Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Χαμάς σε ΗΠΑ για τα νοσοκομεία: «Επαναλαμβάνετε τα ψέματα που προπαγανδίζει το Ισραήλ»

Χαμάς σε ΗΠΑ για τα νοσοκομεία: «Επαναλαμβάνετε τα ψέματα που προπαγανδίζει το Ισραήλ»

Οι ΗΠΑ δίνουν «πράσινο φως για νέες σφαγές» στα νοσοκομεία από τον στρατό του Ισραήλ, λέει η Χαμάς.

Η Χαμάς αρνείται κατηγορηματικά και καταδικάζει τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ ότι η οργάνωση χρησιμοποιεί τα νοσοκομεία, μεταξύ των οποίων και το Αλ Σίφα για να διεξάγει στρατιωτικές ενέργειες.

«Ο Λευκός Οίκος επαναλαμβάνει τα ψέματα που προπαγανδίζει το Ισραήλ» τονίζει η Χαμάς.

«Αυτές οι δηλώσεις ανάβουν το πράσινο φως στην ισραηλινή κατοχή να διαπράξει περαιτέρω βάναυσες σφαγές με στόχο νοσοκομεία, με στόχο την καταστροφή του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης της Γάζας και τον εκτοπισμό των Παλαιστινίων».

Ζητά διεθνή επιτροπή από τον ΟΗΕ

Η Χαμάς ζητά επίσης από τον ΟΗΕ να «συστήσει μια διεθνή επιτροπή για να επιθεωρήσει όλα τα νοσοκομεία της Γάζας», προκειμένου να «αποκαλύψει τα ψέματα του Ισραήλ».

ΗΠΑ: Η Χαμάς και η Ισλαμική Τζιχάντ χρησιμοποιούν νοσοκομεία στη Γάζα

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον «έχει πληροφορίες ότι η Χαμάς και η Ισλαμική Τζιχάντ χρησιμοποιούν ορισμένα νοσοκομεία στη Λωρίδα της Γάζας, ανάμεσά τους και το Αλ Σίφα, και τις σήραγγες κάτω από αυτά για να κρύβουν και να υποστηρίζουν τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις και να κρατούν ομήρους».

Όπως είπε, μέλη των δύο οργανώσεων «λειτουργούν ένα κέντρο διοίκησης και ελέγχου από το Αλ Σίφα στην πόλη της Γάζας και αποθηκεύουν όπλα εκεί».

Ο Κίρμπι, πάντως, δεν παρουσίασε κανένα στοιχείο για να στηρίξει τους ισχυρισμούς του, οι οποίοι απηχούν τους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν – επίσης χωρίς στοιχεία – από το Ισραήλ.

«Κακοσκηνοθετημένο έργο» οι «ενδείξεις» του Ισραήλ ότι όμηροι κρατούνταν σε νοσοκομείο

Για «κακοσκηνοθετημένο έργο» έκανε λόγο το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού ότι έχει «ενδείξεις» πως η οργάνωση κρατούσε ομήρους σε ένα παιδιατρικό νοσοκομείο της Γάζας.

Την Δευτέρα, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι εμφανίστηκε σε ένα βίντεο δηλώνοντας ότι βρίσκεται στο παιδιατρικό νοσοκομείο Αλ Ραντίσι, στην Πόλη της Γάζας, όπου, όπως είπε, βρέθηκαν «ενδείξεις» της παρουσίας ομήρων, όπως ένα μπιμπερό ή ένα κομμάτι σχοινί κοντά σε μια καρέκλα. Έδειξε επίσης ένα χαρτί κρεμασμένο σε έναν τοίχο λέγοντας ότι ήταν το «πρόγραμμα» των «δεσμοφυλάκων» των ομήρων.

«Δεν υπάρχει ούτε μια απόδειξη» σε αυτό το βίντεο, απάντησε το υπουργείο Υγείας της Γάζας, κάνοντας λόγο για «κακή σκηνοθεσία». «Ο κατακτητής (σ.σ. το Ισραήλ) πιστεύει ότι η παρουσία βρεφικών κρεβατιών σε ένα παιδιατρικό νοσοκομείο αποτελεί ασυνήθιστη απόδειξη, κοροϊδεύει τον κόσμο», πρόσθεσε.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024