Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ντρέιμοντ Γκριν: Το «κακό παιδί» του NBA (vids)

Ντρέιμοντ Γκριν: Το «κακό παιδί» του NBA (vids)

Ο Ντρέιμοντ Γκριν μετά το κεφαλοκλείδωμα στον Ρούντι Γκομπέρ είναι ξανά στο επίκεντρο για αρνητικούς λόγους - Και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει...

Ο Ντρέιμοντ Γκριν μπορεί να έχει κατακτήσει τα πάντα στη… δυναστεία που έχουν «χτίσει» οι Γουόριορς, όμως ακόμη και στα 33 του χρόνια λειτουργεί παρορμητικά και σαν έφηβος χωρίς καθόλου μυαλό.

Ο φόργουορντ των «πολεμιστών» για άλλη μια φορά κατάφερε να γίνει το επίκεντρο στο ΝΒΑ για τους λάθος λόγους, καθώς στην αναμέτρηση κόντρα στους Τίμπεργουλβς, προχώρησε σε μια αδιανόητη ενέργεια, που θυμίζει… πάλη. Συγκεκριμένα, ο Γκριν μετά από μια σύρραξη που έγινε στο «Chase Center», εξαιτίας των ΜακΝτάνιελς και Κλέι Τόμπσον, επενέβη με… βία και έκανε κεφαλοκλείδωμα στον Ρούντι Γκομπέρ, σέρνοντας τον σε όλο το παρκέ.

Ο Γκριν που θυμίζει κάτι από… Πίστονς του 80′

Όπως είναι λογικό, αποβλήθηκε από το παιχνίδι, ενώ σήμερα βγήκε και η τιμωρία του από τη Λίγκα, που θα είναι για 5 αγωνιστικές, συν πρόστιμο, ενώ συνολικά όλη η αδικαιολόγητη συμπεριφορά του και η κίνηση πάλης θα του στοιχίσει περίπου 750.000 δολάρια, αφού δεν θα αμείβεται στα ματς που δεν θα αγωνιστεί.

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία να αναφερθεί όμως δεν είναι το τι συνέβη στο Γκόλντεν Στέιτ πριν λίγα 24ωρα, αλλά το μεγάλο πρόβλημα που έχει ο Ντρέιμοντ Γκριν, ο οποίος από τα πρώτα του χρόνια στο ΝΒΑ, μέχρι και τώρα μια δεκαετία και βάλε μετά συνεχίζει να είναι προκλητικός, αθυρόστομος κόντρα σε συμπαίκτες, αντιπάλους και διαιτητές, ενώ έχει τη φήμη του «βρώμικου» παίκτη. Και όχι άδικα.

Ο Γκριν μπορεί να έχει τεράστιο ταλέντο και να είναι το ιδανικό… συμπλήρωμα στους Γουόριορς, αλλάζοντας το σύγχρονο μπάσκετ, αλλά είναι κοινό μυστικό πως αποτελεί το «bad boy» του ΝΒΑ την τελευταία δεκαετία.

Είναι μια σπουδαία μορφή των «πολεμιστών», αλλά… θυμίζει κάτι από Ντιτρόιτ Πίστονς του 80′ και του 90′ που έριχναν κανονικό ξύλο. Όπως θα δείτε και παρακάτω ο Γκριν έχει εμπλακεί σε όλα τα αρνητικά συμβάντα των Γουόριορς, ενώ μόνο από τεχνικές ποινές και αποβολές έχει χάσει περισσότερα από 2.500.000 δολάρια.

Το πάτημα στον Σαμπόνις και η μπουνιά στον Πουλ

Ο Γκριν έχει γράψει ιστορία με μερικά από τα χτυπήματα του είτε εν ώρα αγώνα, είτε σε καβγά. Το εγκληματικό πάτημα στον Ντομάτας Σαμπόνις στο περσινό ματς με τους Κινγκς είναι ένα δείγμα, αφού ο Αμερικανός αποβλήθηκε με αντιαθλητικό φάουλ, αφού πάτησε στο στήθος του Λιθουανού ψηλού, που πήγε για μαγνητικά. Όπως θα δείτε στο βίντεο δεν υπάρχει αμφιβολία για το αν ήθελε να το κάνει επίτηδες ή όχι.

Και αν νομίζει κανείς ότι αυτά που κάνει ο Γκριν συμβαίνουν μόνο κόντρα σε αντιπάλους κάνει λάθος. Η περίπτωση της περιβόητης μπουνιάς στον συμπαίκτη του πέρσι στους Γουόριορς, Τζόρνταν Πουλ είναι το μεγάλο παράδειγμα.

Ο Αμερικανός φόργουορντ σε μια προπόνηση των Γουόριορς πήρε φόρα και επιτέθηκε στον συμπαίκτη του, επειδή του απάντησε και τον «γρονθοκόπησε», με αποτέλεσμα να μείνει εκτός και από τα πρώτα ματς των Γκόλντεν Στέιτ, αλλά και πλήρωσε πρόστιμο.

Από εκεί και πέρα, ο Γκριν έχει κόντρα με τους περισσότερους αντιπάλους του, είναι πλέον ο… master του trash talk, ενώ τα έχει βάλει ανοιχτά και με τον Κέβιν Ντουράντ, όταν αυτός αποχώρησε από τους Γουόριορς που επίσης ήταν συμπαίκτες, αλλά και με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, που ήταν ο μεγάλος του αντίπαλος στα χρόνια που «μάχονταν» για τον τίτλο με τους Καβαλίερς. Βέβαια, πλέον οι δύο τους έχουν εξαιρετικές σχέσεις και θέλουν να παίξουν και μαζί.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ντρέιμοντ Γκριν έχει φάει αμέτρητες τεχνικές ποινές για παράπονα σε διαιτητές, για κόντρα με αντιπάλους, ενώ έχει τις περισσότερες αποβολές από το 2014 και μετά.

Δείτε μερικά από τα «εγκλήματα» του Ντρέιμοντ Γκριν:

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024