πόσο έλειψε φάνηκε άμεσα στα δύο χαμένα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (τελικός Σούπερ Κάπ και Ευρωλίγκα) αλλά και στα υπόλοιπα παιχνίδια ενώ από τότε που γύρισε ο Παναθηναϊκος έχει μόλις μια ήττα στην Ευρωλίγκα.

Ήδη έχει 16 πόντους και 6 ριμπάουντ μέσο όρο στην Ευρώπη και ήταν ο καταλύτης στη δύσκολη νίκη επι της Ζαλγκίρις παρά την εξαιρετική εμφάνιση των Σλούκα και Λεσόρ.

Είναι μακράν ο πιο επιδραστικός παίκτης για την ομάδα του και γι’ αυτό αγωνιστικά έχει κλέψει ξεκάθαρα την παράσταση από μεγάλα αστέρια που αποκτήθηκαν εφέτος από τους Πράσινους όπως οι Σλούκας, Βιλντόζα, Ερνάνγκομεθ και Λεσόρ.

Ο κόουτς Αταμάν πίνει νερό στο όνομά του και από αυτόν αρχίζει και τελειώνει η πεντάδα και μάλιστα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ ήταν ο παίκτης κλειδί πάνω στον οποίο έστησε όλο το πλάνο για τη μεγάλη νίκη.

Ήδη ο Μήτογλου που πέρασε στα πιο…ψιλά το καλοκαίρι (καθώς ήταν μια επιστροφή όπως και ο Παπαπέτρου) έχει επισκιάσει κάθε άλλη μεταγραφή μέχρι τώρα, αγωνιστικά.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024