Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ισραηλινός στρατός: Το νοσοκομεία στη Γάζα κινδυνεύουν να χάσουν την προστασία τους

Ισραηλινός στρατός: Το νοσοκομεία στη Γάζα κινδυνεύουν να χάσουν την προστασία τους

«Λόγω της χρήσης των νοσοκομείων για στρατιωτικούς σκοπούς από τη Χαμάς, τα νοσοκομεία θα χάσουν την ειδική προστασία τους στο διεθνές δικαστήριο» είπε ο Ντάνιελ Χάγκαρι

Καθώς οι ισραηλινές επιθέσεις στην περιοχή του νοσοκομείου Αλ Σίφα συνεχίζονται, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χάγκαρι απείλησε ότι τα νοσοκομεία σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας θα μπορούσαν να χάσουν την προστασία τους σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο.

Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί τα νοσοκομεία ως στρατιωτικές βάσεις, κάτι που η παλαιστινιακή ομάδα και διεθνείς γιατροί που έχουν εργαστεί στα νοσοκομεία αρνούνται. Οι Ισραηλινοί δεν έχουν παρουσιάσει αδιάσειστα στοιχεία για να υποστηρίξουν τον ισχυρισμό τους.

«Τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε τονίσει, ξανά και ξανά, ότι λόγω της χρήσης των νοσοκομείων για στρατιωτικούς σκοπούς από τη Χαμάς, [τα νοσοκομεία] θα χάσουν την ειδική προστασία τους στο διεθνές δικαστήριο» δήλωσε ο Hagari σε συνέντευξη Τύπου.

Δεν έχει αρμοδιότητα το Ισραήλ

Το Ισραήλ δεν έχει την αρμοδιότητα να λαμβάνει αποφάσεις για το αν εφαρμόζεται το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν επανειλημμένα καλέσει το Ισραήλ να μην επιτίθεται στα νοσοκομεία, όπου συνεχίζουν να νοσηλεύονται ασθενείς.

Χαμάς σε ΗΠΑ για τα νοσοκομεία: «Επαναλαμβάνετε τα ψέματα που προπαγανδίζει το Ισραήλ»

Η Χαμάς αρνείται κατηγορηματικά και καταδικάζει τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ ότι η οργάνωση χρησιμοποιεί τα νοσοκομεία, μεταξύ των οποίων και το Αλ Σίφα για να διεξάγει στρατιωτικές ενέργειες.

«Ο Λευκός Οίκος επαναλαμβάνει τα ψέματα που προπαγανδίζει το Ισραήλ» τονίζει η Χαμάς.

«Αυτές οι δηλώσεις ανάβουν το πράσινο φως στην ισραηλινή κατοχή να διαπράξει περαιτέρω βάναυσες σφαγές με στόχο νοσοκομεία, με στόχο την καταστροφή του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης της Γάζας και τον εκτοπισμό των Παλαιστινίων».

Η Χαμάς ζητά επίσης από τον ΟΗΕ να «συστήσει μια διεθνή επιτροπή για να επιθεωρήσει όλα τα νοσοκομεία της Γάζας», προκειμένου να «αποκαλύψει τα ψέματα του Ισραήλ».

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024