Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία: Πολιτική επιστράτευση υπαλλήλων στις δημόσιες μεταφορές ενόψει απεργίας

Ιταλία: Πολιτική επιστράτευση υπαλλήλων στις δημόσιες μεταφορές ενόψει απεργίας

Με την απόφαση για πολιτική επιστράτευση, ο Ματέο Σαλβίνι ουσιαστικά μειώνει τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης στα μέσα μεταφοράς σε τέσσερις ώρες.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Flavio Lo Scalzo) υπέγραψε απόφαση με την οποία διατάσσει πολιτική επιστράτευση του προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών μεταφορών ενόψει της απεργίας της 17ης Νοεμβρίου.

Η απεργιακή κινητοποίηση προκηρύχθηκε από τα συνδικάτα Cgil και Uil σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το προσχέδιο προϋπολογισμού του ιταλικού δημοσίου που καταρτίστηκε από την κυβέρνηση Μελόνι.

«Πρόκειται για σοβαρότατη πολιτική πράξη»

Τη Δευτέρα, «ανεξάρτητη επιτροπή εγγύησης», τα μέλη της οποίας ορίζονται από το προεδρείο του ιταλικού κοινοβουλίου, ζήτησε «επανακαθορισμό» της απεργίας αυτής, κρίνοντας πως πλήττει άνισα παραγωγικούς τομείς της χώρας.

Με την υπογραφή της πολιτικής επιστράτευσης, ο Ματέο Σαλβίνι ουσιαστικά μειώνει τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης στα μέσα μεταφοράς σε τέσσερις ώρες (από οκτώ που προβλέπονταν).

«Πρόκειται για σοβαρότατη πολιτική πράξη και η σιωπή της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι, η οποία μπορούσε να σταματήσει τον Σαλβίνι, είναι πραγματικά εκκωφαντική», δήλωσε ο γραμματέας του συνδικάτου Cgil, Μαουρίτσιο Λαντίνι, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Η «επιτροπή εγγύησης»

Νωρίτερα, η «ανεξάρτητη επιτροπή εγγύησης», είχε καλέσει τα δύο συνδικάτα να επανακαθορίσουν την κινητοποίησή τους, κυρίως λόγω του ότι δεν αφορά στον ίδιο βαθμό όλους τους επαγγελματικούς κλάδους και τις περιοχές της χώρας.

Η «επιτροπή εγγύησης» απαρτίζεται από συνταγματολόγους και εργατολόγους, οι οποίοι επιλέγονται από τους προέδρους της ιταλικής βουλής και της γερουσίας.

Αρμοδιότητά της είναι να διαπιστώνει αν σε κάθε απεργιακή κινητοποίηση υπάρχουν εγγυήσεις για τη διασφάλιση βασικών ατομικών δικαιωμάτων, όπως αυτά καθορίζονται από το Σύνταγμα της χώρας.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024