Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τοπικοποίηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης

Τοπικοποίηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης

«Οι τοπικές αρχές είναι το καλύτερο επίπεδο διακυβέρνησης για τη διευκόλυνση της ανάπτυξης χωρίς αποκλεισμούς» δηλώνει ο Δήμαρχος Coulaines.

Στις 14 Νοεμβρίου, τα μέλη της Επιτροπής των Περιφερειών(ΕτΠ) του Συμβουλίου της Ευρώπης, Markku Markkula (FI/EPP) και Christophe Rouillon (FR/PES) συμμετείχαν σε συνεδρίαση της ομάδας εργασίας του Συμβουλίου για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ).

Αργότερα αυτό το μήνα, το Συμβούλιο της ΕΕ αναμένεται να εγκρίνει συμπεράσματα ειδικά για τους ΣΒΑ σε τοπικό επίπεδο. Η ισπανική Προεδρία του Συμβουλίου επιδιώκει μάλιστα την έγκριση των συμπερασμάτων στις 27 ή 30 Νοεμβρίου.

Η ενίσχυση της τοπικής διάστασης των ΣΒΑ είναι κάτι που ζητούσε η ΕτΠ, πιο πρόσφατα σε ψήφισμα που εγκρίθηκε κατά τη σύνοδο ολομέλειας της 10ης Οκτωβρίου.

Οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης σε τοπικό επίπεδο

«Χαίρομαι ιδιαίτερα για το γεγονός ότι το Συμβούλιο εγκρίνει συμπεράσματα που εστιάζουν στην τοπικοποίηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης. Αυτή είναι μια πραγματική αναγνώριση όλης της δουλειάς μας. Τα συμπεράσματα αυτά πρέπει να στηρίξουν την περαιτέρω ανάπτυξη εταιρικών σχέσεων μεταξύ ομοτίμων, όπου οι πρωτοπόρες πόλεις αναλαμβάνουν το προβάδισμα για τη δημιουργία αυτών των εταιρικών σχέσεων και την ενίσχυση της δράσης για τους ΣΒΑ.

Η ΕΕ θα πρέπει επίσης να ευθυγραμμίσει καλύτερα τα χρηματοδοτικά μέσα της ΕΕ και όλους τους ΣΒΑ, προκειμένου να στηρίξει τις περιφέρειες και τις πόλεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της βιωσιμότητας στο σύνολό της»,δήλωσε ο κ. Markkula, δημοτικός σύμβουλος του Espoo και πρόεδρος της περιφέρειας του Ελσίνκι.

Στην παρέμβασή του, ο κ. Rouillon τονίζει τη διεθνή διάσταση του ρόλου των τοπικών και περιφερειακών αρχών στην υλοποίηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης. Μεταξύ της 29ης Νοεμβρίου και της 1ης Δεκεμβρίου, η ΕτΠ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργανώνουν το φόρουμ για τις πόλεις και τις περιφέρειες για τις διεθνείς εταιρικές σχέσεις 2023, στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι πόλεων και περιφερειών από όλες τις ηπείρους για να συζητήσουν τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Το σύνθημα των ΣΒΑ είναι «δεν αφήνει κανέναν πίσω». Οι τοπικές αρχές είναι το καλύτερο επίπεδο διακυβέρνησης για τη διευκόλυνση της ανάπτυξης χωρίς αποκλεισμούς, λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές ανάγκες ενός ευρέος φάσματος κοινοτήτων και ιδίως ευάλωτων ομάδων, και κινητοποιώντας τις σχετικές υπηρεσίες για την παροχή ολοκληρωμένης στήριξης. Η πραγματική τοπική ανάληψη ευθύνης μπορεί να ενισχύσει την υλοποίηση των ΣΒΑ επί τόπου στις χώρες εταίρουςμας», δήλωσε ο δήμαρχος Coulaines και πρόεδρος της Ομάδας PES.

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024