Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ένας κόσμος ξεδιάντροπης αυτοπροβολής»: Οι ηθοποιοί του Χόλιγουντ επέστρεψαν στην ενεργό δράση

«Ένας κόσμος ξεδιάντροπης αυτοπροβολής»: Οι ηθοποιοί του Χόλιγουντ επέστρεψαν στην ενεργό δράση

Η τετράμηνη απεργία των ηθοποιών έχει πλέον τελειώσει και σε λιγότερο από μία εβδομάδα, οι σταρ έχουν επιστρέψει στις δημόσιες εμφανίσεις και στο καταιγιστικό tweeting.

«Η ιστορική απεργία των ηθοποιών του Χόλιγουντ το 2023 δεν έπεσε ποτέ σε ολοκληρωτικό μπλακ άουτ» γράφει ο Benjamin Lee στην Guardian. «Ενώ η πλειονότητα των αστέρων έμεινε να κουνάει τους αντίχειρες στις επαύλεις της, δόθηκαν εξαιρέσεις σε ορισμένες ταινίες, ώστε είτε να προχωρήσει η παραγωγή είτε να συνεχιστεί η προώθηση.

Ορισμένοι κανόνες επέτρεπαν ορισμένα πράγματα, όπως το να εμφανιστεί ένας ηθοποιός που είναι και σκηνοθέτης σε μια πρεμιέρα ή ένας ηθοποιός να φιλοξενηθεί στο Saturday Night Live λόγω διαφοράς στο συμβόλαιό του. Αλλά η τελευταία αυτή μαγική άδεια είχε μια βασική προϋπόθεση: Ο εν λόγω ηθοποιός δεν μπορούσε να διαφημίσει την ταινία ή την εκπομπή που του εξασφάλισε την εμφάνισή του εξ αρχής.

Δείτε το βίντεο

Αναπληρώνοντας τον χαμένο χρόνο

Λίγες ημέρες πριν ανέβει στη σκηνή ο καλεσμένος του SNL την περασμένη εβδομάδα, Timothée Chalamet, επιτέλους επιτεύχθηκε συμφωνία μετά από 118 ημέρες πικετοφορίας και έτσι ο ηθοποιός έγινε ένας από τους πρώτους αστέρες που «πούλησε» την ταινία του κα μετά ανέβασε στα σόσιαλ τον τρόπο που την πούλησε.

Επιτρέποντας στον ηθοποιό να αναδείξει ανοιχτά τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην ταινία Wonka αυτού του Δεκεμβρίου, ο Chalamet διασκέδασε την κατάσταση πειράζοντας χαρούμενα τους στίχους του τραγουδιού της ταινίας, Pure Imagination: «Έλα μαζί μου και θα βρεθείς σε έναν κόσμο ξεδιάντροπης αυτοπροβολής».

Δεν ήταν ο μόνος που επέστρεψε στην κανονικότητα, καθώς το Σαββατοκύριακο παρατηρήθηκε ένας ξαφνικός καταιγισμός αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δημόσιων εμφανίσεων και ευκαιριών για συνεντεύξεις, με τους ηθοποιούς να προσπαθούν απεγνωσμένα να αναπληρώσουν τον χαμένο χρόνο.

Λίγες ημέρες πριν ανέβει στη σκηνή ο καλεσμένος του SNL την περασμένη εβδομάδα, Timothée Chalamet, επιτέλους επιτεύχθηκε συμφωνία μετά από 118 ημέρες πικετοφορίας και έτσι ο ηθοποιός έγινε ένας από τους πρώτους αστέρες που «πούλησε» την ταινία του κα μετά ανέβασε στα σόσιαλ τον τρόπο που την πούλησε

Η Marvel δεν πρόλαβε

Ίσως ήταν πολύ αργά για την περιπέτεια των υπερηρώων «The Marvels», η οποία ξεκίνησε το βράδυ πριν από την επισημοποίηση του τέλους της απεργίας. Η εμφάνιση της Brie Larson στο The Tonight Show, της Iman Vellani σε ειδική προβολή στο Λος Άντζελες και μιας πλειάδας αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν φάνηκε να ενισχύει το ενδιαφέρον του κοινού, με την ταινία να σημειώνει το χαμηλότερο άνοιγμα του MCU όλων των εποχών, με μόλις 47 εκατ. δολάρια (πάνω από 100 εκατ. δολάρια λιγότερα από τον προκάτοχο Captain Marvel).

Η γενική κόπωση της Marvel ήταν αναμφίβολα και εδώ ένας βασικός παράγοντας (νωρίτερα φέτος το Ant-Man 3 ήταν επίσης μια κριτική και εμπορική απογοήτευση).

Ο αστέρας επίσης της Marvel, Tom Hiddleston, επέστρεψε επίσης στο κύκλωμα προώθησης της τελευταίας στιγμής, εμφανιζόμενος στο The Tonight Show μαζί με τη Brie Larson συμβάλλοντας στο να πυροδοτηθούν πολλά συναρπαστικά πρωτοσέλιδα, αφού μίλησε για τη φημολογούμενη επιστροφή του Robert Downey Jr στο ρόλο του Iron Man (τι είναι ο θάνατος στο πολυσύμπαν, στην τελική;).

Δείτε το βίντεο 

Κάποιοι πρόλαβαν τον χρόνο μετά την απεργία

Η εμφάνιση της Hewson, για να προωθήσει τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στο μουσικό δράμα της Apple Flora and Son, θα είναι μία από τις πολλές που θα γίνουν τις επόμενες εβδομάδες και θα χρησιμεύσουν ως ετεροχρονισμένη διαφήμιση (η ταινία κυκλοφόρησε στο streaming τον Σεπτέμβριο).

Μπορεί οι υποψηφιότητες για τα Όσκαρ να μην ανακοινώνονται μέχρι τον Ιανουάριο, αλλά το ταξίδι προς τα εκεί συνήθως ξεκινά μήνες πριν, κατά τη διάρκεια της φθινοπωρινής φεστιβαλικής περιόδου, που φέτος ήταν αδύναμη έως ανύπαρκτη. Τρανοί υποψήφιοι όπως ο Μπράντλεϊ Κούπερ, η Ανέτ Μπένινγκ και ο Μαρκ Ρούφαλο που δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν το μονοπάτι της καμπάνιας.

Ταινίες όπως οι Past Lives, Ferrari και Anatomy of a Fall είχαν τη δυνατότητα να ξεκινήσουν τη διαφήμισή τους νωρίτερα με αστέρες όπως η Γκρέτα Λι και ο Άνταμ Ντράιβερ να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις του FYC και αφιερώματα σε φεστιβάλ, καθώς οι ταινίες προέρχονταν από ανεξάρτητους διανομείς.

Ένα στέλεχος του στούντιο δήλωσε στο Hollywood Reporter την περασμένη εβδομάδα: «Της λέμε να ποστάρει, να ποστάρει, να ποστάρει!»

«Της λέμε να ποστάρει, να ποστάρει, να ποστάρει!»

Αλλά οι μεγαλύτερες ταινίες μειονέκτησαν. Έτσι, σχεδόν αμέσως μετά τη λήξη της απεργίας, κανονίστηκε ένας καταιγισμός εκδηλώσεων, στάλθηκαν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κλείστηκαν συνεντεύξεις. «Έχουμε τόσες πολλές ιδέες που θέλουμε να υλοποιήσουμε, αλλά χρειαζόμαστε τους ηθοποιούς μας για να τις εκτελέσουν» δήλωσε στο Variety ένας ανώτερος δημοσιογράφος των βραβείων. «Τώρα, είμαστε έτοιμοι να πιάσουμε δουλειά».

Οι πρωταγωνιστές του καυτού κωμικού δράματος The Holdovers του Alexander Payne (μία από τις ταινίες με τις καλύτερες κριτικές του φθινοπωρινού φεστιβάλ) εμφανίζονται σε εκδηλώσεις «mix and mingle» καθώς και σε ένα πιο επίσημο junket αυτή την εβδομάδα. Η ταινία έχει ήδη καλές επιδόσεις σε μεγαλύτερες πόλεις πριν ξεκινήσει να προβάλλεται ευρέως αυτό το Σαββατοκύριακο, ενόψει της Ημέρας των Ευχαριστιών, και είναι το είδος του crowd-pleaser που θα επωφεληθεί από το να έχει τους τρεις, απίστευτα αποτελεσματικούς, ηθοποιούς της μπροστά και στο επίκεντρο. Η πρωταγωνίστρια Da’Vine Joy Randolph, θερμό φαβορί για να κερδίσει το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας για την ερμηνεία της, επιτράπηκε επιτέλους να προωθήσει την ταινία με μια κοινοποίηση του τρέιλερ στο Instagram κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Ένα στέλεχος του στούντιο δήλωσε στο Hollywood Reporter την περασμένη εβδομάδα: «Της λέμε να ποστάρει, να ποστάρει, να ποστάρει!».

Το τρέιλερ της ταινίας The Holdovers

Αυτά που έρχονται

Το τέλος της απεργίας επέτρεψε επίσης να γίνουν συμφωνίες, ή τουλάχιστον να ανακοινωθούν, δεδομένου ότι πολλές από αυτές είχαν ίσως προσχεδιαστεί για να κυκλοφορήσουν κατά τη διάρκεια της απεργίας. Το Netflix αποκάλυψε ότι ο Antoine Fuqua θα συνεργαστεί εκ νέου με τον πρωταγωνιστή των Training Day και Equalizer, Denzel Washington, για ένα έπος δράσης με θέμα τον πολεμιστή Hannibal.

Η κυκλοφορία του πρώτου τρέιλερ για μια ακόμη ταινία Garfield, αυτή τη φορά κινουμένων σχεδίων, έδωσε επίσης τη δυνατότητα στον πρωταγωνιστή της φωνής Chris Pratt να το μοιραστεί με τους 45,5 εκατομμύρια followers του, μια ώθηση που δεν πρέπει να καταλάβει κανείς για την έναρξη του μάρκετινγκ της ταινίας.

Δείτε το τρέιλερ της νέας ταινίας Garfield

*Με στοιχεία από theguardian.com  

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024