Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χόλιγουντ: Η Φραν Ντρέσερ αποκαλύπτει τι της είπε ο Τζορτζ Κλούνεϊ μετά τη λήξη της απεργίας

Χόλιγουντ: Η Φραν Ντρέσερ αποκαλύπτει τι της είπε ο Τζορτζ Κλούνεϊ μετά τη λήξη της απεργίας

Η πρωταγωνίστρια του σήριαλ «Νταντά», 66 ετών, είπε ότι ο Τζορτζ σοκαρίστηκε όταν έμαθε ότι έλαβε τη συγκεκριμένη συμφωνία από τα στούντιο.

Το συνδικάτο SAG-AFTRA κατέληξε σε προσωρινή συμφωνία για μια νέα, τριετή σύμβαση με τα στούντιο το πρωί της Πέμπτης, μετά από μια επίπονη και ιστορική απεργία που απειλούσε να ρίξει τη βιομηχανία στο χάος.

Η Φραν Ντρέσερ (Fran Drescher), η οποία είναι πρόεδρος του σωματείου, δήλωσε στον Billy Bush του Extra τι είχε συζητήσει όλο αυτόν τον καιρό, καθώς και με τη λήξη της συμφωνίας, με μερικές από τις μεγαλύτερες διασημότητες του χώρου – συμπεριλαμβανομένου του Τζορτζ Κλούνεϊ.

Η πρωταγωνίστρια του σήριαλ «Νταντά», 66 ετών, είπε ότι ο Τζορτζ Κλούνεϊ (George Clooney) σοκαρίστηκε όταν έμαθε ότι έλαβε τη συγκεκριμένη συμφωνία από τα στούντιο.

«Ο Τζορτζ Κλούνεϊ μου είπε «θα στοιχημάτιζα το σπίτι μου και θα το έχανα, ότι δεν θα μπορούσες να πάρεις τη συμφωνία που πήρες, ότι δεν θα ξεπερνούσες το ένα δισεκατομμύριο δολάρια”. Και αυτό με έκανε τόσο ευτυχισμένη»

«Θα στοιχημάτιζα το σπίτι μου»

«Ο Τζορτζ Κλούνεϊ μου είπε «θα στοιχημάτιζα το σπίτι μου και θα το έχανα, ότι δεν θα μπορούσες να πάρεις τη συμφωνία που πήρες, ότι δεν θα ξεπερνούσες το ένα δισεκατομμύριο δολάρια”. Και αυτό με έκανε τόσο ευτυχισμένη» είπε η Φραν Ντρέσερ.

Έλαβε επίσης ένα τηλεφώνημα από τον Τάιλερ Πέρι (Tyler Perry). «Είμαι τόσο, τόσο περήφανος για σένα» θυμάται ότι της είπε.

Στο σημείο αυτό, να πούμε ότι κατά τη διάρκει της απεργίας ο Τζορτζ Κλούνεϊ, ο Τάιλερ Πέρι και άλλοι A-list ηθοποιοί προσφέρθηκαν να δώσουν 1 εκατομμύριο δολάρια για να προσπαθήσουν να συμβάλουν στην επίλυση της πολύμηνης απεργίας των ηθοποιών.

Η Ντρέσερ χαρακτήρισε την προσφορά «εξαιρετικά γενναιόδωρη», αλλά εξήγησε ότι δεν θα ήταν δυνατή νομικά. «Είμαστε ένα ομοσπονδιακά ρυθμιζόμενο εργατικό συνδικάτο και οι μόνες εισφορές που μπορούν να πάνε στα ταμεία σύνταξης και υγείας μας πρέπει να προέρχονται από τον εργοδότη. Έτσι, αυτό για το οποίο αγωνιζόμαστε όσον αφορά τις παροχές πρέπει να παραμείνει σε αυτή τη σύμβαση» εξήγησε.

Άλλα μεγάλα ονόματα που επικοινώνησαν με την Ντρέσερ ήταν ο Μπεν Άφλεκ (Ben Affleck) και η Τζένιφερ Λόπεζ (Jennifer Lopez), ο Ράιαν Ρέινολντς (Ryan Reynolds), η Λόρα Ντερν (Laura Dern) και η Κέρι Ουάσινγκτον (Kerry Washington).

Είχε επίσης νέα από τον Μπράντλεϊ Κούπερ (Bradley Cooper), ο οποίος θυμήθηκε την καλοσύνη που του έδειξε όταν αυτός ήταν απλώς ένας υπάλληλος του ξενοδοχείου που οδηγούσε την τότε σταρ «Νταντά» στο δωμάτιό της.

«Ποτέ δε θα σε ξεχάσω ότι με έβλεπες»

«Ο Μπράντλεϊ Κούπερ μου είπε ότι πριν από πολλά, πολλά χρόνια, όταν ήμουν ακόμα στη Νταντά και δούλευε σε ένα ξενοδοχείο και ίσως μου έφερνε τις βαλίτσες μου στο δωμάτιό μου και μιλούσαμε σε όλη τη διαδρομή και μου είπε: «Ποτέ, ποτέ δεν ξέχασα πόσο ευγενική ήσουν, πόσο με έκανες να νιώσω ότι με έβλεπες και πώς μου μίλησες σαν να ήμουν ισότιμος, και δεν θα το ξεχάσω ποτέ αυτό και χαίρομαι που είχα την ευκαιρία να σε ευχαριστήσω τώρα».

Περιγράφοντας πώς φτάσανε στη λήξη της απεργίας, είπε: «Ήταν συγκινητική η ιστορία σε όλη τη διάρκεια… Είχαμε φτάσει σε ένα όριο, στο οποίο ξεπεράσαμε το φράγμα των δισεκατομμυρίων δολαρίων και καταλήξαμε σε ένα ποσό 1.011.000.000 δολαρίων, το οποίο είναι αρκετά ιστορικό όσον αφορά το μέγεθος της σύμβασης σε αυτόν τον κλάδο».

Δύο εβδομάδες εντατικών διαπραγματεύσεων μεταξύ του συνδικάτου των διαμεσολαβητών και της Alliance of Motion Picture and Television Producers φαίνεται ότι οδήγησαν σε μια σημαντική εξέλιξη της μακροχρόνιας διαμάχης, με την επίσημη λήξη να έχει οριστεί για τις 12.01 π.μ. της Πέμπτης, 9 Νοεμβρίου».

Είχε επίσης νέα από τον Μπράντλεϊ Κούπερ (Bradley Cooper), ο οποίος θυμήθηκε την καλοσύνη που του έδειξε όταν αυτός ήταν απλώς ένας υπάλληλος του ξενοδοχείου που οδηγούσε την τότε σταρ «Νταντά» στο δωμάτιό της

Πέντε μήνες απεργίας

Το συνδικάτο ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι οι διαπραγματευτές του ψήφισαν ομόφωνα υπέρ της έγκρισης της προσωρινής συμφωνίας, η οποία θα προωθηθεί στο εθνικό συμβούλιο του συνδικάτου την Παρασκευή για «εξέταση και καταγραφή».

Οι απεργίες ξεκίνησαν στις 14 Ιουλίου με τους ηθοποιούς να αναδεικνύουν μια σειρά από ζητήματα, όπως οι αμοιβές και η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, στο επίκεντρο των συνομιλιών.

Η συμφωνία πρέπει ακόμη να επικυρωθεί από τα μέλη του συνδικάτου, αλλά θα βάλει τέλος σε ένα καλοκαίρι απεργιακών κινητοποιήσεων που είδε επίσης τους συγγραφείς του Χόλιγουντ να απεργούν για σχεδόν πέντε μήνες.

Οι συνομιλίες είχαν καταρρεύσει μόλις στις 12 Οκτωβρίου, όταν τα αφεντικά των στούντιο αποχώρησαν με την αιτιολογία ότι η πρόταση της SAG-AFTRA για 800 εκατομμύρια δολάρια περισσότερα ετησίως σήμαινε ότι «το χάσμα είναι πολύ μεγάλο».

63 χρόνια είχε να γίνει τέτοια κινητοποίηση

Όμως ο διευθύνων σύμβουλος του Netflix, ο Ted Sarandos, ο David Zaslav της Warner Bros Discovery και ο διευθύνων σύμβουλος της Disney, ο Bob Iger, συμμετείχαν αυτοπροσώπως στην επανέναρξη των συνομιλιών στα εθνικά κεντρικά γραφεία του συνδικάτου στο Λος Άντζελες, καθώς η διαμάχη απειλούσε να γονατίσει τη βιομηχανία.

Η Warner Bros προέβλεψε τον Σεπτέμβριο ότι η απεργία των ηθοποιών και των σεναριογράφων θα την έκανε να χάσει έως και 500 εκατομμύρια δολάρια φέτος.

Η πρώτη διπλή στάση εργασίας στο Χόλιγουντ εδώ και 63 χρόνια, σταμάτησε τις παραγωγές σε ολόκληρη τη βιομηχανία και κόστισε στην οικονομία δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα στούντιο ανακοίνωσαν ότι ανέστειλαν τις διαπραγματεύσεις για τη σύμβαση τον Οκτώβριο, αφού έκαναν μια προσφορά εξίσου καλή με εκείνη που έθεσε τέρμα στην απεργία των συγγραφέων.

«Είναι σαφές ότι το χάσμα μεταξύ της AMPTP και της SAG-AFTRA είναι πολύ μεγάλο και οι συζητήσεις δεν μας οδηγούν πλέον προς μια παραγωγική κατεύθυνση’, ανέφερε η AMPTP σε ανακοίνωσή της.

Το σωματείο ηθοποιών κατήγγειλε τις «τακτικές εκφοβισμού» των αντιπάλων τους και δήλωσε ότι παραποιούν άγρια τις προσφορές τους.

Οι συνομιλίες συνεχίστηκαν στις 24 Οκτωβρίου μετά από ένα διάλειμμα σχεδόν δύο εβδομάδων, όταν, τα στούντιο βελτίωσαν την προσφορά τους για αύξηση των κατώτατων μισθών των ηθοποιών και προχώρησαν σε ένα μπόνους ροής με βάση την επιτυχία και την τηλεθέαση.

«Δεν κάναμε τόσο δρόμο για να υποκύψουμε τώρα»

Δύο ημέρες αργότερα κυκλοφόρησε μια επιστολή υπογεγραμμένη από χιλιάδες ηθοποιούς, η οποία έλεγε στους διαπραγματευτές του σωματείου: «Δεν κάναμε τόσο δρόμο για να υποκύψουμε τώρα».

Οι λεπτομέρειες της νέας συμφωνίας δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστές, αφού τα στούντιο έκαναν την «τελευταία, καλύτερη και τελική» προσφορά τους σχετικά με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, η οποία, όπως φοβούνται οι ηθοποιοί, θα καταστρέψει το επάγγελμά τους.

Τα στούντιο απαιτούσαν το δικαίωμα να σκανάρουν τους ηθοποιούς έναντι μιας εφάπαξ αμοιβής για να χρησιμοποιήσουν το ομοίωμά τους σε μελλοντικές παραγωγές, σύμφωνα με το Hollywood Reporter.

Σε επιστολή προς τους ηθοποιούς τον περασμένο μήνα, το σωματείο υποστήριξε ότι οι εταιρείες «αρνούνται να προστατεύσουν τους καλλιτέχνες από την αντικατάσταση τους από την τεχνητή νοημοσύνη, αρνούνται να αυξήσουν τους μισθούς σας ώστε να συμβαδίζουν με τον πληθωρισμό και αρνούνται να μοιραστούν ένα μικρό μέρος των τεράστιων εσόδων που τους αποφέρει η δουλειά ΣΑΣ».

Το συνδικάτο έχει εργαστεί για να κλείσει κάθε πιθανό παραθυράκι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μελλοντικά ζητήματα, καθώς και για να εξασφαλίσει μια σημαντική αύξηση των ανώτατων ορίων των εισφορών υγείας και συντάξεων που δεν έχουν αλλάξει εδώ και δεκαετίες.

Sports in

Η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του εκτός έδρας αγώνα με την Άστον Βίλα

Συνεχίζεται την Κυριακή (28/4) η διάθεση των εισιτηρίων του αγώνα Άστον Βίλα – Ολυμπιακός, όπως ενημέρωσε η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024