Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το «μαγείρεμα» του Πέρεθ: Οι νέοι «γκαλάκτικος», ο Τσάμπι Αλόνσο και ένα κομβικό καλοκαίρι (pics)

Το «μαγείρεμα» του Πέρεθ: Οι νέοι «γκαλάκτικος», ο Τσάμπι Αλόνσο και ένα κομβικό καλοκαίρι (pics)

Η Ρεάλ Μαδρίτης και το πλάνο... 2028 που τη φέρνουν μπροστά σε ένα σημαντικό καλοκαίρι - Πώς έχει φέρει την κατάσταση ο Πέρεθ στη βασίλισσα που βρίσκεται 1-2 κινήσεις μακριά από την απόλυτη κυριαρχία.

H Ρεάλ Μαδρίτης αποτελεί τη μεγαλύτερη ομάδα στον κόσμο και ο Φλορεντίνο Πέρεθ έχει μπει σε μια διαδικασία να επαναφέρει τη βασίλισσα στην κορυφή της Ευρώπης και μάλιστα με ένα μεγαλόπνοο σχέδιο.

Ο Ισπανός μεγιστάνας μετά την ολοκλήρωση της ανακαίνισης του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» έχει βάλει μπροστά το πλάνο… 2028 για τη Ρεάλ, έχοντας μοναδικό στόχο να κυριαρχήσει για τα επόμενα χρόνια.

Το πλάνο… 2028 και ένα πολύ σημαντικό καλοκαίρι για τη Ρεάλ

Ο Πέρεθ και η Ρεάλ τα τελευταία χρόνια είχε και έχει στόχο να αποκτήσει ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και όχι μόνο, με τον Πέρεθ να βλέπει μπροστά του τη δημιουργία των νέων «γκαλάκτικος».  Η αρχή είχε γίνει αρκετό καιρό πριν με τους Βινίσιους, Ροντρίγκο και Μιλιτάο, όμως η συνέχεια ήταν τουλάχιστον εντυπωσιακή, αφού έβγαλε πολλά λεφτά από τα ταμεία της για τους Καμαβινγκά και Τσουαμενί.

Το περασμένο καλοκαίρι οι «μερένχες» έκαναν το «μπαμ» του καλοκαιριού και απέκτησαν τον Τζουντ Μπέλιγκχαμ από την Ντόρτμουντ, καταβάλλοντας το απίθανο ποσό των 103.000.000 ευρώ.

Παράλληλα, έχει κλείσει εδώ και έναν χρόνο το σπουδαιότερο «διαμάντι» στη Λατινική Αμερική, τον Βραζιλιάνο Έντρικ, ο οποίος θα ενσωματωθεί στη βασίλισσα το 2024, όταν και θα ενηλικιωθεί (είναι 17 ετών). Μέσα σε όλα αυτά στο ρόστερ της διαθέτει παικταράδες όπως ο Φεντερίκο Βαλβέρδε, ο Άντονι Ρούντιγκερ και ο Τιμπό Κουρτουά, ενώ έρχονται και άλλοι.

Οι ανανεώσεις και οι παλιοσειρές

Ο Πέρεθ είναι ο άνθρωπος που έχει δημιουργήσει δύο φορές τους «γκαλάκτικος» της Ρεάλ, αφού εκτός από την ιστορική ομάδα στα τέλη του 20ου αιώνα και στις αρχές του 21ου, έχει κάνει κάτι ανάλογο και το 2009, με την απόκτηση του Κριστιάνο Ρονάλντο, του Κακά, του Μπενζεμά και αρκετών ακόμη.

Πλέον, ο Ισπανός όχι μόνο έχει ήδη δημιουργήσει τους επόμενους «γκαλάκτικος», αλλά έχει φέρει στη βασίλισσα τα μεγαλύτερα ταλέντα της νέας γενιάς και απομένουν μερικές «πινελιές» για μια πενταετία και… βάλε κυριαρχίας.

Η Ρεάλ έχει χειριστεί άψογα όλες τις υποθέσεις της. Από την πρώτη μέχρι την τελευταία. Πριν καν μπουν οι ποδοσφαιριστές της σε διαδικασία πλειστηριασμού, η διοίκηση της βασίλισσας φρόντισε να ανανεώσει με καλύτερους όρους και αποδοχές όλους τους σημαντικούς παίκτες της.

Μιλιτάο, Βινίσιους, Ροντρίγκο, Βαλβέρδε, Καμαβινγκά ανανέωσαν με ρήτρες 1 δις ευρώ και τουλάχιστον μέχρι το 2028 (κάποιοι μέχρι και το 2029). Εκτός από αυτούς όμως αναμένεται να μπουν σε συζητήσεις για νέο συμβόλαιο και οι Αλάμπα, Ρούντιγκερ, Κουρτουά και Καρβαχάλ, ενώ δεν αποκλείεται να ανανεώσουν για ακόμη έναν χρόνο και οι θρύλοι Τόνι Κρόος και Λούκα Μόντριτς.

Μαζί με αυτούς προσθέστε και τα πολυετή συμβόλαια των Τσουαμενί, Μπέλιγκχαμ, Χοσέλου, Νίκο Παζ και Φραν Γκαρθία, καταλαβαίνει κανείς ότι μιλάμε για έτοιμη ομάδα σχεδόν.

Ο Αντσελότι και στο… βάθος Τσάμπι Αλόνσο

Το σούπερ ρόστερ της Ρεάλ ψάχνει ένα κομμάτι στην επίθεση και ίσως ένα στην άμυνα για να δημιουργηθεί ένα ανεπανάληπτο ρόστερ. Το τρίτο κομμάτι του «παζλ» που ενδεχομένως να χρειαστεί να κλείσει είναι αυτό του προπονητή, αφού εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στο τέλος της σεζόν ο Κάρλο Αντσελότι θα αποχαιρετήσει. Είτε είναι πετυχημένη η σεζόν, είτε όχι.

Ο λόγος είναι ότι ο Ιταλός είναι μια ανάσα από το να αναλάβει την εθνική ομάδα της Βραζιλίας, σε ένα καινούριο πρότζεκτ για εκείνον που όμοιο δεν είχε στο παρελθόν. Εφόσον, επαληθευτεί η συμφωνία του με τη «σελεσάο», η Ρεάλ θα βγει στη… γύρα για προπονητή. Ή και όχι, αφού φαίνεται πως η λύση για την άκρη του πάγκου της είναι έτοιμη. Και έχει ονοματεπώνυμο. Τσάμπι Αλόνσο.

Ο Ισπανός πρώην παίκτης της Ρεάλ και νυν προπονητής της Λεβερκούζεν είναι το «next big thing» της προπονητικής, είναι ένα παιδί της βασίλισσας και όλα δείχνουν ότι κάποια στιγμή θα είναι αυτός που θα καθίσει στον πάγκο των Μαδριλένων.

Η χρονιά που διανύει είναι μυθική μέχρι στιγμής με τις «ασπιρίνες», παίζει καταπληκτικό ποδόσφαιρο η ομάδα του και διεκδικεί τον τίτλο στην Bundesliga. Αυτό που όμως έχει τη μεγαλύτερη σημασία, αν και δεσμεύεται με πολυετές συμβόλαιο με τη Λεβερκούζεν είναι ότι έχει ρήτρα αποδέσμευσης. Και αυτή η ρήτρα είναι συγκεκριμένη και έχει να κάνει μόνο με τη Ρεάλ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν και στη Γερμανία αλλά και στην Ισπανία το καλοκαίρι του 2024, αλλά και σε εκείνο του 2025 υπάρχει όρος στο συμβόλαιο του με τη γερμανική ομάδα που λέει ότι αν έρθει η Ρεάλ να πληρώσει τη ρήτρα αξία 15-18.000.000 ευρώ τότε μπορεί να τον αποκτήσει.

Στην Ισπανία τα ΜΜΕ βουίζουν για τον Ισπανό και τους «μερένχες» για το επόμενο καλοκαίρι, κάτι που δείχνει ότι το «μαγείρεμα» του Πέρεθ για τη Ρεάλ του παρόντος και του μέλλοντος θα «κουμπώσει» ιδανικά σε λίγους μήνες.

Ένα «καυτό» καλοκαίρι

Το ρόστερ της Ρεάλ ανεξάρτητα τι θα γίνει τη φετινή σεζόν και αν αποτύχει ή πετύχει στους στόχους της είναι εξαιρετικό. Και θα είναι και τα επόμενα χρόνια. Το καλοκαίρι που έρχεται είναι κομβικό προκειμένου η βασίλισσα να βρει τον σέντερ φορ που ψάχνει για να κάνει τη διαφορά, αλλά και για να βάλει στις τάξεις της τον νέο… Ρονάλντο από την Παλμέιρας, Έντρικ. Δεν δαπανήθηκαν τυχαία σχεδόν 70.000.000 ευρώ για την απόκτηση του.

Τα σενάρια γύρω από τον Κιλιάν Εμπαπέ και το καλοκαίρι του 2024 είναι πολλά εδώ και πάνω από έναν χρόνο, όμως φαίνεται ότι η ίδια η βασίλισσα δεν θέλει να ασχοληθεί με την περίπτωση του, διότι έχει γίνει σίριαλ. Παρόλα αυτά, μέσα στους επόμενους μήνες πολλά μπορούν να αλλάξουν, ειδικά στο μεταγραφικό κομμάτι.

Αξίζει να σημειωθεί πως η μεταγραφή του επιθετικού στη Ρεάλ θα είναι από το πάνω ράφι, όμως είναι πολύ πιθανό η Ρεάλ να κάνει ακόμη μια τοπ κίνηση σε λίγους μήνες από σήμερα. Ο λόγος φυσικά για την περίπτωση του Αλφόνσο Ντέιβις της Μπάγερν, με τον Καναδό να μην ανανεώνει με τους Βαυαρούς και να θέλει σαν τρελός να πάει στη Μαδρίτη. Μάλιστα, στην Ισπανία ήδη μιλούν για προφορική συμφωνία.

Αν ισχύσει αυτό η ισπανική ομάδα θα βάλει στο ρόστερ της πιθανότατα τον καλύτερο αριστερο μπακ του κόσμου και μάλιστα σε μια ηλικία απίστευτη, αφού είναι μόλις 23 ετών. Γενικότερα, τα τελευταία 4 χρόνια η Ρεάλ έχει δουλέψει πάρα πολύ και κυρίως σωστά στο να διαχειριστεί και την ανακαίνιση του γηπέδου, αλλά και το ρόστερ της, έχει αμύθητα ποδοσφαιρικά περιουσιακά στοιχεία και διαθέτει ένα ρόστερ που έχει πολύ βάθος και μέλλον.

Και αν κάνει πράξη τα «θέλω» του ο Πέρεθ το καλοκαίρι (Τσάμπι Αλόνσο, επιθετικός και Ντέιβις) τότε θα μιλάμε για μια τεράστια επιτυχία σε βάθος τετραετίας και ένα πλάνο που το έκανε πράξη καλύτερα και από ότι περίμενε…

Sports in

Μιλγουόκι Μπακς: Τα δεδομένα για Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ ενόψει του Game 6 (pic)

Τι συμβαίνει με την κατάσταση της υγείας των Γιάννη Αντετοκούνμπο και Ντέιμιαν Λίλαρντ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024