Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Εκλεψαν την Ρεάλ»

«Εκλεψαν την Ρεάλ»

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ δήλωσε ότι θα προστατεύσει την περιουσία και τα οικονομικά περιουσιακά στοιχεία του συλλόγου κόντρα στη La Liga

Η Ρεάλ Μαδρίτης ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για την προστασία της μετά τη Συνέλευση των μελών των αντιπροσώπων αυτό το Σαββατοκύριακο. Ο Φλορεντίνο Πέρεθ, πρόεδρος του ισπανικού συλλόγου, θα μεταρρυθμίσει τη Ρεάλ μεσοπρόθεσμα για να «αντέχει εχθρικούς ελιγμούς».

«Θα εργαστώ τους επόμενους μήνες για να επινοήσω μια δομή που θα προστατεύει και θα θωρακίζει τα οικονομικά περιουσιακά στοιχεία, που ανήκουν στη Ρεάλ Μαδρίτης και σε καθέναν από τους εταίρους, που θα επιτρέπει στην ομάδα να αμυνθεί έναντι των απειλών απαλλοτρίωσης», υποσχέθηκε.

«Θα σχεδιάσουμε μηχανισμούς για να προστατεύσουμε την ιδιοκτησία και να διασφαλίσουμε ότι αυτός ο σύλλογος ανήκει σε αληθινά μέλη, όχι μόνο από ρομαντική άποψη, αλλά και για να αντέχει σε εχθρικούς ελιγμούς». Με αυτά τα λόγια αναφέρθηκε στις ενέργειες της LaLiga οι οποίες, κατά τη γνώμη του, έρχονται σε αντίθεση με τον σύλλογο τόσο λόγω εμπορικών δικαιωμάτων όσο και του αθλητικού νόμου.

«Έχουν δοκιμάσει τα πάντα ενάντια στα οικονομικά συμφέροντα της Ρεάλ Μαδρίτης, απαλλοτριώνοντας το 11% των οπτικοακουστικών δικαιωμάτων μας για μισό αιώνα χωρίς να το γνωρίζουμε, μάθαμε από τον Τύπο και από ανθρώπους που μας ενημέρωσαν», είπε.

«Στη συνέχεια προσπάθησαν να αλλάξουν τον αθλητικό νόμο για να οικειοποιηθούν τα οικονομικά μας δικαιώματα, να ακυρώσουν τους προέδρους… και δεν χρειάζεται πολλή φαντασία για να μάθουμε ποιον ήθελαν να διορίσουν, το Εθνικό Δικαστήριο έχει ήδη κηρύξει τις κυρώσεις παράνομες».

«Η Λίγκα επικοινώνησε με ένα λόμπι για να απαλλοτριώσει τα περιουσιακά στοιχεία της Μαδρίτης και να τα δώσει στη LaLiga και, στη διαδικασία, να μας αποκλείσει. Θέλω να ευχαριστήσω τα πολιτικά κόμματα, κυρίως τα δύο μεγαλύτερα, που μας κατανόησαν και δεν την υποστήριξαν». Αυτός είναι ο λόγος που «οι εταίροι, ως ιδιοκτήτες, πρέπει να έχουν περισσότερη ικανότητα να προστατεύσουν τη Ρεάλ Μαδρίτης, έχουμε φτιάξει κάτι από το 1902 και πρέπει να το υπερασπιστούμε».

Σε αυτό το πλαίσιο, κατήγγειλε ότι η LaLiga δεν αναφέρει αναλυτικά τι πληρώνει κάθε σύλλογος «για κάθε πράγμα και με βάση ποια κριτήρια». «Ποιος πιστεύει ότι είναι φυσιολογικό ότι δεν είμαστε μέρος της εξουσιοδοτημένης επιτροπής και δεν μας αφήνουν να δούμε τι πληρώνει κάθε σύλλογος; Το έχουμε απαιτήσει αλλά μας αρνούνται, η LaLiga δεν πρέπει να κρύβει τι πληρώνει κάθε σύλλογος για φιλικά ή διαφημιστικές πινακίδες, όλα γίνονται χωρίς διαφάνεια.

Η Ρεάλ Μαδρίτης εμφανίζεται αυτή τη στιγμή ως ο σύλλογος με τα περισσότερα έσοδα στον κόσμο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Deloitte, μόνο πίσω από τη Μάντσεστερ Σίτι. Είναι επίσης οι μόνες δύο ομάδες στον κόσμο με χρηματιστηριακή αξία άνω των 4 δισεκατομμυρίων, όπως αναφέρουν τα στοιχεία του Football Benchmark.

Sports in

Ξεκάθαρο μήνυμα του Μεντιλίμπαρ στους παίκτες: «Δεν θέλω ούτε λέξη για τελικό»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στους παίκτες του, θέλοντας να βάλει τέλος στους πανηγυρισμούς, ενόψει της δύσκολης ρεβάνς με την Βίλα στο Καραϊσκάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024