Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: Το Μπελίζ διακόπτει τις σχέσεις με το Ισραήλ λόγω των «αδιάκοπων και άνευ διακρίσεων βομβαρδισμών»

Γάζα: Το Μπελίζ διακόπτει τις σχέσεις με το Ισραήλ λόγω των «αδιάκοπων και άνευ διακρίσεων βομβαρδισμών»

«Παρά τις εκκλήσεις μας, το Ισραήλ δεν έχει σταματήσει να παραβιάζει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η κυβέρνηση του Μπελίζ.

Η κυβέρνηση του Μπελίζ ανακοίνωσε χθες Τρίτη πως διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ, επικαλούμενη τους «αδιάκοπους και άνευ διακρίσεων βομβαρδισμούς στη Γάζα» μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου από μαχητές της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος (στη φωτογραφία από το Twitter, επάνω, η σημαία του Ισραήλ, αριστερά, και του Μπελίζ).

«Οι βομβαρδισμοί έχουν καταστρέψει κτίρια και υποδομές»

«Από την 7η Οκτωβρίου 2023, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) έχουν επιδοθεί σε άνευ διακρίσεων βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας, από τους οποίους έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 11.000 αθώοι πολίτες, κυρίως γυναίκες και παιδιά.

»Οι βομβαρδισμοί έχουν καταστρέψει κτίρια και υποδομές, συμπεριλαμβανομένων νοσοκομείων, σχολείων και άλλων εγκαταστάσεων», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η κυβέρνηση αυτής της μικρής χώρας στην Κεντρική Αμερική κατηγορεί επίσης το Ισραήλ ότι παραβιάζει κατ’ εξακολούθηση το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Λωρίδα της Γάζας.

«Κατάπαυση του πυρός»

«Εχουμε απευθύνει έκκληση στο Ισραήλ να προχωρήσει άμεσα σε κατάπαυση του πυρός και να επιτρέψει την απρόσκοπτη παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

»Παρά τις εκκλήσεις μας, το Ισραήλ δεν έχει σταματήσει να παραβιάζει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, ούτε επιτρέπει σε ανθρωπιστικές οργανώσεις να απαλύνουν τον πόνο εκατομμυρίων κατοίκων της Γάζας», υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Στον «αέρα» το Μακάμπι – Παναθηναϊκός λόγω του κόσμου των Ισραηλινών

Το Game 3 της Μακάμπι με τον Παναθηναϊκό φέρεται να είναι στον… αέρα εξαιτίας των φιλάθλων των Ισραηλινών, σύμφωνα με όσα αναφέρουν δημοσιεύματα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024