Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Καταρρίψαμε ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-25 στην Αβντιίβκα, λένε ουκρανικές πηγές

Ουκρανία: Καταρρίψαμε ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-25 στην Αβντιίβκα, λένε ουκρανικές πηγές

Ουκρανικές πηγές μεταδίδουν ότι καταρρίφθηκε ρωσικό αεροσκάφος στην Αβντιίβκα από τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, και πως πρόκειται για το όγδοο αεροσκάφος που χάνεται τον τελευταίο μήνα.

Η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε χθες Τρίτη ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-25 (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Vasily Fedosenko) στην περιοχή της Αβντιίβκα, στην ανατολική περιφέρεια Ντονέτσκ, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού Ολεξάντρ Στούπουν.

Απωθήσαμε 15 ρωσικές επιθέσεις το τελευταίο 24ωρο

Πρόκειται για το όγδοο ρωσικό αεροσκάφος που καταρρίπτεται τον τελευταίο μήνα, υποστήριξε. Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, συμπλήρωσε ο Στούπουν, απώθησαν 15 ρωσικές επιθέσεις στην περιοχή το τελευταίο 24ωρο.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποστήριξε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που δόθηκε απόψε στη δημοσιότητα πως οι απώλειες των ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή της Αβντιίβκα είναι μεγαλύτερες από εκείνες που υπέστησαν στις πολύμηνες μάχες για την κατάληψη της Μπαχμούτ.

«Οσο περισσότερες είναι οι απώλειες των ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή της Αβντιίβκα, σε τόσο χειρότερη θέση θα περιέλθει η Μόσχα αναφορικά με τις πολεμικές επιχειρήσεις της», είπε ο ουκρανός πρόεδρος, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Θα συνεχιστεί η βοήθεια

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Αντονι Μπλίνκεν διαβεβαίωσε προχθές Δευτέρα ανώτερο ουκρανό αξιωματούχο ότι η υποστήριξη της Ουάσιγκτον στο Κίεβο θα συνεχιστεί, ιδίως τον χειμώνα, κατά τη διάρκεια του οποίου αναμένονται νέα ρωσικά πλήγματα σε απαραίτητες υποδομές.

«Σε όλες τις συζητήσεις μας με την ουκρανική κυβέρνηση, επιμένουμε πως θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό της», είπε στον Τύπο ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Μάθιου Μίλερ.

Ο Αντονι Μπλίνκεν συζήτησε με τον Αντρίι Γέρμακ «μέτρα που μπορούμε να λάβουμε μαζί με την Ουκρανία για να ενισχύσουμε τις υποδομές της ενόψει του ερχόμενου χειμώνα», δήλωσε στους διαπιστευμένους συντάκτες ο Μάθιου Μίλερ.

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024